«Ο Άλλος Άνθρωπος» κατάφερε να μεταφέρει 50 τόνους τρόφιμα στo εσωτερικό της εμπόλεμης Ουκρανίας | Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Παιδιά από όλη την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Ο Άλλος Άνθρωπος» – Κοινωνική Κουζίνα, που ηγείται ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και βρέθηκαν στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας, προσφέροντας ζεστό φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης και πολύ αγάπη.

Ο κος Πολυχρονόπουλος μίλησε στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM για αυτήν την σημαντική προσπάθεια – συνεισφορά στον Ουκρανικό λαό αλλά και το γεγονός ότι εν μέσω βομβαρδισμών, κατάφεραν να φθάσουν στο εσωτερικό της χώρας 50 τόνοι τροφίμων.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Είναι γύρω στις 6.000 με 7.000 άνθρωποι που περνάνε καθημερινά, περισσότερο είναι γυναίκες και παιδιά. Πάρα πολλοί ηλικιωμένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που περπατάνε είτε δύο μέρες τρεις, είτε πέντε – έξι, ανάλογα από που έρχονται.

Οι άνθρωποι είναι τρομαγμένοι, φοβισμένοι, τα παιδιά είναι στεναχωρημένα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει γίνει. Το 70% αυτών έχουν να πάνε κάπου, οπουδήποτε έχουν συγγενείς και φίλους. Ωστόσο το υπόλοιπο 30 με 40% δεν έχει ιδέα τι να κάνει. Οι άνθρωποι είναι χαμένοι από το σοκ.

Το θέμα είναι τα μικρά παιδιά που δεν έχουν καταλάβει γιατί φεύγουν από το σπίτι τους και κλαίνε λέγοντας ότι θέλουν να πάνε στο σπίτι τους.

Εμείς εκτός από το μαγείρεμα που κάνουμε, προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά να ξαναχαμογελάσουν. Μαζί μας είναι τέσσερις κοπέλες που μιλάνε Ρώσικα ή Ουκρανικά και μπορούμε και παίζουμε με τα παιδιά και τα ξανακάνουμε να χαμογελάνε. Οι μαμάδες συγκινούνται γιατί βλέπουν τα παιδιά τους να χαμογελάνε μετά από αρκετές ημέρες. Ο τρόμος των παιδιών είναι τεράστιος. Να φανταστείτε έσπασε ένα μπαλόνι και ένα παιδί έτρεχε στην αγκαλιά της μαμάς του. Αυτό δείχνει το σοκ που υπέστη το παιδί από τους ήχους των βομβαρδισμών.

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE