Δρίβας | Δεν θα σταματήσει ο Πούτιν εάν δεν πάρει αυτό που θέλει

Share on:

Για υπαρκτές συνέπειες παγκοσμίου πολέμου σε πολλά επίπεδα, έκανε λόγο σε συνέντευξη του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, τον Ελλάδα FM και την Valuenews.gr, o Διεθνολόγος και Στρατηγικός αναλυτής Αλέξανδρος Δρίβας.

Όπως υποστήριξε ο κος Δρίβας, χαρακτήρισε Δικτάτορα τον Πούτιν, ο οποίος μέχρι στιγμής είχε φερθεί σοφά στην Παγκόσμια Κοινότητα, τώρα ωστόσο φαίνεται ότι δρα με τις παλιές πολιτικές λογικές.

Σύμφωνα με τον Διεθνολόγο, η Ρωσία έκανε εισβολή σε πολλά μέτωπα. Αυτή την στιγμή πρακτικά η Ουκρανία έχει αποκλειστεί από την Ανατολική της πλευρά, στη Μαύρη Θάλασσα. Πλέον η Κριμαία με την Αζοφική έχει ενωθεί.

Σε ότι αφορά τις συνέπειες του πολέμου, ο κος Δρίβας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο πόλεμος από μόνος του σημαίνει αποτυχία εξισορρόπησης. “Οι Διερευνητικές συζητήσεις χρησιμοποιούνται από τον Πούτιν ως μοχλός πίεσης, ενώ δεν περίμενε ότι θα αντιδράσει η Δύση τόσο σφοδρά και συλλογικά. Ο Πούτιν έκανε το μεγάλο λάθος να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας εισβολή, δεν αρκέστηκε στο Ντόνμπας. Αυτή την στιγμή η Ρωσία θεωρείται ένα Κράτος παρίας και εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε η οικονομία της θα αρχίσει να βαδίζει προς τη λίθινη εποχή”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Δρίβας.

Αναφορικά με τις σκέψεις και δράσεις του Ρώσου Προέδρου, ο Στρατηγικός αναλυτής Αλέξανδρος Δρίβας ανέφερε ότι ο φόβος του Πούτιν αυτή την στιγμή είναι να γυρίσει χαμένος. “Παρ’ότι είναι ένας Δικτάτορας είχε φερθεί σοφά στην Διεθνή Πολιτική μέχρι στιγμής. Εδώ έχει αρχίσει και δρα με το θυμικό και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, από την στιγμή που η Δύση έδρασε τελικά έτσι όπως δεν περίμενε ο Πούτιν”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE