Μπούμπας | Τουρκικό Προξενείο και Ziraat bank στο παιχνίδι της προπαγάνδας στη Θράκη

Share on:

Ευθύνες τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ για την προπαγάνδα που τελείται στη Θράκη από συγκεκριμένους κύκλους υπέρ της Τουρκίας, επέρριψε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής της Ελληνικής Σερρών Κώστας Μπούμπας.

Ο κος Μπούμπας, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι εδώ και χρόνια είναι γνωστή στην περιοχή της Θράκης η δράση του Τουρκικού Προξενείου, ενώ άφησε να εννοηθεί  ότι πίσω από την οικονομική στήριξη ορισμένων μουσουλμάνων υποψηφίων Βουλευτών να κρύβεται και η Τουρκική Τράπεζα ZIRAAT bank, υποκαταστήματα της οποίας βρίσκονται σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Ειδικότερα:

Το Τουρκικό Προξενείο κάνει χρόνια τώρα τη δική του προπαγάνδα

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία είναι λες και ανακάλυψαν τώρα την Αμερική. Είναι ένα γεγονός ότι το Τουρκικό Προξενείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάνει τη δική του προπαγάνδα.

Πέρα από την προπαγάνδα που κάνει για την Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη και πέρα από την Τουρκική τράπεζα Ziraat του τι έχει κάνει μέχρι τώρα και συνεχίζει να κάνει σε Κομοτηνή, Ξάνθη κυρίως αλλά και Αλεξανδρούπολη. Υπάρχει χρόνια αυτή η προπαγάνδα.

Από εκεί και πέρα είναι φύση αδύνατο τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία να μην ξέρει τι συμβαίνει στη Θράκη.

Το Τουρκικό Προξενείο υπέδειξε τους υποψηφίους, από όπου και χρηματοδοτήθηκαν (οι υποψήφιοι) για να κάνουν την προεκλογική τους καμπάνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια προκειμένου να έχει τις ψήφους που χρειάζεται στον νομό Ροδόπης, προχώρησε κανονικά. Από την άλλη, ο κύριος Μητσοτάκης είπε όσο είπε τελευταία στιγμή. Λες και η κυρία Μπακογιάννη δεν τα ήξερε, που μιλάει αυτή τη στιγμή για τον νομό της Ροδόπης και τη Θράκη ότι αυτή η μουσουλμανική μειονότητα με βάση τη συνθήκη του Νεϊγύ και της Γενεύης πρόκειται για μουσουλμανική. Ότι δεν ήξερε τι γίνεται στη Θράκη με την προπαγάνδα των Τούρκων.

Ήδη η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που προέδρευε, συναντιόταν πάνω με μουσουλμάνους, οι οποίοι προσδιορίζονται ως Τούρκοι. Δηλαδή τώρα έρχεται η κυρία Μπακογιάννη να πει όσα είπε, όταν η ίδια με αυτά που κάνει κινδυνολογεί στο να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στη Θράκη. Φυσικά, και κάνω λόγο για επίσημες συναντήσεις της».

Φταίνε οι πολιτικές πολλών δεκαετιών για την κατάσταση στη Θράκη

«Λάθη αυτή την ώρα έχουν γίνει εκατέρωθεν, κυρίως και από το κυβερνών κόμμα και από το ΣΥΡΙΖΑ, και οι δυο έχουν ευθύνες.

Τώρα αν οι συγκεκριμένοι δυο υποψήφιοι ήταν από το Τουρκικό Προξενείο και το λέει ο κύριος Μητσοτάκης, αντίστοιχα λάθη έχουν γίνει και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας σε εθνικό επίπεδο με αφορμή τη διακομματική επιτροπή για τη Θράκη.

Φταίει η πολιτική πολλών δεκαετιών, αλλά τα λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές».

Αν ήθελε το Ελληνικό κράτος να μην υπάρχει προπαγάνδα θα μπορούσε να καταργήσει το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή

«Δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σε θολά νερά ψαρεύουν τα κόμματα της εξουσίας. Αυτό που εμείς προτείναμε για παράδειγμα είναι πως δεν έχει καμία ουσία το προξενείο αυτή τη στιγμή στην Κομοτηνή. Αν ήθελε το Ελληνικό Κράτος να μην υπάρχει αυτή η προπαγάνδα, θα μπορούσε να καταργήσει το Τουρκικό Προξενείο. Υπάρχει η Πρεσβεία. Να καταργήσουμε κι εμείς το δικό μας στην Αδριανούπολη, δε χρειάζεται πλέον. Όμως η κυβέρνηση δεν τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο.

Αυτή τη στιγμή η τράπεζα Ziraat, που είναι η αντίστοιχη Αγροτική της Τουρκίας, που εμείς διαλύσαμε, έχει δώσει χαμηλότοκα δάνεια σε πάρα πολλούς κατοίκους της Θράκης, μουσουλμάνους και ορθόδοξους. Έχει επεκταθεί και στη Ρόδο. Ποιος μου λέει εμένα πως η Ziraat αλλά και κάθε τράπεζα δε χρηματοδοτεί και άλλες κινήσεις. Δηλαδή λίγες φορές κάποια διάφορα κινήματα που προσδιορίζονται Τούρκικα κάνουν φεστιβάλ και εκδηλώσεις;

Όταν κάνουμε λάθη, κάποια στιγμή έρχονται στην επιφάνεια. Το προλαμβάνειν πάντα καλύτερο του θεραπεύειν. Εμείς σε αυτό το σημείο δεν προλάβαμε κάποια πράγματα. Και τρέχουμε σήμερα να πούμε ότι επίσημοι μουσουλμάνοι βουλευτές κινούνται με τις ευλογίες του Τουρκικού Προξενείου. Άλλο μουσουλμανική μειονότητα και άλλο μια μειονότητα που προσδιορίζει τα εθνικά και χρηματοδοτείται για συγκεκριμένους σκοπούς».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE