Φωτήλας | Οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν ποιος πραγματικά μπορεί να διαχειριστεί την τύχη της χώρας μας

Share on:

Η Νέα Δημοκρατία είναι το τελευταίο κόμμα που θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό ξεκαθάρισε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσων Φωτήλας.

Ο κος Φωτήλας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί –όπως είπε χαρακτηριστικά –ο Νίκος Ανδρουλάκης να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες όταν προσέλθουν τι ψηφίζουν και ποιος θα εκλεγεί.

Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιος μπορεί να φέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης

«Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός εξαντλεί την αξιοπιστία του. Είμαστε έτοιμοι διότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να υπερασπιστούμε το τεράστιο έργο που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια.

Το δυστύχημα των Τεμπών είναι μια εθνική τραγωδία, έχουμε πει ότι οφείλεται εν μέρει σε ανθρώπινες πράξεις και παραλείψεις και εν μέρει σε διαχρονικές ευθύνες για ένα σύστημα ασφάλειας το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και δεν είχε ολοκληρωθεί.

Νομίζω πως βαίνοντας προς τις εκλογές αυτό που πιστεύω σωστό πως πρέπει να γίνει είναι πως ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει πέρα από το δικαιολογημένο συναίσθημα της οργής και της αγανάκτησης για το δυστύχημα να τα βάλει κάτω ζυγίζοντας τα θέματα, έχοντας νωπές ακόμα τις μνήμες των δυο τελευταίων κυβερνητικών θητειών και να θέσει τα ερωτήματα ποιος μπορεί αφενός να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση και αφετέρου να φέρει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».

Οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν τι ψηφίζουν και τι θα βγει από αυτό που ψηφίζουν

«Η πολιτική δεν είναι άποψη, να έχει ο καθένας την δική του. Θα πρέπει όποιος οραματίζεται και στηρίζει τον προεκλογικό του λόγο σε συνεργασίες, να πει ποιες θα είναι αυτές οι συνεργασίες. Πρέπει να το πει πριν τις εκλογές, ούτως ώστε ο Έλληνας ψηφοφόρος να ξέρει τι ψηφίζει αλλά και τι θα βγει από αυτό που ψηφίζει.

Ιδιαίτερα σωστό και αληθινό πιστεύω θα ήταν αν γίνονταν οι διεργασίες και οι πιθανές συνεργασίες μεταξύ αυτών που τις οραματίζονται, θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει και όχι να περιμένουν την επόμενη ημέρα, διότι στο τριήμερο που θα πάρουν την διερευνητική εντολή δεν νομίζω ότι μπορούν να χτίσουν το μέλλον της χώρας. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτά τα σχήματα, πιστεύουμε στις αυτοδυναμίες, το έχουμε πει και το έχουμε διατυμπανίσει, όχι για αλαζονικούς λόγους αλλά γιατί νομίζουμε πως μια κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την δυνατότητα απρόσκοπτα να εξαντλήσει το πρόγραμμα της και να κριθεί για αυτό στο τέλος της 4ετίας».

Ο άγνωστος Χ που προτείνει ο Ανδρουλάκης

«Πέρα του το ότι αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν καμία λογική, νομίζω πως θίγουν και προσβάλλουν τον ίδιο τον Κοινοβουλευτισμό, την ίδια την Δημοκρατική διαδικασία. Ο κος Ανδρουλάκης μας λέει ότι δεν πρέπει να είναι Πρωθυπουργοί ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αλλά πρέπει να είναι ο επί της ουσίας ο αρχηγός του τρίτου κόμματος και τυπικά κάποιος, τον οποίο θα μας τον ανακοινώσει σε δεύτερο χρόνο.

Εάν στις δεύτερες εκλογές, κάτι το οποίο εγώ δεν πιστεύω, δεν υπάρξει αυτοδυναμία για την Νέα Δημοκρατία, εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα αφήσουν την χώρα ακυβέρνητη.

Σαφώς και θα μπούμε στην διαδικασία συνομιλιών. Αυτή την στιγμή εγώ ο μόνος που θα έβλεπα ως πιθανός συνομιλητής στο πολιτικό κάδρο είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά πλέον τίθεται ζήτημα στο ΠΑΣΟΚ για το τι ακριβώς θέλει».

Τα «όπλα» της Νέας Δημοκρατίας κατά την προεκλογική περίοδο

«Τα όπλα της είναι τα πεπραγμένα της. Υποσχέθηκε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής και νομίζω πως όλοι το έχουμε δει και το έχουμε νιώσει, δεν υπάρχει φόρος, δεν υπάρχει εισφορά που να μην μειώθηκαν. Για πρώτη φορά αυξήθηκαν ακόμη και οι συντάξεις, ύστερα από πολύ καιρό και φυσικά υπάρχει και μια γενναιότερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Υπάρχει μια οικονομία που πραγματικά αναπτύσσεται, μια ανεργία που συνεχόμενα πέφτει και μειώνονται ολοένα και περισσότερο οι απασχολούμενες θέσεις με των κατώτατο μισθό, λιγότερες κατά 80.000 σε σχέση με το 2019 οι άνθρωποι που πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό. Άρα και περισσότερες και καλύτερες δουλειές».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE