Αγγελόπουλος  | Αναβάθμιση του ρόλου της Frontex στο μεταναστευτικό – Προστασία των χωρών πρώτης υποδοχής

Share on:

Με προτεραιότητα την αναβάθμιση του ρόλου των πολιτών και της αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, κατέρχεται εκ νέου στον πολιτικό στίβο ως Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Με συνέντευξη του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο κος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες ενίσχυσης της θέσης της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, με μια σειρά προτάσεων του ΕΛΚ και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της Frontex σε αυτό και τόνισε ότι η συμφωνία για το άσυλο θα πρέπει να προστατεύει τις χώρες πρώτης υποδοχής.

Ο κος Αγγελόπουλος μίλησε ακόμη για τη θέση των Ελληνικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, το αγροτικό ζήτημα και την κλιματική αλλαγή.

Ειδικότερα:

Οι προτεραιότητες στο Ευρωκοινοβούλιο

«Έχοντας συνεισφέρει και ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κίνησης στην Ελλάδα, που είχα την μεγάλη τύχη να μάθω «Ευρωπαϊκά γράμματα», στόχος μας είναι να προωθήσουμε τις θέσεις των πολιτών. Όσο οι πολίτες μετέχουν παραπάνω στα Ευρωπαϊκά δρώμενα , μετέχουν και στα Εθνικά δρώμενα και το αντίστροφο. Οι προτάσεις Μακρόν για την αναβάθμιση του ρόλου των πολιτών και το επίπεδο της αυτοδιοίκησης που πρέπει να εκπροσωπηθεί σωστά και να είναι πολύ κοντά στη διαμόρφωση των αποφάσεων, είναι οι προτεραιότητες που υπάρχουν.

Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Αυτό το απόθεμα αξιών που έχουμε πρέπει να το υπερασπίσουμε. Προβολή της αυτοδιοίκησης, σεβασμό στον θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιχειρηματικότητα, δράσεις, κοινωνική συνοχή, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν πρέπει να έχουμε αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες ανθρώπων. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και νομίζω ότι αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να το κάνει σωστά»

Γιατί οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές

«Μια Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη και κυρίως μια Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη. Πρέπει να επιλέξουμε να στηρίξουμε ανθρώπους που είναι πιο κοντά στην προσπάθεια αυτή. Θα οδηγήσουμε την Ελλάδα σε μια καλύτερη θέση, θα βελτιώσουμε τη σημερινή της θέση.

Θέλουμε μια ισχυρή φωνή της Ελλάδας. Ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ), προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την εκπροσώπηση της χώρας μας».

Μεταναστευτικό ζήτημα | Πρέπει να προσδιοριστεί ο ρόλος της Frontex

«Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησε σε μέτρα συγκεκριμένα. Πρέπει να προσδιοριστεί εκ νέου ο ρόλος της Frontex. Τι κάνει; Πως το κάνει; Ποια αρμοδιότητα έχει; Τι εύρος παρέμβασης έχει; Σημαντικό επίσης είναι η αξιολόγηση να μην είναι μονάχα η αίτηση. Να ξέρουμε δηλαδή ποιος έρχεται και γιατί.

Ο αριθμός των μεταναστευτικών ροών έχει μειωθεί σημαντικά. Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο αριθμός των αιτημάτων ασύλου. Είναι γεγονός ότι Ευρώπη χρειάζεται νομίμους μετανάστες. Πάνω από όλα ρόλο θα παίξει το πώς τα Ευρωπαϊκά όργανα και οι Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις θα αποφασίσουν να κάνουν επενδύσεις στις χώρες προέλευσης για να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες απασχόλησης, καλύτερης λειτουργίας, κοινωνικών συμπεριφορών και δικαιοσύνης.

Η Συμφωνία για το άσυλο που είναι μια πρόοδος, παρ’ όλη την αδυναμία της Ευρώπης να δει την πραγματικότητα, είναι ένα θεσμικό κείμενο που πρέπει να εξελιχθεί, να εξειδικευτεί και να προστατεύσει τις χώρες πρώτης υποδοχής. Δεν μπορούν οι χώρες αυτές να τραβάνε όλο το βάρος αυτής της υποδοχής. Επίσης δεν μπορούμε να αντισταθμίσουμε ανθρώπινη ύπαρξη με χρήμα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE