Χριστίνα Μπογιατζή | Βρυκόλακες των παιδιών οι βιαστές ανηλίκων

Share on:

“Βρυκόλακα των παιδιών” χαρακτήρισε η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή όσους κακοποιούν σεξουαλικά ένα ανήλικο παιδί.

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή σε συνέντευξη της στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Στυλιάνα Λουκά, αναλύει και εξηγεί τη διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων ενός σεξουαλικά κακοποιημένου παιδιού.

“Δεν είναι σεξουαλικά διεστραμμένος αυτός που θα το κάνει …χρειάζεται να είναι σαν ένας συναισθηματικός ή και σωματικός βρυκόλακας των παιδιών”, δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Μπογιατζή.

Η “ρίζα” του προβλήματος, από αυτό που πηγάζει το κακό, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και θεραπεία ενός κακοποιημένου παιδιού.

Ειδικότερα:

Με αφορμή τις διάφορες υποθέσεις παιδοβιασμών και κακοποίησης παιδιών που βγαίνουν στη επιφάνεια τον τελευταίο χρόνο, η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή αναφέρει πως συγκεκριμένα το έτος 2022, σημειώθηκε έξαρση αυτού του ειδεχθή φαινομένου.

Η μεταχείριση ενός παιδιού που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, ο θεραπευτής θα πρέπει όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μπογιατζή: “με λίγες ερωτήσεις να καταλάβει πολλά και όχι να χρειαστεί να ρωτήσει πάρα πολλά για να καταλάβει λίγα”. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι που ο κάθε θεραπευτής μπορεί να εφαρμόσει σε κάθε παιδί, αξιολογεί την κατάσταση και εφαρμόζει ανάλογα αυτό που “δουλεύει” καλύτερα στον χαρακτήρα και τα τραύματα του παιδιού.

Ένα παιδί βιώνοντας μία τέτοια τραυματική εμπειρία, μπορεί να αναβιώνει τις φρικιαστικές στιγμές που είχε μέσω flash backs, είτε μέσα από εφιάλτες είτε από το λεγόμενο freezing, να παγώνει δηλαδή τα συναισθήματα του ανά στιγμές και να ζει ξανά και ξανά στο μυαλουδάκι του την κακοποίηση που έχει υποστεί.

Αναλυτικότερα για την ψυχολογική αντιμετώπιση του παιδιού, αλλά και το τι προκαλεί την επιθυμία ενός ανθρώπου να κακοποιήσει σεξουαλικά ένα παιδί θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE