Καραγκούνης | Με ενίσχυση του αμυντικού εξοπλισμού αποτρέπουμε κάθε απειλή

Share on:

Εντάσεις χωρίς παραβίαση «κόκκινων γραμμών» διαβλέπει για το καλοκαίρι του 2022, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, o κος Καραγκούνης επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της έναντι των αμυντικών εξοπλισμών. Επανέλαβε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αυτοδύναμη Κυβέρνηση δεν πρόκειται να προκύψει από την πρώτη Κυριακή.

Ειδικότερα ο κος Καραγκούνης ανέφερε:

Η Τουρκία συνεχίζει και παραμένει στο ίδιο μοτίβο, απόλυτα απειλητική απέναντι στην χώρα μας. Ίσως αυτό να έχει να κάνει ότι του χρόνου θα στηθούν κάλπες στην Τουρκία, ότι ο Ερντογάν είναι πάρα πολύ πιεσμένος σε όλα τα επίπεδα στο εσωτερικό του, μπορεί να είναι και αυτό μια εξήγηση για το ότι συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

Βεβαίως ενόχλησε πάρα πολύ η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό και είναι τόσο άμεση η αντίδραση μετά το ταξίδι. Εμείς πρέπει να κατανοήσουμε και να καταλάβουμε στο σύνολο του πολιτικού φάσματος της χώρας δηλαδή και στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουμε έναν πολύ επικίνδυνο γείτονα και θα πρέπει να αποτρέψουμε τον όποιο κίνδυνο.

Αλίμονο αν περιμέναμε μόνο τους συμμάχους να προτρέξουν για βοήθεια αν χρειαστεί

Από μόνοι μας πρέπει να ήμαστε έτοιμοι. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντιτίθενται υπό κάποια έννοια και γενικά στον στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας όπου λένε ότι δεν πρέπει να ακολουθήσει τους τούρκικους ρυθμούς στον εξοπλισμό.

Μάλλον ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό πόσο επικίνδυνος αντίπαλος είναι η Τουρκία και πόσο σημαντικό είναι να ήμαστε θωρακισμένοι και σε στρατιωτικό επίπεδο, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και μεγαλύτερη πολιτική ισχύ προκειμένου να προστατέψουμε τα εθνικά μας δίκαια.

Τελικά δεν θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι

Η γενική αίσθηση που εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχει και γενικά μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ αλλά και γενικά στην συμμαχία, κανείς δεν θέλει να υπάρχει ένα θερμό καλοκαίρι. Και θεωρώ ότι το τελευταίο που χρειάζεται αυτή την στιγμή ειδικά η συμμαχία αλλά και το ΝΑΤΟ είναι να υπάρξει και άλλη μια πηγή αστάθειας στην περιοχή και μάλιστα από μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Θεωρώ λοιπόν πως παρόλες τις προκλητικές δηλώσεις και εχθρικές εκδηλώσεις της Τουρκίας απέναντι στην χώρα, ότι τελικά δεν θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι και πως τέλος πάντων τα πράγματα θα κυλίσουν σχετικά ομαλά.

Εμείς το έχουμε πει τηρούμε το διεθνές δίκαιο, είμαστε μια δύναμη ειρήνης, δεν ήμαστε μια επιθετική δύναμη, αλλά και ο εξοπλισμός που έχουμε λάβει το τελευταίο διάστημα και οι συμμαχίες τις οποίες έχουμε νομίζω είναι τελείως αποθαρρυντικά για την Τουρκία να επιχειρήσει την οποιαδήποτε σκέψη εναντίον των συμφερόντων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Σίγουρα θα υπάρχουν προκλήσεις, δεν θα σταματήσει η Τουρκία. Δεν είναι προς το συμφέρον της συμμαχία να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη αξιωματική αντιπολίτευση στην Ευρώπη που βλέπει τα ποσοστά της να καταρρέουν

Δεν ξέρω που βλέπει την κατάρρευση ο κύριος Τσίπρας, το μόνο που βλέπω είναι μια αξιωματική αντιπολίτευση μοναδική στην Ευρώπη που αντί έστω και λίγο να αυξάνουν τα ποσοστά τους παραμένουν στάσιμοι και πολλές φορές μειώνονται με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2023. Είναι ξεκάθαρο και ο πρωθυπουργός το επαναλαμβάνει συνεχώς.

Η χώρα έχει αυτή την στιγμή μια πρόκληση να επανέλθει στην επενδυτική βαθμίδα. Ίσως όχι τις επόμενες εβδομάδες αλλά κάποια στιγμή, αν όχι προς το τέλος του καλοκαιριού, θα υπάρξει μια Ευρωπαϊκή αντίδραση στο ζήτημα της ακρίβειας. Ξέρετε ότι εμείς έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένα και σαφή μέτρα και αν χρειαστεί θα τα αναθεωρήσουμε κιόλας. Σίγουρα ο χειμώνας ήταν δύσκολος για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Χωρίς να θέλω να οριοθετήσω οικονομικά την κατάσταση, θεωρώ όμως ότι στους επόμενους μήνες να έχουμε μια πολύ ισχυρή αντίδραση της Ευρώπης στο θέμα της ακρίβειας. Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση να επανέλθουμε στην επενδυτική βαθμίδα, να κυλίσει καλά ο τουρισμός, το οποίο θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία. Όλα οδηγούν στο ότι οι εκλογές σίγουρα θα γίνουν τον Μάϊο του 2023, εμείς ήμαστε θεσμικά σοβαροί απέναντι σε αυτό το ζήτημα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι μια κυβέρνηση που έχει στην πιο δύσκολη φάση της 4ετίας τόσο ισχυρό προβάδισμα εναντίων του δευτέρου κόμματος και σίγουρα στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση των ποσοστών. Θεωρώ λοιπόν πως όσα λέει ο κ. Τσίπρας το καταλαβαίνουμε, τα λέει γιατί βρίσκεται σε άσχημη θέση ή γιατί προσπαθεί να συσπειρώσει τον δικό του κόσμο.

Δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει. Δεν θέλω να προδικάζω αποτελέσματα, αυτά τα δείχνει η κάλπη.

Όταν έρθει αυτή η ώρα όλοι θα κάνουμε πολιτικό ταμείο. Εγώ θεωρώ πως στις πρώτες εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία με το απλό και αναλογικό σύστημα. Στις δεύτερες θα υπάρξει μια ενισχυμένη πλειοψηφία, η οποία εξαρτάται από τις συνθήκες.

Θεωρώ όμως ότι όταν αυτή την στιγμή είναι τόσο μεγάλο το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, την πιο δύσκολη στιγμή της 4ετίας, τότε θα τεθούν τα πραγματικά διλήμματα για το τι θα γίνει την επόμενη 4ετία και με ποια κυβέρνηση θα συνεχίσει η χώρα. Ακριβώς εκεί πιστεύω ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE