Φάμελλος | Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ποτέ να νομιμοποιήσει την φοροδιαφυγή

Share on:

Επιζήμια εξέλιξη για τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών χαρακτήρισε την λεγόμενη «παντοδυναμία Μητσοτάκη» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Α’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

Σε συνέντευξη του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο κος Φάμελλος αναφέρθηκε στα ζητήματα της οικονομίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε κανένας από την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιήσει ποτέ εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.

Ειδικότερα:

Στόχος μας να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς

«Κάθε Δημοκράτης, ο οποίος συμμετέχει στην πολιτική και κάθε ενεργός πολίτης θέτει ένα στόχο για να γίνονται οι εκλογές. Να γίνονται με δημοκρατικό τρόπο και να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της των συμφερόντων της κοινωνίας δεν συνάδει με εκλογή του κου Μητσοτάκη. Άρα αυτό που εμείς έχουμε βάλει ως στόχο είναι να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Να μην είναι πρώτος και ισχυρός ο κος Μητσοτάκης γιατί αυτό είναι αρνητικό, ίσως και επιζήμιο για τα συμφέροντα των πολιτών. Για το κόστος της ζωής τους, για τις αμοιβές τους, για την υγεία, για την παιδεία. Για τα βασικά, για τα οποία ο κόσμος θέλει να επιλέξει στις εκλογές.

Αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Προφανώς δεν κλείνουμε τα μάτια. Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουμε να πούμε την αλήθεια. Ότι αν υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα ,ε το προηγούμενο τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου καλά»

Κανένας από την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την φοροδιαφυγή

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε πολίτης που συμμετέχει ενεργά στην πολιτική από την πλευρά των αριστερών και δημοκρατικών ιδεών ποτέ δεν εξετάζει την πολιτική με βάση του τι ψηφίζει ο κόσμος. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πολιτική και να διεκδικούμε τα συμφέροντα όλων των πολιτών. Δεν θα ρωτούσαμε ποτέ τι ψήφισε κάποιος για να υποστηρίξουμε τα συμφέροντά του. Θα ήταν ανήθικο. Ούτε θα προέβαινα ποτέ στη δήλωση που έκανε η κα Μπακογιάννη που πήγε και εκβίασε τους πολίτες στη Ροδόπη με βάση την ψήφο τους. Τους απείλησε ουσιαστικά ότι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την κομματική και οικογενειακή εξουσία. Δεν θα γίνουμε ίδιοι. Εγώ θεωρώ ότι απέναντι σε όλους τους πολίτες έχουμε ισότιμη στάση και επίσης ότι είμαστε υπέρ του κράτους δικαίου και της εξυπηρέτησης των κανόνων και όσον αφορά την φορολόγηση και όσον αφορά την εισφοροδιαφυγή και όσον αφορά τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας. Θέλουμε να είμαστε όλοι καθαροί. Από εκεί και μετά οι υπηρεσίες του δημοσίου πρέπει να ελέγχουν όπου υπάρχει εισφοροδιαφυγή, γιατί έμαθα τελευταία ότι ο κος Πιτσιλής είπε να μην συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με τα pos. Που γνωρίζεται ότι το πλαστικό χρήμα είναι ένας βασικός παράγοντας κατά της φοροδιαφυγής. Δεν θα μπορούσε κανένας από την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιήσει ποτέ εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή. Θα πρέπει όλες οι δαπάνες να δηλώνονται γιατί έτσι μπορούμε να μειώσουμε και το φορολογικό βάρος κάποιων πολιτών που δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους. Είμαι υπέρ της απολύτου ευκρίνειας και διαύγειας για όλους».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE