Κορκίδης | Όσο μειώνεται η φορολογία τόσο αυξάνουν τα δημόσια έσοδα

Share on:

Επτά προτεραιότητες για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προτίθεται να καταθέσει στην νέα Κυβέρνηση το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, υποστήριιξε μεταξύ άλλων ότι όσο μειώνεται η φορολογία τόσο αυξάνονται τα έσοδα του δημοσίου. Τόνισε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να βιαστούν για να εκμεταλλευτούν σωστά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα:

Επτά προτεραιότητες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Αυτές οι επτά προτεραιότητας υπάρχουν πριν τις εκλογές θα υπάρχουν και μετά τις εκλογές. Εμείς θα πρέπει να απευθυνθούμε στους αρμόδιους υπουργούς της Νέας Κυβέρνησης και να θέσουμε τα θέματα αυτά σε επτά άξονες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Έχουμε μια νέα πολιτική στην Ευρώπη, δηλαδή περιβαντολλογική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση. Αυτό θα στοιχίσει 600 δις ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης. Εμείς ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα είμαστε πολύ λίγο ενημερωμένοι, οπότε μια από τις προτεραιότητες είναι να ενημερώσουμε, να μιλήσουμε με τις Τράπεζες, οι οποίες παίζουν ρόλο σε αυτή την διαδικασία γιατί τα κριτήρια θα είναι κριτήρια για την δανειοδότηση, την χρηματοδότηση ή την επιδότηση των επιχειρήσεων. Οπότε πρέπει να βιαστούμε εάν θέλουμε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποια κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ».

Όσο μειώνεται η φορολογία τόσο αυξάνονται τα δημόσια έσοδα

«Θέλουμε ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, όχι μόνον για όσους έρχονται από έξω αλλά και για εμάς που είμαστε εδώ μια ζωή. Θέλουμε να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητά μας. Θέλουμε να μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ των επιτοκίων, καταθέσεων και χορηγήσεων. Είναι στο 5,7%, δεν παίρνει κανείς τίποτα εάν έχει κάποια αποταμίευση ή μία επιχείρηση έχει ένα κεφάλαιο ή κάποιος ιδιώτης έχει κάνει το κουμάντο του και θέλει να έχει ένα έσοδο από τα χρήματα, τα οποία έχει παρκαρισμένα στην τράπεζα.

Από την άλλη θέλουμε μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρώ μας σε βάθος 4ετίας. Είναι ξεκάθαρο ότι όσο μειώνεται η φορολογία τόσο αυξάνονται τα δημόσια έσοδα από την φορολόγησή μας. Οπότε σαν μέτρο είναι πετυχημένο. Αυτό που επιθυμούμε είναι να έχουμε μια σταθερότητα. Πολιτική, κοινωνική και οικονομική. Μόνο σε τέτοιο περιβάλλον μπορούμε να ευδοκιμήσουμε, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε το εισόδημά μας. Να πληρώσουμε υψηλότερους μισθούς. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση πάνω σε αυτό».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE