Χατζηθεοδοσίου | Αναστενάζουν οι επιχειρήσεις από τους λογαριασμούς ρεύματος – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Share on:

Για υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, που ξεπερνούν και τα ενοίκια των επιχειρήσεων και τις οδηγούν σε λουκέτο, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, o Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κος Χατζηθεοδοσίου, τόνισε ακόμη ότι είναι επιτακτική η επιβολή πλαφόν στην ενέργεια καθώς και η μείωση του φόρου στα τρόφιμα. Αναφορικά με την φετινή τουριστική σεζόν, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι αναμένεται ναι μεν ρεκόρ άφιξης τουριστών στην Ελλάδα, με μικρή κατανάλωση δε.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέφερε:

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

«Η εκτίμησή μας είναι ότι φέτος θα έχουμε ρεκόρ τουρισμού, δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα έχουμε και ρεκόρ εσόδων. Δηλαδή θα αυξηθεί πάρα πολύ ο τουρισμός, αλλά η κατανάλωση θα είναι μικρότερη ακόμη και από το 2019. Ένα μεγάλο μέρος των τουριστών που κλείνει σήμερα στην Ελλάδα πακέτα, τα κλείνει only inclusive, δηλαδή με το βραχιολάκι το λεγόμενο, που σημαίνει ότι δεν έχει την δυνατότητα να ξοδέψει χρήματα έξω από το ξενοδοχείο. Αυτό όπως καταλαβαίνεται δεν βοηθά τις επιχειρήσεις».

ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

«Η πηγή του προβλήματος είναι το ενεργειακό. Θα πρέπει να μπει ένα πλαφόν στο ενεργειακό γιατί διαφορετικά δεν αντιμετωπίζεται.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις, όπου ο λογαριασμός του ρεύματος είναι μεγαλύτερος από το ενοίκιο του μήνα. Ξέρουμε επίσης ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 1 εκατ. λογαριασμοί σε καθυστέρηση. Παράλληλα ξεκίνησαν ήδη οι διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφή και στις επιχειρήσεις, διότι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Νομίζω ότι πρέπει να δοθούν παρατάσεις, θα πρέπει να βρεθούν τρόποι με μεγαλύτερες δόσεις για να μπορούν να αποπληρωθούν οι λογαριασμοί, διότι διαφορετικά καταδικάζονται οι επιχειρήσεις σε ουσιαστικό θάνατο. Νομίζω ότι οι παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση πρέπει να είναι άμεσες. Πρέπει να μπει ένα «ταβάνι» στους λογαριασμούς του ρεύματος, μείωση του ΦΠΑ τροφίμων. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Κυβέρνηση θα τα πάρει αυτά τα μέτρα, ωστόσο καθυστερούμε σημαντικά»

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE