Γρίβας | Πιθανή πυρηνική κρίση τους επόμενους μήνες – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Share on:

Ορατή είναι τους επόμενους μήνες η πυρηνική κρίση, χωρίς την χρήση απαραίτητα πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωπολιτικής Κωνσταντίνο Γρίβα.

Μιλώντας στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής προέβλεψε διάρκεια της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία με τραγικές συνέπειες παγκοσμίως ακόμη και μετά την κατάπαυση του πυρός.

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα και την ένταση στο Αιγαίο, ο κος Γρίβας ξεκαθάρισε ότι ήρθε η ώρα να εφαρμοσθεί το Διεθνές Δίκαιο και η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Ειδικότερα ο Καθηγητής Γεωπολιτικής ανέφερε:

Η Ουκρανία όπως την ξέραμε έχει περάσει στην Ιστορία, εκτός αν γίνει κάτι αν γίνει μια συντριπτική αντεπίθεση -που δεν το βλέπω-από πλευράς των Ουκρανών, τσακίσουν τον Ρωσικό στρατό και καταλάβουν ξανά τις κατεχόμενες περιοχές. Πράγμα που μοιάζει αδύνατο. Πάμε σε μια διαιρεμένη Ουκρανία. Το πως αυτό θα σταθεροποιηθεί, είναι μια άλλη υπόθεση.

ΔΥΣΚΟΛΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Το Ρωσικό φυσικό αέριο είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή και το γνωρίζουν πολύ καλά οι Ρώσοι και το εκμεταλλεύονται. Όλη αυτή η σύγκρουση που έχει ξεκινήσει με την Ρωσία δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για την Δυτική Ευρώπη, ακόμη και αν υπάρξει κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης, θα είναι με τέτοιο κόστος που κυριολεκτικά θα είναι φονικό πλήγμα για την Ευρωπαϊκή βαριά βιομηχανία σε βάθος χρόνου

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

Είναι πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες ή στα επόμενα χρόνια να έχουμε κάποια πυρηνική κρίση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε χρήση πυρηνικών όπλων, απλώς ότι τα πυρηνικά θα μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στο τραπέζι. Είναι το ισχυρό χαρτί της Ρωσίας. Έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, έχει και ένα ασύμμετρο πυρηνικό οπλοστάσιο με όπλα όπως είναι η πυρηνική τορπίλη, που είναι ικανή να δημιουργήσει ένα τσουνάμι ραδιενεργών.  

Το Ρωσικό πυρηνικό δόγμα είναι λίγο ασαφές, υπό την έννοια ότι ενώ στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης λέγανε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά, παρά μόνον εάν δεχθούν επίθεση, ενώ τώρα υπάρχει μια ασάφεια. Λένε ότι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά εάν δεχθούν υπαρξιακή απειλή, χωρίς να προσδιορίζεται τι ακριβώς είναι αυτό

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν μπορούμε πλέον να κρυβόμαστε από την Ιστορία, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε από το Διεθνές Δίκαιο. Έχει έρθει η ώρα. Είναι πλέον επιτακτικό να επιβάλλουμε το Διεθνές Δίκαιο στο Αιγαίο, δηλαδή να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, πρώτο και θεμελιώδες και να ανακηρύξουμε ΑΟΖ με την Κύπρο και από εκεί και πέρα εάν θέλει η Τουρκία – που δεν θα θελήσει-να ενεργοποιήσει το casus beli ας το ενεργοποιήσει. Εδώ είμαστε να δούμε εάν είναι τόσο δυνατή χώρα όσο νομίζει

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE