Πασχαλίδης  | Εθνική αναγκαιότητα η αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις εκλογές

Share on:

Εθνική αναγκαιότητα για την σταθερότητα στη χώρα, χαρακτήρισε την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης.

Ο κος Πασχαλίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στους στόχους του Κυβερνώντος κόμματος για την Ελλάδα, τόσο στον αγροτικό τομέα που τον γνωρίζει καλά ο ίδιος, όσο και στα ζητήματα υγείας και τουρισμού.

Ειδικότερα:

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις δύσκολες καταστάσεις

«Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στην αυτοδυναμία και στον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης που θα συνεχίσει το έργο που επετεύχθη αυτή τη 4ετία.

Συνειδητά βρισκόμαστε απέναντι στην απλή αναλογική, η οποία δε βοηθά στον σχηματισμό κυβερνήσεων. Για αυτό είναι πιθανόν να πάμε σε δεύτερες εκλογές με το bonus εδρών με το οποίο εκλέγονται κυβερνήσεις στην Ελλάδα διαχρονικά.

Προσωπικά ζητώ από τον κόσμο της Καβάλας να εμπιστευτεί εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν τον διαρκή αγώνα μου σε κάθε επίπεδο, στο τομέα των επιχειρήσεων, του τουρισμού, του πολιτισμού και τον αθλητισμό. Ζητώ λοιπόν την ευκαιρία να συνεχίσω τον αγώνα μου».

Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι Εθνική αναγκαιότητα

«Η επιτυχία της κυβέρνησης μέσα στα 4 χρόνια είναι μεγάλη και προβλέπεται ανάπτυξη για το 2023 που ενδέχεται να ξεπεράσει το 2,5%. Ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι εξαγωγές, μειώθηκε η ανεργία και ήδη έχει αρχίσει να μειώνεται και ο πληθωρισμός. Έχουν μειωθεί 50 φόροι και ασφαλιστικές εισφορές που είχαν ως αποτέλεσμα να αφαιρεθούν μόνιμα από τις πλάτες των πολιτών βάρη που ξεπερνούσαν τα 7 δις.

Η μείωση λοιπόν της φορολογίας συνοδεύτηκε επίσης και με αυξήσεις των μισθών. Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευθεί πως θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και για την επόμενη 4ετία. Στόχος είναι ο βασικός μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ μέχρι το 2027, ενώ προβλέπεται και περαιτέρω μείωση της φορολογίας όπως είναι η κατάργησή του τέλους επιτηδεύματος.

Είναι η πρώτη φορά από το 2019 η οικονομία της χώρας ανακάμπτει και επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Αν αναλογιστούμε την κατάσταση που ήταν η Ελλάδα το 2019 και κατά πόσο βελτιωμένη είναι σήμερα εύκολα συνειδητοποιούμε πόσα καταφέραμε να πετύχουμε σε τόσο λίγο χρόνο.

Οι Έλληνες πολίτες πιστεύω αντιλαμβάνονται τις θετικές αυτές εξελίξεις και για αυτό είμαι βέβαιος πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα είναι εθνική αναγκαιότητα.

Στη Νέα Δημοκρατία μάθαμε να λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε τη χώρα όταν χρειάζεται εθνική συνεννόηση».

Η Ν.Δ. και εγώ είμαστε πάντα κοντά στους αγρότες

«Ήμασταν και είμαστε πολύ κοντά με τους αγρότες μας. Οι αγρότες αναγνωρίζουν και τις δικές μου ενέργειες αλλά και της κυβέρνησης.

Οι δικές μου ήταν από αγνό ενδιαφέρον για να βοηθήσω και να ανακουφίσω τις δυσκολίες που ήταν συνδεδεμένες με το απαιτητικό τους επάγγελμα ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για βελτίωση των συνθηκών αγορών μέσα στην οποία δραστηριοποιούνται.

Είδαν  τις προσπάθειες μου για να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό με τις καταστροφικές ζημιές του Ιουνίου 2022. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λάβουν αποζημιώσεις το συντομότερο χρονικό διάστημα από ποτέ, δηλαδή μέσα σε 6 μήνες. Γνωρίζουν πως από το 2019 που με εμπιστεύθηκαν δεν άφησα κανένα αίτημα ανεκδιήγητο, με αποτέλεσμα να μπαίνουν όλα αργά ή γρήγορα σε μια σειρά.

Στο ενεργητικό μου, που θα βρει κανείς πολλές ερωτήσεις και μια μελέτη που συντάξαμε εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουμε».

Οι στόχοι μου για τη νέα 4ετία

«Όπως έκανα στην προεκλογική μου εκστρατεία το 2019 προτιμώ να λειτουργώ έχοντας θέση προτεραιότητας χωρίς αυτό να σημαίνει πως παύω να ασχολούμαι με ζητήματα που ανακύπτουν και πρέπει να λυθούν επειγόντως. Έτσι λοιπόν, με τη νέα μου θητεία σε περίπτωσή που λάβω εκ νέου τη στήριξη των συμπολιτών μου θα συγκεντρώσω το ενδιαφέρον μου φυσικά τη στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην Καβάλα, θα συνεχίσω να μάχομαι για τα δίκαια αιτήματα τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρωτογενή τομέα όπου οι συνολικές ενισχύσεις ξεπέρασαν τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ οι έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις έφτασαν στα 36,2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, έχω ως στόχο την ενίσχυση του εξοπλισμού των δομών Υγείας με βασική προσήλωση τη δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού και τη δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Φυσικά, αυτό που έχω ήδη αρχίσει και θα συνεχίσω την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών προϊόντων μέσω των καλών σχέσεων που έχω αναπτύξει με τους ιθύνοντες των εμπορικών σχέσεων των πρεσβειών Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας, Νορβηγίας και Φιλανδίας.

Και φυσικά για την ανάδειξη της Π.Ε. Καβάλας με αφορμή τη Θάσο ως βασικό τουριστικό προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα και συνεχίζω τον αγώνα για την ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στη Θάσο καθώς και τουριστική εκπαίδευση στη Θάσο».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE