Κορκίδης | Αποκλιμάκωση της ακρίβειας μετά το 2023 – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Share on:

Το δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα υπάρξει αποκλιμάκωση του κύματος ακρίβειας, εκτίμησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews,gr και τον Ελλάδα FM, o κος Κορκίδης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κρατική μηχανή θα πρέπει να εστιάσει σε τρεις βασικούς άξονες, αυτού της στέγασης, της διατροφής και των μεταφορών.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά επεσήμανε ακόμη την αναγκαιότητα στροφής στην εγχώρια αγροδιατροφική παραγωγή.

Ειδικότερα ο κος Κορκίδης ανέφερε:

Οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν και μετά το 2022, θα δούμε μια αποκλιμάκωση το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Δημιουργούνται μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία και πάρα πολλές παρενέργειες στην αγορά. Όλα αυτά ψαλιδίζουν και το εισόδημα των νοικοκυριών και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σε ένα τέτοιο Ευρωπαϊκό πρόβλημα, θα πρέπει να δοθεί και μια ευρωπαϊκή λύση.

Υπάρχουν τρεις τρόποι αντιστάθμισης των ακραίων αυξήσεων στις τιμές, αυτή τη στιγμή. Υπάρχει η επιδοματική πολιτική και μέχρι τώρα έχουν προϋπολογισθεί να διαθέτουν 4 δις ευρώ για την ενεργειακή κρίση. Η δεύτερη κίνηση είναι η μείωση των φόρων, είναι ήδη στο τραπέζι για μείωση του ΦΠΑ σε κάποια βασικά αγαθά και το τρίτο, το οποίο έχει προγραμματιστεί είναι η αύξηση των μισθών από την 1η Μαΐου σε ένα επίπεδο που να μπορεί να καλύπτει την έκρηξη του πληθωρισμού.

Πρέπει να εστιάσουμε σε τρεις τομείς, το πρώτο είναι η στέγαση, η οποία έχει επιβαρυνθεί κατά 30%, εξαιτίας της ανόδου στους λογαριασμούς του ρεύματος, των ενοικίων και του φυσικού αερίου.

Ο Δεύτερος κλάδος που έχει επιβαρυνθεί είναι οι μεταφορές, λόγω της αύξησης των καυσίμων κατά 15% και τρίτον ο κλάδος της διατροφής, που έχει σημειώσει μια αύξηση της τάξεως του 18%, ωστόσο επιβάλλεται μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE