Χατζηθεοδοσίου | Αν πετύχει το καλάθι της νοικοκυράς θα χάσουν τζίρο 50.000 επιχειρήσεις

Share on:

Βολές κατά της Κυβέρνησης για τα μέτρα που λαμβάνει προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ακρίβειας, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο κος Χατζηθεοδοσίου μετέφρασε την δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τον ΦΠΑ ως εκτίμηση ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν είναι έντιμοι έναντι της κρατικής μηχανής.

Ειδικότερα:

Η δήλωση του Πρωθυπουργού για τον ΦΠΑ λέει ότι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν είναι έντιμοι

«Όταν ο Πρωθυπουργός λέει ότι δεν θα προχωρήσει στη μείωση του ΦΠΑ, θα απαντήσω ότι, ποιοι είναι οι δείκτες που μας δείχνουν ότι αύριο το πρωί θα περιμένουμε μείωση του πληθωρισμού και μείωση της ακρίβειας; Οι λόγοι της αύξησης των προϊόντων είναι η ενέργεια και ο ΦΠΑ. Όταν λοιπόν ο Πρωθυπουργός λέει ότι αρνούμαι να μειώσω τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, εδώ δεν μειώνεται ο  προϋπολογισμός γιατί όταν λήφθηκε η απόφαση ήταν οι παλιές τιμές στα καύσιμα, άρα αυτό δεν θα προκαλούσε πρόβλημα στον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης  γιατί όταν αυξήθηκαν οι τιμές, ο προϋπολογισμός είχε βγει.

Όταν δεν μειώνει τον ΦΠΑ άρα πρακτικά μας λέει , όπως μας διαβεβαιώνει και ο Πρόεδρος της ΡΑΕ ότι θα έχουμε τρία χρόνια στα οποία είναι δεδομένο ότι η ενέργεια θα συνεχίσει, η ακρίβεια θα συνεχιστεί.

Για τη δήλωση, αν η εκτίμηση λέει ότι ναι μεν θα μειώσει τον ΦΠΑ και αν τον μειώσω δεν θα φτάσει στους καταναλωτές.

Λέει περίπου ότι όλοι οι μικρομεσαίοι δεν είναι έντιμοι επιχειρηματίες και ότι αυτό ενώ θα το πάρουμε δεν θα το δώσουμε. Το παράδειγμα στην εστίαση έδειξε το αντίθετο.

Μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 13% και διαπιστώσαμε ότι αυξήθηκαν τα έσοδα. Η άποψη μου είναι ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ξανά σκεφτεί αυτή τη δήλωση γιατί ξέρετε, γιατί δεν ξέρω για πόσο μπορεί να αντέξει το καλάθι του νοικοκυριού, αυτό που ξέρω ότι μέσω του καλαθιού του νοικοκυριού, καταρρίπτεται και ο μύθος ότι η κυβέρνηση θεωρεί τους μικρομεσαίους τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Αν πετύχει το καλάθι της νοικοκυράς σημαίνει πως θα χάσουν τζίρο 50.000 επιχειρήσεις, ο μπακάλης, ο μανάβης, ο χασάπης, ο φούρνος. Έχουμε 205 φούρνους που έχουν κλείσει γιατί ο τζίρος με αυτή τη μεγάλη διαφήμιση που γίνεται που στρέφεται από τα μικρά μαγαζιά στις 5 αλυσίδες που έχουν το 86% οδηγεί σε καταστροφή οικονομική σε μικρές επιχειρήσεις. Κάτι πρέπει να φανεί από τη κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύει την άποψη ότι θέλουμε να μειωθούν οι τιμές. Αν τίποτα δεν γίνει σας διαβεβαιώνω ότι θα έχουμε ακριβότερες τιμές».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE