Κατρούγκαλος | Πρέπει να πάμε σε εκλογές – Σοβαρές παραλείψεις Μητσοτάκη σε εξωτερική πολιτική και οικονομία – Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Την ανάγκη επίσπευσης των Βουλευτικών εκλογών, εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας και της εξωτερικής πολιτικής τακτικής που διατήρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτράκης στο ζήτημα της Ουκρανίας, επεσήμανε σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, τον Ελλάδα FM και την Valuenews.gr, o πρώην Υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σχολιάζοντας την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρώην Υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: “Φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ο Πρόεδρος Πούτιν να προχωρήσει σε μια γενικευμένη επίθεση που σκοπό έχει να καταστρέψει πλήρως την στρατιωτική μηχανή της Ουκρανίας και να επιβάλλει στη συνέχεια όρους αποστρατικοποίησης και ουδετερότητας. Γεγονός που είναι εντελώς εκτός του Διεθνούς Δικαίου και ορθά καταδικάζεται από την σημαντική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα. Μπορούν να ζητηθούν και ευθύνες από την Ευρώπη γιατί φτάσαμε ως εδώ. Αν θα ήταν δυνατή η ενσωμάτωση της Ρωσίας σε ένα νέο σύστημα αρχιτεκτονικής ασφαλείας, ευκαιρία που κατά τη γνώμη μου χάθηκε την πρώτη 103ετία αυτού του αιώνα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταδικάζουμε μια τόσο κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου”

Ο Πρόεδρος Πούτιν δεν είναι παράφρων, έχει μια λογική ανασύστασης του χαμένου κύρους της Ρωσίας, παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και με μία λογική ανωτερότητας, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την Ευρώπη. Παράφρων όμως δεν είναι και μόνο ένας παράφρων θα ξεκινούσε ένα Παγκόσμιο πόλεμο. Από την άλλη μεριά και το ΝΑΤΟ έχει δηλώσει ότι δεν θα στείλει δυνάμεις στην Ουκρανία. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να έχουμε μια αναβίωση του ψυχρού πολέμου με όρους δύο στρατοπέδων, όπως είχαμε πριν.

Η Ελλάδα δεν έπραξε σωστά να στείλει στρατιωτικό υλικό

” Όλα αυτά τα χρόνια η μεταπολίτευση, που είχαμε αποφύγει να στείλουμε θανάσιμο πολεμικό υλικό ή μονάδες στρατιωτικές στο έδαφος, κάναμε λάθος ; Κι αν εν πάση περιπτώσει κάναμε λάθος θα πρέπει να μας εξηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί αλλάζει την πολιτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου; Η μεταφορά που χρησιμοποιούσαμε, παραδοσιακά και όλες τις δεκαετίες, μετά την μεταπολίτευση, ήταν αυτή της Ελλάδας γέφυρα, ανάμεσα στο πολιτικό μας σπίτι που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ως δύναμη Ειρήνης και ήπιας ισχύος να μπορούμε να μιλάμε και με τις άλλες δυνάμεις, με την Ρωσία, με την Κίνα. Τι επανάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Την παλιά μεταφορά της Ελλάδος προκεχωρημένου φυλακίου, αυτή είναι μια μεταφορά του ψυχρού πολέμου που δεν προωθεί ούτε τα δικά μας συμφέροντα, ούτε στέκεται μπροστά στην ανάγκη να αποφύγουμε έναν πράγματι ψυχρό πόλεμο”.

Η οικονομία από τις συνέπειες του Πολέμου και οι παραλείψεις Μητσοτάκη

“Θα αναγκαστούμε να υποστούμε στην Ελλάδα, πέρα από την επιδείνωση της Διεθνούς οικονομικής κατάστασης, λόγω των κυρώσεων προς την Ρωσία και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ιδίως ώστε να πάρει μέτρα για την αλματώδη αύξηση του ρεύματος και των καυσίμων και επίσης την απόφαση του να μην ενισχύσει την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων με μια σημαντική και όχι με μια εικονική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δυστυχώς αυτό αποδεικνύει ότι οι επιλογές της Κυβέρνησης δεν αφορούν τους πολλούς, αφορούν τους λίγους και αυτός είναι ένας από τους λόγους που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει Κυβερνητική αλλαγή”

Πρέπει να πάμε σε εκλογές

“Πρέπει να πάμε σε εκλογές γιατί δεν είναι μεμονωμένες οι σημειακές αποτυχίες της Κυβέρνησης. Έχουμε αυτή την αλλαγή δόγματος στην εξωτερική πολιτική, που κατά την γνώμη μας υπονομεύει μακροπρόθεσμα τα Εθνικά συμφέροντα, είχαμε την αποτυχία στην πανδημία και η ακρίβεια. Πράγματι, διεθνές φαινόμενο η αύξηση του πληθωρισμού, γιατί όμως να είμαστε μεταξύ των έξι ακριβότερων χωρών στο ρεύμα; Και γιατί σε μια τέτοια στιγμή να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ ;”

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE