Δημοσχάκης | Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει την ευνομία στα γήπεδα – Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Την θέση της χώρας μας υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των Κρατών, με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επανέλαβε με έμφαση σε εφ’ ολης της ύλης συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, τον Ελλάδα FM και την Valuenews.gr, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Έβρου και αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Αμύνης Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Αναφορικά με το θέμα της επέκτασης ή όχι του ΚΥΤ Φυλακίου, στον Έβρο και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, ο κος Δημοσχάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία επέκταση της χωρητικότητας αυτού.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την εξάλειψη της οπαδικής βίας, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Έβρου, άφησε σαφείς αιχμές στην προηγούμενη Κυβέρνηση που δεν άφησε ακυβέρνητο το σκάφος – όπως χαρακτηριστικά είπε – και κατέληξε λέγοντας ότι η σημερινή Κυβέρνηση χτίζει το κράτος από την αρχή.

Ειδικότερα ο κος Δημοσχάκης είπε:

Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία

“Η αναγνώριση των αποσχιστικών περιοχών της Ουκρανίας από την Ρωσία αποτελεί μια κατάφορη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών, του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας των Κρατών“.

ΚΥΤ Φυλακίου

“Έχει αποκλιμακωθεί η ένταση. Είναι γεγονός ότι έχει μείνει ακίνητος ο Έβρος σε ότι αφορά το Βόρειο κομμάτι του και γιαυτό επιδιώκουμε πάση θυσία να ξεφύγουμε από αυτή την εσωστρέφεια και να αποδεσμευτούν οι δυνάμεις οι δημιουργικές. Ο Πολιτικός χρόνος είναι λίγος. Η παρούσα Κυβέρνηση ενδιαφέρεται πάρα πολύ, όπως έδειξε από την πρώτη στιγμή, δεχόμενη η Ελλάδα στον Έβρο την ιδιότυπη πολιορκία από την γειτονική Τουρκία. Η χώρα μας αντέδρασε και κατέκτησε την πρώτη μεταπολεμική νίκη.

Η Κυβέρνηση έλαβε υπόψην της το εθνικό και λαϊκό αίσθημα της περιοχής και αποφάσισε να μην γίνει καμία επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου. Από την πρώτη στιγμή αντέδρασα, σε αυτή την σχεδίαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και μάλιστα επειδή γνωρίζω τα θέματα της Κρατικής Ασφάλειας.

Δεν συνάδει η πολυπληθής δομή με αλλοδαπούς στην περιοχή μας γιατί ως γνωστόν η ενδεχόμενη εθνική εκτροπή απαιτεί καθαρό τοπίο. Και δεν είναι απόφαση του ενός Υπουργού, ήταν συναπόφαση και των υπόλοιπων συναρμόδιων Υπουργείων. Και γιαυτό ζήτησα περισσότερη διαβούλευση και έκανα τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και γνωστοποίησα το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. Πιστεύω ότι μετά από όλες αυτές τις διαβουλεύσεις βγήκε μια συνισταμένη των πολιτικών. Ποιες ήταν αυτές οι πολιτικές; Καμία επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου και καμία αύξηση της δυναμικότητας αυτού. Παραμένει στις 330 θέσεις, όπως ήταν 15 χρόνια και πλέον. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς, οι βοηθητικού χαρακτήρα υποδομές, όπως είναι για παράδειγμα, ο βιολογικός καθαρισμός, είναι κάτι το οποίο το ζητούσαμε και εμείς για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως είναι η αίθουσα covid τουλάχιστον 20 ατόμων για να μην έχουμε επιβάρυνση στο τοπικό δομικό σχήμα του Υπουργείου Υγείας. Την κατασκευή Διοικητηρίου. Σήμερα οι άνθρωποι μας, που εργάζονται για να εξυπηρετήσουν όλους αυτούς τους αλλοδαπούς ανθρώπους, δουλεύουν μέσα σε κοντέινερ. Παρακείμενα του ΚΥΤ Φυλακίου, υπάρχουν τα αστυνομικά κρατητήρια, με την επωνυμία Προαναχωρησιακό Κέντρο. Όσοι εξετάζονται στο ΚΥΤ, στη συνέχεια παραδίδονται στα αστυνομικά κρατητήρια, προκειμένου να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους. Συνεπώς εκεί υπήρχαν στις παλιές υποδομές 375 θέσεις κράτησης, μειώθηκαν στις 240 γιατί εφαρμόσαμε την Ευρωπαϊκή Οδηγία, έρχεται στο πλαίσιο των βοηθητικών υποδομών, ζητάει η Ελληνική Αστυνομία και η Κατεχάκη την αύξηση των θέσεων, όπου δεν θα ξεπεράσουν τις 375 θέσεις, όπως ήταν και κατά το παρελθόν.

Συνεπώς η Κυβέρνηση δεν αλλάζει τον αριθμό ούτε στο ΚΥΤ, ούτε στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

Η απελθούσα Κυβέρνηση επειδή δεν φρουρούσε τα σύνορα και εφάρμοσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, με αποτέλεσμα να δεχθούμε ειρηνική εισβολή και στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα, μας παρέδωσε ένα δύσκολα διαχειρίσιμο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχει αποκλιμακωθεί η ένταση, εμείς θέλουμε οι δημιουργικές δυνάμεις να είναι απελευθερωμένες, να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες.

Πολλές φορές διαβάζουν ορισμένοι ανορθόγραφα τα γεγονότα για τους δικούς τους λόγους. Άλλοι διαγκωνίζονται για τις επόμενες εκλογές, άλλα κόμματα έχουν τις δικές τους στοχεύσεις. Εγώ έχω την εμπειρία και διαβάζω τα γεγονότα αυτά με πολύ αίσθημα ευθύνης”.

Οπαδική βία

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι περισσότερο αποφασισμένη να επιβάλλει την ευνομία στους αθλητικούς χώρους. Πιστεύω ότι η πρώτη αποστολή του Ελληνικού κράτους, μέσα από την αστυνομία και την δικαιοσύνη ήταν να εξιχνιάσει την ανθρωποκτονία σε βάρος του άτυχου Άλκη από την Θεσσαλονίκη. Ήδη η υπόθεση αυτή έχει εξιχνιαστεί.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε αφήσει ακυβέρνητο το σκάφος και σε όλα τα πεδία τα πολιτικά και μεταξύ αυτών και στον χώρο του αθλητισμού. Αυτή τη στιγμή χτίζουμε το κράτος, χτίζουμε αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση με τα νομοθετικά ποινικά μέτρα που λαμβάνει, με τα επιχειρησιακά σχέδια που εκπονεί, με τα διοικητικά και ηλεκτρονικά μέτρα που θα εξασφαλίσει πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που όλοι μας επιθυμούμε.

Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πολύ αυστηρή στην εφαρμογή των νομοθετικών παρεμβάσεων. Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και όσοι δεν πληρούν τις προβλέψεις του Νόμου θα σφραγίζονται, υλοποιείται πρόγραμμα εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού, που θα είναι σε αυτή την διαδικασία. Αναβαθμίζεται η εποπτεία των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Αυξάνεται το πλαίσιο ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας. Καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά την διάρκεια αθλητικών αγώνων έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Θα έχουμε την αναστολή λειτουργίας των συνδέσμων έως τις 31 Ιουλίου”.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE