Χατζηβασιλείου | Εθνικά επιζήμια η πολιτική που ασκεί στη Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Share on:

Εθνικά επιζήμια, χαρακτήρισε την πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. και Βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου.

Διερωτήθηκε δ,  γιατί οι δύο υποψήφιοι μουσουλμάνοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη δεν προέβησαν ακόμη σε μια δημόσια τοποθέτηση για το φλέγον θέμα της παρέμβασης του Τουρκικού Προξενείου, ώστε να λήξει το θέμα όπως άλλωστε επιθυμεί και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κος Χατζηβασιλείου τόνισε ακόμη ότι το Ελληνικό κράτος δεν δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό του από κανένα εξωγενή παράγοντα, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή της Θράκης χρειάζεται μια υπεύθυνη εθνική πολιτική.

Ειδικότερα:

Γιατί οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν μια λιτή δήλωση για να λήξει το θέμα;

«Θα ήθελα να κάνω έναν διαχωρισμό στις περιπτώσεις Κατραντζή και στις δυο περιπτώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Κατραντζή μίλησε καθαρά για Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Παρόλα αυτά είχε την ευθιξία να κάνει αυτή τη γενναία κίνηση από πλευράς του. Οι άλλοι δυο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απορώ για ποιόν λόγο δεν αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν μια δημόσια τοποθέτηση και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Για ποιο λόγο δεν λένε ότι όταν επανεκλεγούν βουλευτές γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγούν πάλι βουλευτές, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν : Εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα ή την «τουρκική», όπως την αναφέρουν και οι ίδιοι. Σέβονται τη συνθήκη της Λωζάννης και το Σύνταγμα της Ελλάδας ή όχι; Μου δημιουργεί αλγεινή εντύπωση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ποιεί τη νήσσαν και δε ζητάει από τα στελέχη του να κάνουν μια απλή και λιτή δήλωση δυο γραμμών. Μάλλον, βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από οτιδήποτε».

Η Θράκη χρειάζεται υπεύθυνη εθνική πολιτική

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε με μια υπεύθυνη εθνική πολιτική στη Θράκη προς όφελος των μουσουλμάνων και χριστιανών πολιτών της. Από τη δεκαετία του 90 και από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η χώρα υιοθέτησε ως εθνική στρατηγική τη λογική ισονομία και ισοπολιτεία. Γιατί λοιπόν σήμερα συγκεκριμένοι εκπρόσωποι κομματικών δυνάμεων προκαλούν παραφωνίες; Άρα σήμερα η υπεύθυνη εθνική πολιτική έχει ένα κύριο άξονα: τη συμπερίληψη της μουσουλμανικής μειονότητας στις κεντρικές πολιτικές ανάπτυξης. Και φυσικά δε δεχόμαστε καμία παρέμβαση τρίτων, σε δικά μας εσωτερικά ζητήματα. Πρέπει να αναπτύξουμε το τρίπτυχο οικονομία, κοινωνία, εκπαίδευση. Είναι ο οδηγός για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο και για τους μουσουλμάνους και για τους χριστιανούς στη Θράκη μας.

Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε πως οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι ένα δυναμικό κύτταρο της κοινωνίας μας χωρίς εξαρτήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αναγκαίες πολιτικές στήριξης της μειονότητας με έμφαση στην καθημερινότητα και την εκπαίδευση. Κάπως έτσι δε θα αφήνουμε χαραμάδα παρέμβασης από τρίτους και δε θα δημιουργούμε ψευδείς ανάγκες σε ορισμένους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να αναζητούν άλλο δεκανίκι. Έτσι υπενθυμίζουμε στον μουσουλμάνο πολίτη ότι είναι ένας Ευρωπαίος πολίτης με φοβερά δικαιώματα και αντίστοιχες υποχρεώσεις, ασχέτως θρησκεύματος και καταγωγή»

Εθνικά επιζήμια η πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

«Η Άγκυρα ακολουθεί τη γνωστή πλέον ρητορική με τη δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη, προσπαθώντας ουσιαστικά να δημιουργήσει πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Η εμφάνιση υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτών, όπως αυτή που είδαμε του κυρίου Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε μια εκδήλωση μαθημάτων Κορανίου μαζί με τον ψευδομουφτή. Ακριβώς την ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα παραδίπλα στην Πάχνη της Ξάνθης κάναμε περιοδεία και συνομιλούσαμε με μουσουλμάνους και χριστιανούς έχοντας μαζί μας και στελέχη της Ν.Δ μουσουλμάνους. Μιλήσαμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας, για την οικονομία, την ανάπτυξη, τις δουλειές που πρέπει να δημιουργηθούν και γενικά για όλα αυτά που απασχολούν κάθε Έλληνα Πολίτη. Την ίδια στιγμή λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν φιγούρα μπροστά από ένα πανό που έγραφε τουρκική μειονότητα.

Νομίζω η διαφορά μας είναι πασιφανή. Εμείς ασκούμε συμπεριληπτική πολιτική σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί μια πολιτική που είναι εθνικά επιζήμια».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE