Γεωργούλης | Τίποτα δεν αποκλείεται στις διεθνείς σχέσεις – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Share on:

Μόνος ένας παράφρων θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα απονενοημένο διάβημα, εκτίμησε ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Σταμάτης Γεωργούλης, αναφορικά με την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Σε συνέντευξη του στην  δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, o κος Γεωργούλης υποστήριξε ακόμη ότι δεν τίθεται κανένα θέμα εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναγνώρισης “Τουρκικής μειονότητας” στην Θράκη, καθώς αυτό ορίζεται ρητά και κατηγορηματικά από την Συνθήκη της Λωζάνης.

Περίοδος τεταμένων σχέσεων

«Είμαστε σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων, αλλά αυτά σε λεκτικό επίπεδο, αν εξαιρέσουμε εκείνες τις ακραίες ενέργειες του καλοκαιριού του 2020, κατά τα άλλα η περίοδος αυτή των Ελληνοτουρκικών σχέσεων κρίνεται ως μια περίοδος ελέγξιμη, όπου μπορεί κανείς να προβλέψει, με ένα μικρό ρίσκο να πέσει έξω, τα γεγονότα πως θα εξελιχθούν και που θα φτάσουν. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι είναι μια ακραία κατάσταση, είναι μια κατάσταση ευαίσθητη που πυροδοτεί κάποιες εξελίξεις. Πρόκειται για έξαρση στο λόγο, που συνηθίζεται σε κάποιο βαθμό».

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς στις Διεθνείς Σχέσεις

«Κατά την δική μου εκτίμηση είναι ότι μας ταλανίζουν τόσα προβλήματα που για να φτάσει κανείς σε ένα τόσο απονενοημένο διάβημα, μόνον ως παράφρων θα μπορούσε να το πράξει αυτό».

Ακούστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη εδώ:


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE