Στυλιανίδης | Τέλος στα φαινόμενα εργαλειοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας από «ξένα κέντρα»

Share on:

Τέλος στα φαινόμενα εμπλοκής ξένων παραγόντων στις εκλογικές διαδικασίες της Θράκης, βάζει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο κος Μητσοτάκης μίλησε ανοιχτά για την χειραγώγηση μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και ξένων κέντρων.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Ν.Δ. Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, καταλόγισε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές για μικροκομματικά συμφέροντα.  

«Παίζουμε με ανοιχτά χαρτιά και βάζουμε κανόνες στον τρόπο με τον οποίο τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συμπεριφέρονται και σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κος Στυλιανίδης και κατέληξε λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και όχι κατευθυνόμενοι.

Ειδικότερα:

Η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να σταματήσει τα φαινόμενα εμπλοκής ξένων παραγόντων στις εκλογές

«Η συμπεριφορά των συγκεκριμένων κυρίων (Φερχάτ και Ζεϊμπέκ), αλλά και ο εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με ξένα κέντρα, τα οποία επιδίωξαν κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα της Θράκης όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το χρώμα στο Νομό Ροδόπης του χάρτη διαφοροποιείται από όλη την υπόλοιπη χώρα. Αυτό το χρώμα λοιπόν δεν έχει ούτε ιδεολογικό ούτε πολιτικό πρόσημο, αντιθέτως η δήλωση του πρώην και μέλλοντος Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τράβηξε μια κουρτίνα που επί χρόνια σκεπάζει μια διαδικασία που βρίσκεται επί χρόνια σε εξέλιξη στη Θράκη για την χειραγώγηση μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας, είτε από το Τουρκικό Προξενείο είτε από ξένα κέντρα.

Έτσι λοιπόν η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να δώσει έμφαση σε αυτό για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, το οποίο εμφανίζεται κατά καιρούς. Ουσιαστικά παίζουμε με ανοιχτά χαρτιά και βάζουμε κανόνες στον τρόπο με τον οποίο τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συμπεριφέρονται και σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και σε σχέση με ξένους κύκλους που προσπαθούν να την εργαλειοποιήσουν για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς».

Κρίνεται η συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το Τουρκικό Προξενείο

«Το βασικό πράγμα, το οποίο ελέγχεται μέσα από αυτή την δήλωση που έγινε είναι η συμπεριφορά ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος απέναντι σε ξένα κέντρα που προσπαθούν να επηρεάσουν ή να χειραγωγήσουν την εκλογική συμπεριφορά της μειονότητας.

Εγώ πολιτεύομαι πολλά χρόνια και βγαίνω πρώτος Βουλευτής, 11η φορά  σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Ποτέ στην επαφή μου είτε με την μειονότητα είτε με την πλειονότητα δεν επεδίωξα να βάλω ενδιάμεσους μηχανισμούς, οι οποίοι πάντοτε προσπαθούν να παρέμβουν και να μπουν και να πάρουν και οι ίδιοι υπεραξία, διότι δεν θεωρώ πολιτικά σωστό και νομικά στο εσωτερικό μιας χώρας να γίνεται παρέμβαση από ξενοκίνητους μηχανισμούς και για να χειραγωγηθεί η εκλογική συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μου.

Εδώ κρίνεται και η συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει επιλέξει να ανέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις αρκεί να έχει μικροκομματικό συμφέρον».

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Θράκη

«Η κα Μπακογιάννη εκφράζει κατά κύριο λόγο αυτό το οποίο σας περιέγραψα και εγώ, δηλαδή την πολιτική σχολή, η οποία δεν βάζει ενδιάμεσους στις σχέσεις της με την μειονότητα και στις σχέσεις της με την κοινωνία. Κατά την επίσκεψη της εδώ, θα βρεθούμε στα μειονοτικά χωριά του ορεινού όγκου της Ροδόπης, προκειμένου να ακούσει και τα αιτήματά τους αλλά παράλληλα και να τους μεταφέρει κάποια μηνύματα, επιδιώκοντας την απευθείας σχέση με τους πολίτες. Έχει διαμορφωθεί ήδη ένα κοινώς αποδεκτό πλαίσιο εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της περιοχής. Δεν γίνεται διακριτική αντιμετώπιση της μειονότητας, αντιθέτως για πρώτη φορά, στο πλαίσιο αυτού που έχει ψηφιστεί από την Βουλή έχουμε ενιαία αντιμετώπιση μειονότητας και πλειονότητας. Και περισσότερο εφαρμογή, όχι της αμοιβαιότητας που προβλέπει η συνθήκη της Λωζάνης, αλλά μιας πολιτικής θετικής διάκρισης. Ο στόχος της κας Μπακογιάννη, επισκεπτόμενη την περιοχή, είναι αυτό το πράγμα να το βγάλει προς τα έξω.

Η κα Μπακογιάννη θα επικοινωνήσει αυτά τα μηνύματα για τα οποία μιλάμε. Ότι δηλαδή στη Θράκη έχουμε οικοδομήσει μια Δημοκρατική κοινωνία όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, για την οποία είμαστε υπερήφανοι και δεν δεχόμαστε κανένα εσωτερικό ή ξένο κέντρο να επιδιώκει την χειραγώγηση των συμπολιτών μας και την εργαλειοποίησή τους.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι πολίτες της Θράκης να αποφασίζουν ελεύθερα, με βάση τη συνείδησή τους και όχι να εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων. Αυτό από τη Νέα Δημοκρατία δεν γίνεται ανεκτό πλέον».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE