Σταθακόπουλος | Τούρκον είδες ; άσπρα θέλει – όχι στον συμβιβασμό με την Τουρκία

Share on:

Την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να επικαλείται το απρόβλεπτο σε μια πιθανή σύγκρουση με την Τουρκία με αφορμή την έξαρση της Τουρκικής προκλητικότητας τα τελευταία 24ωρα, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος, Νομικός Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Επέρριψε δε ευθύνες για αυτή την κατάσταση στο φοβικό σύνδρομο της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτα από την Τουρκία εάν είναι ενωμένη και έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εάν αυτό χρειαστεί.

Ο κος Σταθακόπουλος μίλησε ακόμη και για την μιμητική συμπεριφορά Ερντογάν από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Βόρεια Κύπρο και στη συνέχεια στη Θράκη.

Ειδικότερα:

Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται το απρόβλεπτο σε ένα πιθανό επεισόδιο

«Έχουμε να κάνουμε με ένα αντίπαλο, την Τουρκία, η οποία είναι εντελώς αναθεωρητική και έχει ενεργό casus belli κατά της Ελλάδας. Κανείς δεν μπορεί να αποκαλείται το απρόβλεπτο της Τουρκίας. Η έννοια απρόβλεπτο σημαίνει κάτι έκτακτο, μη κανονικό. Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη και διπλωματικά και σε επίπεδο συμμαχιών και στρατιωτικό για την όποια σύγκρουση. Άρα λοιπόν κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απρόβλεπτο.

Οι Έλληνες πρέπει να ευγνωμονούμε τον Ερντογάν, διότι με την στάση του κατέδειξε το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας. Δηλαδή έπεσε το προσωπείο».

Τι λέει η Τουρκία με τον αναθεωρητισμό της

«Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο Πόλεμος στην Ουκρανία κατέδειξε :

1. Την αδυναμία της Ευρώπης σε θέματα δημογραφικά, σε θέματα ενέργειας και σε θέματα επισιτισμού . Σε αντίθεση με την Ευρασία, η οποία είναι σε δημογραφική αύξηση, έχει επάρκεια καυσίμων (ενέργειας ) και επάρκεια τροφίμων

2. Η Ευρώπη και η Αμερική δεν ξεπερνούν το 1 δις πληθυσμού. Ο υπόλοιπος κόσμος είναι 6 δις. Άρα λοιπόν ποσοτικά το μέλλον της ανθρωπότητας οδηγείται προς την Ευρασία.

3. Η Τουρκία στρέφει τις βλέψεις της στην Ευρασία, τιμώντας ωστόσο τις συμμαχίες της προς την Δύση, αλλά αποχωρεί γιατί θέλει να αφήσει ως παρακαταθήκη πέραν της δικής του υστεροφημίας την προοπτική η Τουρκία να ανήκει στις τρεις ηγέτιδες χώρες του κόσμου και την συμμετοχή της στους G7

4. Υποστηρίζει ότι ο ισχυρός παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η Τουρκία . Είναι επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όγκο, στρατός στο ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν δεν θέλει να χάσει τις εκλογές πάση θυσία

«Το βαθύ Κράτος της Τουρκίας δεν θέλει ο Ερντογάν να αφήσει την εξουσία. Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να βρει εργαλεία που σχετίζονται και με το εσωτερικό του και το εξωτερικό για να παραμείνει στην θητεία. Το 119 άρθρο του Τουρκικού Συντάγματος έχει υπέρτιτλο ανωτέρα βία. Σε αυτό αναφέρεται ότι σε περίπτωση που έχουμε πανδημία, πόλεμο που συμμετέχει η Τουρκία, πόλεμο που δέχεται η Τουρκία και διάφορες άλλες καταστάσεις, αυτομάτως και χωρίς να χρειάζεται δικαστική ερμηνεία, μπορεί να παρατείνει την θητεία του για 6 μήνες από τον Ιούνιο του ’23, άρα πάμε στα Χριστούγεννα του 2023 και μετά για άλλους 4 μήνες και άλλους 4 και άλλους 4, όσο θα διαρκεί η κρίση. Άρα λοιπόν αν πει ότι ενεργοποιώ το γραφείο του μυστικού πολέμου και ρίξει μόνος του ένα τουρκικό drone ρίχνοντας την ευθύνη στην Ελλάδα και στη συνέχεια πει στους Τούρκους ότι δεχόμαστε επίθεση.Ανεβάζει στη συνέχεια του τόνους λεκτικά μεν, ισχυριστεί ότι δεν θέλει να κάνει πόλεμο, αλλά θα κάτσει στο τραπέζι ενώπιων ενός διαμεσολαβητή προκειμένου να τα βρει με την Ελλάδα, τότε η Ελλάδα θα ισχυριστεί προβοκάτσια.

Όταν οι κοινοί σύμμαχοι (ΝΑΤΟ) λένε βρείτε τα, δεν θα μας το ξαναπούν κι όταν γίνει ένα επεισόδιο ;

Ο Συμβιβασμός της Ελλάδας σε ένα διπλωματικό διάλογο με στόχο την αποτροπή πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες θα έχει ως αποτέλεσμα τις συνεχείς διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι της χώρας μας. Οι παππούδες μας ξέρανε καλά την παροιμία για τους Τούρκους που έλεγε : Τούρκον είδες ; άσπρα θέλει ! (δηλαδή λεφτά). Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει! Και έτσι δεν θα μας υπολογίζει ως αξιοπρεπή αντίπαλο.

Η Ελλάδα δυστυχώς διακατέχεται από ένα φοβικό σύνδρομο ότι οι Τούρκοι κάτι θα μας κάνουν. Μέχρι το 1922 δεν είχαμε αυτό το σύνδρομο. Ο Συμβιβασμός με την Τουρκία είναι το επικίνδυνο σημείο.

Ωστόσο εάν λειτουργήσουν οι συμμαχίες μας όπως πρέπει, το στράτευμά μας έχει τις κατάλληλες εντολές και είμαστε ενωμένοι ως λαός και δεν φοβηθούμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από τους Τούρκους. Τουναντίον όλο αυτό που πάνε να κάνουνε θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και τελικά θα πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι».

Γιατί ο Ερντογάν παίρνει το παράδειγμα Πούτιν

«Ο Ερντογάν βλέπει τη Ρωσία με την οποία έχει μια λυκοφιλία για τον έλεγχο της μαύρης θάλασσας και των στενών. Η Τουρκία θέλει να κάνει δημοψήφισμα και στην Κύπρο, στη συνέχει θα θελήσει να το κάνει και στη Θράκη».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE