Κελέτσης | Λύνει τα χέρια των αγροτών η τροπολογία για τους μετανάστες εργάτες γης

Share on:

Καμία νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών δεν γίνεται με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά τους μετανάστες εργάτες γης, ξεκαθάρισε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης.

Αναφορικά με την δεινή κατάσταση των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας, ο κος Κελέτσης υποστήριξε ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης ήταν άμεσες και ουσιαστικές. Προανήγγειλε μάλιστα ειδική μέριμνα για τους αγρότες των παρακάρλιων περιοχών.

Τέλος, ο Υφυπουργός μίλησε για τους ρυθμούς ανάπτυξης που σημειώνει η ιχθυοκαλλιέργεια στη χώρα μας.

Ειδικότερα:

Τροπολογία για μετανάστες – εργάτες γης

«Ένας πρώην Πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του και δημόσια και με διαφορετικό τρόπο και να ψηφίζει με τρόπο που αυτός θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει. Οι υπόλοιποι είμαστε συνταγμένοι και υπηρετούμε την Κυβερνητική πολιτική.

Υπολογίζεται ότι στη χώρα ετησίως μας λείπουν 200.000 χέρια από τον αγροτικό μόνο τομέα. Λείπουν από την κτηνοτροφία, από την αλιεία και είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να επιταχύνουμε διαδικασίες. Η έλλειψη εργατικών χεριών είναι ένα έντονο πρόβλημα, το οποίο έχει συνέπειες, έχει παρενέργειες στην ανάπτυξη την οικονομική και κυρίως την αγροτική οικονομία, άρα λοιπόν έπρεπε να παρέμβουμε και γιαυτό είδατε ότι υπήρξε συναίνεση από τα κόμματα τα περισσότερα της αντιπολίτευσης. Και την ψήφισαν την τροπολογία, διότι ακριβώς κατανοούν ότι υπάρχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται νομιμοποίηση ή μαζική νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών στη χώρα και πρέπει να το ξεχωρίσουμε από την μεταναστευτική πολιτική.

Υπάρχει ένα κομμάτι τεράστιο μαύρης εργασίας, όπου με αυτήν την τροπολογία δίνουμε την δυνατότητα να αποκαλυφθεί. Ερχόμαστε να θεραπεύσουμε μια ήδη κακή κατάσταση. Δίνουμε πρακτική λύση σε ένα ζήτημα που υπήρχε. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με την μεταναστευτική μας πολιτική που όπως ξέρεται είναι σκληρή και έχει φέρει αποτελέσματα. Σε ότι αφορά τα ζητήματα ιθαγένειας κλπ. δεν αλλάζει τίποτα. Παραμένει το ίδιο νομικό πλαίσιο, το οποίο προϋπήρχε».

Πλημμυροπαθείς αγρότες Θεσσαλίας

«Οι ίδιοι οι αγρότες παραδέχονται ότι σε όλα τα ζητήματα έχουμε κινηθεί πάρα πολύ γρήγορα. Και στο θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και στην έναρξη των αποζημιώσεων του φυτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ, με τιμές που δεν είναι του τιμοκαταλόγου του ΕΛΓΑ και με ενίσχυση που πήραμε από τον κρατικό προϋπολογισμό δίνουμε πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση του φυσικού και ζωικού κεφαλαίου έχουμε ενεργοποιήσει το μέτρο 5.2 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα πρόγραμμα που αφορά τις φυσικές καταστροφές όπου καλύπτουμε με 100% την κάθε δαπάνη αποκατάστασης. Αυτό σημαίνει: ότι δώσει ο αγρότης για να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση, αυτό θα το πάρει από το πρόγραμμα αυτό. Έχουμε κινηθεί και πολύ γρήγορα, αλλά και με τρόπους που στο παρελθόν δεν έχουν ξαναϋπάρξει στην Ελληνική πραγματικότητα.

Φυσικά εντοπίζονται προβλήματα κυρίως στις παρακάρλιες περιοχές, όπου υπάρχουν ακόμη σκεπασμένα με νερά χωράφια. Για αυτά θα υπάρξει ειδική πρόνοια και ειδική μέριμνα για την αποκατάσταση και την αποζημίωση των ανθρώπων αυτών».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE