Σαρακιώτης | Τις συζητήσεις στα καφενεία και όχι τις δημοσκοπήσεις μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Share on:

Οι συζητήσεις στα καφενεία, στις πλατείες και στα καταστήματα είναι πιο αξιόπιστες από τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών μέτρησης απόψεων, σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη.

Εκτίμησε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνεται» σε αυτή την δύσκολη εκλογική μάχη με ποσοστό περίπου 32%.

Ο κος Σαρακιώτης επανέλαβε την θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μια προοδευτική διακυβέρνηση με τη συνεργασία κομμάτων που έχουν κοινά προγράμματα και στόχους.

Ειδικότερα:

Το έργο της Νέας Δημοκρατίας στην Φθιώτιδα είναι μηδαμινό

«Αρχικά, ο κύριος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στην Φθιώτιδα από ένα έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω λοιπόν που ήρθε και ξεκίνησε από τον Άγιο Κωνσταντίνο και την ανάπλαση του λιμένα. Ένα έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 10 εκατομμύρια ευρώ από τότε Υπουργό κο Χαρίτση.

Εν συνεχεία ο κύριος Μητσοτάκης έκανε κάτι παράδοξο, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ότι έλαβε χώρα, ποια ήταν τα έργα που δρομολογήθηκαν, που υλοποιήθηκαν, που ολοκληρώθηκαν στην Φθιώτιδα. Μίλησε και τοποθετήθηκε μόνο σε αυτά που είναι να κάνει. Μίλησε λες και ήταν μόλις λίγες ημέρες Πρωθυπουργός ή σαν να ζητούσε την ψήφο των πολιτών για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και μας ενημέρωσε για το τι θα δρομολογήσει τα επόμενα χρόνια. Μπορώ να δικαιολογήσω όμως αυτή την συμπεριφορά καθώς τα τελευταία 4 χρόνια το έργο που έχουν να επιδείξουν στην Φθιώτιδα είναι μηδαμινό».

Τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα

«Το έργο που ήρθε να επιβλέψει ο κύριος Μητσοτάκης με την αναβάθμιση του λιμένα. Ξεκόλλησε τον Ε55, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί το μεσαίο του τμήμα.

Αξίζει να αναφέρω το πρωτοφανές: ένας δρόμος ο οποίος είχε 3 τμήματα ο Ε65 ξεκίνησε από τα προηγούμενα χρόνια από την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας από το μεσαίο τμήμα, ξεκινούσε δηλαδή από το πουθενά και πήγαινε στο τίποτα. Ξεμπλόκαρε επί ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε το μεσαίο τμήμα και εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και το αρχικό.

Βεβαίως ολοκληρώθηκαν και τα μεγάλα έργα για να συνεχίσουμε τις υποδομές του σιδηροδρόμου. Η γέφυρα Εκκάρα, η μεγαλύτερη γέφυρα αυτού του τύπου στα Βαλκάνια, ένα θαύμα της μηχανικής όπως χαρακτηρίζεται από ειδικούς, η σήραγγα στο Καλλίδρομο, η οποία έχει ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας του 90΄και έχει φτάσει σε ένα ποσοστό 7-8%, σε τίποτα από όλα αυτά δεν βοήθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ένας επίσης μείζον θέμα, όπου περάσαμε μια μεγάλη υγειονομική κρίση, οι πληγές έχουν μείνει ανοιχτές, πέραν από τις απώλειες δεκάδων συμπολιτών μας, έχουν μείνει πληγές και στο εθνικό σύστημα υγείας μας. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ πως επί ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας το παραλάβαμε με 16 γιατρούς και το παραδώσαμε με 111.

Σήμερα έχει πέσει ο αριθμός πάλι κάτω από 100. Την περίοδο του covid το 2019 είχαμε 7 πνευμονολόγους, ενώ σήμερα υπάρχει μόνο 1, ο οποίος σε μερικούς μήνες συνταξιοδοτείται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί συνεργασίες βάσει προγραμμάτων και στόχων

«Συνεργασίες οι οποίες γίνονται βάσει προγραμματικών συμφωνιών, δεν είναι συνεργασίες οι οποίες θα γίνουν βάση προσώπων, ποιος πολιτικός αρχηγός δηλαδή συμπαθεί ποιον. Έχουμε δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα μας της επόμενης ημέρας με τους έξι εθνικούς μας στόχους. 

Θα το συγκεκριμενοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τώρα που μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο. Εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Τσίπρας έχει μιλήσει για την προοδευτική κυβέρνηση, δηλαδή μια Κυβέρνηση με κόμματα του προοδευτικού χώρου. Ο κόσμος με την ψήφο του θα κατευθύνει τα κόμματα στο να λάβουν τις ορθές αποφάσεις».

Οι δημοσκοπήσεις στα καφενεία και τις πλατείες είναι σημαντικότερες

«Εγώ προτιμώ να πιστεύω τις δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται στα καφενεία, στις καφετέριες, στις πλατείες κτλ. αφουγκραζόμενος το τι λέει η κοινωνία.

Σε αυτές τις δημοσκοπήσεις να είστε βέβαιοι ότι δεν μιλούν για πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά για καθίζηση των ποσοστών του κυβερνόντος κόμματος και άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπω να λένε στις δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει με 25-26%. εγώ δεν έχω βρει 4 χρόνια τώρα κάποιον ο οποίος το καλοκαίρι του ΄19 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα θα ψηφίσει κάτι άλλο.

Ενθουσιάστηκε από την παρουσία του κύριου Ανδρουλάκη στην Βουλή, ενθουσιάστηκε και από τα πεπραγμένα του κύριο Μητσοτάκη και θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα. Άρα θεωρώ βέβαιο ότι ξεκινάμε με την βάση του 32%».

Με την ακρίβεια και το θεσμικό κράτος θα δώσει την εκλογική μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ

«Τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας βάση των επίσημων στοιχείων μειώθηκε κατά 12%. Οποιαδήποτε σύγκριση με το τι βιώσαμε τα τελευταία χρόνια και τι βιώνουμε σήμερα, μετά και την πολιτική απόφαση του κύριου Μητσοτάκη να απολέσει το δημόσιο, τον έλεγχο και την πλειοψηφία στην ΔΕΗ θεωρώ πως η σύγκριση φέρνει απόλυτο νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη είχαμε μείωση των τραπεζικών καταθέσεων.

Το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια υγεία είναι εξαιρετικά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία άνοιξε διάπλατα τις κερκόπορτες για την είσοδο του ιδιωτικού τομέα ακόμη και στο ΕΣΥ.

Δεκάδες επιχειρήσεις έκλεισαν εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και ήρθε και το υπόλοιπο κύμα ακρίβειας να τις συμπαρασύρει πλήρως».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE