Φαραντούρης | Καμία έκπτωση στην απόδοση δικαιοσύνης για την τραγωδία των Τεμπών  

Share on:

Μια σειρά από σημαντικές ολιγωρίες στην πολύκροτη υπόθεση των Τεμπών, κατέγραψε σε ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο κάνοντας λόγο για παρέμβαση της Κυβέρνησης στη δικαιοσύνη.

Με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, έκανε λόγο για σημαντική καθυστέρηση στην διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και προσπάθεια συγκάλυψης από ορισμένες πολιτικές πλευρές.

Ο κος Φαραντούρης, ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Ένα χρόνο τώρα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Χρειάστηκε να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης».

«Η λογική του αποδιοπομπαίου τράγου είναι αυτή, η οποία επιδιώκει να αποσύρει ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων που έχουν τη συνολική διαχείριση του ζητήματος και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής.

Αξιοσημείωτη ήταν η παράσταση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών στην εκδήλωση με θέμα «Τέμπη: Εκτροχιασμός του Κράτους Δικαίου”

Ειδικότερα:

Μόνο με διαρκή πίεση προς τις αρχές θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου υποστήριξε ακόμη ότι μόνο  με διαρκή πίεση προς τις δικαστικές και άλλες αρχές θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που αποζητούν οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που συγκλόνισε την Ελλάδα και τον κόσμο. «Δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στην απόδοση δικαιοσύνης και ευθυνών, όσο ψηλά αυτές και αν πρέπει να φτάσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Φαραντούρης.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE