Πασχαλίδης | Με τουρίστες από την Ευρώπη θα καλύψει η Βόρεια Ελλάδα το κενό των Ρώσων επισκεπτών

Share on:

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβάλλει τις ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε όλη την Ευρώπη και να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών στην περιοχή, τόνισε σε συνέντευξη του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης.

Ο κος Πασχαλίδης, υποστήριξε ότι παρά την επέκταση της Τουριστικής σεζόν, η έλλειψη Ρώσων επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα αισθητή σε Καβάλα και Θάσο.

Ειδικότερα:

Κατοχύρωση του τσίπουρου στους αμβυκούχους

 «Είχαμε την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει επιλυθεί το πρόβλημα της κατοχύρωσης του τσίπουρου, μετά από πάρα πολλές δυσκολίες έχει κατοχυρωθεί στους αμβυκούχους και έχει δημοσιευθεί ένα ΦΕΚ για τους αμπελοκαλλιεργητές, αυτούς που έχουν υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές. Βάσει ατού έχουν οριοθετηθεί οι περιοχές στις καλλιέργειες και επιτραπέζιων σταφυλιών και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποστάξουν και έμποροι καλλιεργητές που έχουν πάθει ζημιές λόγω φυσικών φαινομένων και έχουν καθοριστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση αδείας απόσταξης, στα πλαίσια του καθεστώτος λειτουργίας».

Μετά την καταστροφή που έχει υποστεί κυρίως το Παγγαίο Όρος και οι αμπελοκαλλιεργητές, η απόσταξη τσίπουρου είναι ένα μικρό εισόδημα. Ο ΕΛΓΑ αποζημίωσε με το 60% των πορισμάτων των αμπελοκαλλιεργητών. Έπονται και ελαιοκαλλιεργητές καθώς και οι αμυγδαλοκαλλιεργητές».

Έλειψαν οι Ρώσοι τουρίστες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

«Σίγουρα έχει γίνει μια επέκταση της Τουριστικής περιόδου. Φέτος, στη Θάσο, αλλά και σε περιοχές του Νομού Καβάλας ήταν εντυπωσιακή η έλευση τουριστών. Η επίσκεψη του κ.Κικίλια μας έδωσε την δυνατότητα να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα της περιοχής. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ο Υπουργός και επειδή στην Καβάλα έχουμε κυρίως τουρίστες από τα Βαλκάνια, εμείς θέλουμε να επεκτείνουμε αυτή την έλευση και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ενημερωθήκαμε για την δυνατότητα εκμετάλλευσης και των χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο από τους φορείς, όσο και από τους ιδιώτες, ώστε να έχουμε και ένα άλλο τουρισμό, έναν νέο τουρισμό από την Ευρώπη.

Οι Ρώσοι Τουρίστες, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από όλη αυτή την κατάσταση με την εισβολή στην Ουκρανία, έλειψαν από την περιοχή. Πήγαν κυρίως στην Τουρκία. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρκετούς ρώσους τουρίστες».  

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE