Χατζημιχαήλ | Οργασμός εμπορικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Λιμάνι της Αλεξ/πολης

Share on:

Για εκτίναξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Αλεξανδρούπολη και ευρύτερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με αφορμή την ριζική αναβάθμιση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου και την Valuenews.gr o Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ.

Σύμφωνα με το κο Χατζημιχαήλ την περίοδο αυτή ο Λιμένας Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε οργασμό εμπορικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Ξεκαθάρισε δε ότι έως την Πέμπτη θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Α.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Αν δεν αλλάξουνε τα πράγματα καλώς εχόντων των πραγμάτων την Πέμπτη θα έχουμε την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 67% των μετοχών του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή και θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο διαγωνισμός».

ΝΕΑ ΣΟΥΔΑ Η ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ

«Αντιλαμβάνεστε ότι εμείς ως Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης δεν αποδεχόμαστε τον όρο Νέα Σούδα. Προφανώς όμως αυτό που εννοείται είναι η αξία. Ότι θα αποκτήσει για την Δύση, για τις Νατοϊκές δυνάμεις, για τις Αμερικανικές δυνάμεις αξία ο Λιμένας της Αλεξανδρούπολης, ανάλογη με αυτή της Σούδας και αυτό έχει λογική, καθ’ ότι σε ένα περιβάλλον το οποίο από το 2014 μεταβάλλεται και από τις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει διαταράξει τις Ευρωπαϊκές ισορροπίες, έχει διαταράξει το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον, δημιουργούνται νέα δεδομένα. Στα νέα αυτά δεδομένα και στις νέες συνθήκες η χώρα μας αποτελεί τη λύση του προβλήματος. Είναι η χώρα, η οποία καταδεικνύει τη λύση και σε ένα τέτοιο πλαίσιο εγγύησης της ασφάλειας και της σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με επίκεντρο το λιμένα της Αλεξανδρούπολης βλέπεται ότι η χώρα μας δημιουργεί αυτές τις συνθήκες για την βελτίωση του Διεθνούς περιβάλλοντος και είναι και ένα μέσο προβολής της ισχύς της ίδιας της χώρας προς τις ευρύτερες Διεθνείς Δυνάμεις».

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 «Αυτή τη χρονική περίοδο ο Λιμένας επικεντρώνει την προσοχή του στις εμπορικές δραστηριότητες . Αυξάνονται τα φορτία που αφορούν κυρίως προϊόντα πρωτογενούς τομέα του Νομού Έβρου και τμημάτων της Βουλγαρικής Μεθορίου. Και βέβαια ετοιμαζόμαστε για την ανάπτυξη των στρατιωτικών δραστηριοτήτων μας και την εμπλοκή του λιμένα στην προώθηση στρατιωτικών φορτίων είτε προς τις ΗΠΑ, είτε προς την Ευρώπη».

ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

«Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σχεδόν το σύνολο των διπλωματικών αντιπροσωπειών έχουν επισκεφθεί το Λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Οι επισκέψεις αυτές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Είναι μεγάλο το Διεθνές ενδιαφέρον για τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Αναμένουμε μια εκτίναξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος με αφορμή τις εξελίξεις στο Λιμάνι. Θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες επενδύσεις και ραγδαία ανάπτυξη των Λιμενικών δραστηριοτήτων. Είναι προφανές ότι πρόκειται να συμπαρασύρει και την υπόλοιπη οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

«Μια σειρά από συνεχείς ενεργειακές επενδύσεις και παρεμβάσεις, από την Καβάλα με την αξιοποίηση της φυσικής αποθήκης του εξαντληθέντος φυσικού κοιτάσματος αερίου ΝΟΤΙΩΣ ΚΑΒΑΛΑ έως και την Αλεξανδρούπολη με την δημιουργία του LNG terminal και με την συνδρομή όλων αυτών των αγωγών που διέρχονται της περιοχής μας, αντιλαμβάνεστε ότι μια επένδυση σε οποιαδήποτε περιοχή της δικής μας Περιφέρειας μπορεί να κάνει χρήση όλων των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και όλων των υπολοίπων εθνικών υποδομών που κατασκευάζει η χώρα ακριβώς για αυτό το λόγο».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE