Άνοιξε ο διάλογος Κυβερνήσεων συνεργασίας | Συνέντευξη Κεγκέρογλου – Καραγκούνη στην Valuenews.gr

Share on:

Με την φράση δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, απάντησε ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου στο άνοιγμα Μητσοτάκη για Κυβέρνηση συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής της Ν.Δ.  Κώστας Καραγκούνης δηλώνει βέβαιος ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν εκ νέου την Νέα Δημοκρατία.

Κεγκέργολου και Καραγκούνης μίλησαν στη δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Vauenews.gr και τον Ελλάδα FM για το προεκλογικό παρασκήνιο και το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Ειδικότερα:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ :

«Ο Πρωθυπουργός είχε εκφράσει από την αρχή την άποψη ότι χρειάζεται αυτοδύναμη Κυβέρνηση και θα πάω αμέσως σε δεύτερες εκλογές, επειδή οι πρώτες είναι με την απλή αναλογική. Βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις, που πραγματικά δείχνουν ότι έχει μια ταχεία φθορά και λόγω της ακρίβειας, αλλά και λόγω της ανεπάρκειας που διαχειρίζεται σε πολλά ζητήματα, αποφάσισε να αλλάξει ρότα και μίλησε για Κυβερνήσεις συνεργασίας. Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί πιστεύει ότι αυτό θα ανακόψει την αυξανόμενη ροή του ΚΙΝΑΛ και δεύτερον πιστεύει ότι με την άρνηση του Κινήματος Αλλαγής θα βρεθεί κερδισμένος.

Άρα λοιπόν θέτει ένα δίλλημα σε εμάς. Εμείς όμως έχουμε ξεκαθαρίσει, συμπλήρωμα κανενός, ούτε της Ν.Δ. ούτε του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουμε. Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι ανάγκες που υπήρχαν το ‘12 και ’14 για κυβερνήσεις σωτηρίας».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ :

«Δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα. Ο Πρωθυπουργός έκανε μια πολιτική τοποθέτηση. Οι πολίτες εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες λοιπόν μέχρι τώρα εμπιστεύονται τον Πρωθυπουργό και την πρωτοφανή αντιμετώπιση της κρίσης τόσο στην πανδημία, όσο και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρ’ ότι λοιπόν αντιμετωπίσαμε αυτές τις πολύ δυνατές κρίσεις, καταφέραμε να τις διαχειριστούμε με ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο, στα πλαίσια του δυνατού. Οπότε νομίζω ότι και οι πολίτες καταλαβαίνουν και μάλιστα σε πολύ δύσκολη στιγμή, στο μέσο της τετραετίας πιο πολύ. Παρ’ όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες, οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι αυτή η Κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός, ένας από τους πλέον σοβαρούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλές από τις προτάσεις του υιοθετούνται από το σύνολο των χωρών – μελών της Ε.Ε. είτε αυτό αφορά την πανδημία είτε τώρα στο ζήτημα της ακριβείας και της ηλεκτρικής ενέργειας και γενικότερα της ενέργειας.

Επειδή πάντα ο κόσμος κρίνει και συγκρίνει, τον Μάϊο του 2023 θα αποφασίσει τότε πιο κόμμα μπορεί να δώσει ένα πραγματικό ορίζοντα και ένα δημιουργικό περιβάλλον για την επόμενη 4ετια και στη Νέα Δημοκρατία είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι σε αυτό το δίλημμα το εάν θα μπούμε σε περιπέτειες ή θα έχουμε μια σταθερότητα από το 2023 και μετά, νομίζω ότι η απάντηση θα είναι καθαρή».

Ακούστε αναλυτικά τις συνεντεύξεις εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE