Οντέρ Μουμίν | Μήνυση σε Ανδρουλάκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη και άλλους

Share on:

Βολές κατά πάντων ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο μειονοτικός Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μούμιν, με μηνυτήριες αναφορές που καταθέτει σε βάρος Βουλευτών, πρώην Υπουργών και αρχηγού κόμματος. Ο κος Μουμίν επιχειρεί να απαντήσει με αυτό τον τρόπο σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν για λόγο για απολύσεις εργαζομένων του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης, με την δικαιολογία ότι πρόκειται για Γκιουλενιστές.

«Τιμώ τη χώρα μου εδώ γεννήθηκα εδώ θα πεθάνω. Δεν έχω προβεί σε καμία έκνομη ενέργεια κατά των συμφερόντων της χώρας μου της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο μειονοτικός Δήμαρχος επιχειρώντας να διαψεύσει τα περί μεταφοράς θέσεων και πολιτικών από την γειτονική Τουρκία.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Valuenews.gr και την Δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο μειονοτικός Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, για τον οποίο τέθηκε θέμα παύσης των καθηκόντων του από το Υπουργείο Εσωτερικών, μίλησε για το θέμα αυτό αλλά και την σωρεία αντιδράσεων που προκλήθηκε γύρω από το όνομά του.

Κύριε Δήμαρχε προχωρήσατε όντως σε απολύσεις εργαζομένων του δήμου σας καθώς και σε ανάκληση των Αντιδημάρχων σας με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για Γκιουλενιστές ?

«Απαντάω βασικά στο ερώτημα σας κανείς Δήμαρχος δεν θέλει να είναι πρώτο θέμα στα κανάλια και να είναι στις ειδήσεις όταν υπάρχουν όμως συνθήκες, οι οποίες μας αναγκάζουν να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Όσον αφορά τους Αντιδημάρχους θέλω αυτό να το διαψεύσω για άλλη μία φορά, υπήρξε μια προσωρινά ανάκληση στων Αντιδημάρχων, επειδή υπήρχε μια τεταμένη κατάσταση περίεργη και ήμουν για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα. Όλοι οι αντιδήμαρχοι μας με τη μεταβολή των αρμοδιοτήτων τους, οι ίδιοι είναι στα καθήκοντα τους ορίστηκαν εκ νέου.

Όσον αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες τώρα και τα τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα ή τα ποινικά κολάσιμες πράξεις, στις οποίοι υπέπεσαν αν υπέπεσαν για τους οποίους θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη, η ανεξάρτητη και τα πειθαρχικά συμβούλια στις όσες περιπτώσεις υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες μου οι ποινές που πρέπει να επιβληθούν. Από την άλλη όμως όσον αφορά θα αποφανθούν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια εκεί παραπέμπονται ήδη παραπέμφθηκαν ορισμένοι θα παραπεμφθούν και άλλοι, γιατί υπερβαίνουν οι ποινές που πρέπει να επιβληθούν των αρμοδιοτήτων μου ή των ποινών που μπορεί να επιβάλλει το μονοπρόσωπο όργανο του Δημάρχου κατά τα λοιπά είναι εσωτερικές διαδικασίες πλην κάποιων περιπτώσεων υπάρχει η εμπιστευτικότητα της διαδικασίας, γι΄αυτό δεν θα ήθελα εγώ να επεκταθώ παραπέρα».

Αυτό είναι και το ερώτημα μου για ποιο λόγο δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι παραπέμφθηκαν. Θα πρέπει να υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος και ουσιαστικό λόγος για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία?

«Υπάρχει ειδική αιτιολογία το λέω μετά λόγου και γνώσεως για τον καθένα από αυτούς ως νομικός μιλάω έχοντας διδαχτεί τη νομική από πολύ μεγάλους καθηγητές. Δεν είναι αυτοί που προσπαθούν να εμφανίσουν αυτοί ή τα όργανα τους. Ας πούμε η ΠΟΕ ΟΤΑ , ένας κλάδος ένα μέρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, οι οποίοι αντιδρούν και δεν αφορά βέβαια το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου Ιάσμου. Προσπαθεί να δημιουργηθεί ένα κλίμα Δημοκρατικής τρομοκρατίας εις βάρος μου και των συνεργατών μου ή να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανησυχίας στους δημότες του Δήμου Ιάσμου, το διαψεύδω κατηγορηματικά . Αφορά εκ των μονίμων υπαλλήλων περίπου το 1/8 των υπαλλήλων και επί των συμβασιούχων περίπου το 1/20 σήμερα πήρα τα δεδομένα και έκανα μια ανάλυση. Εννοείται ότι δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Ιάσμου. Στο Δήμο Ιάσμου σας πληροφορώ ότι είτε είναι συμβασιούχοι ορισμένου ή αορίστου είτε είναι μόνιμοι υπάλληλοι υπάρχουν πολλοί έντιμοι εργατικοί συνεργάτες μας τους οποίους τους τιμώ και τους εκτιμώ».

Κύριε Δήμαρχε πείτε μου σας παρακαλώ όμως, θέλω να το ξεκαθαρίσουμε αυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία περί Γκιουγκελιστών όπως έχουμε διαβάσει στο τύπο? Είναι άλλο το ζήτημα ? Θέλω λιγάκι να το διαλευκάνουμε, να το ξεκαθαρίσουμε.

«Δεν θα σας απαντήσω σε αυτό το ζήτημα,σε αυτή την ερώτηση σας το λέω με αγάπη έτσι μόλις κατατεθούν τα στοιχεία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα προβώ και σε δηλώσεις , ελάχιστες, όσο μου επιτρέπουν οι συνθήκες. Ετοιμάζονται οι μηνυτήριες αναφορές, αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους, θα αφορά συγκεκριμένους υπαλλήλους. Δεν αφορά μόνο εργαζομένους του δήμου Ιάσμου, επειδή το έχω δηλώσει κατεπανάληψη αφορά και πρώην Υπουργούς, νυν Βουλευτές, Αρχηγό κόμματος και αρμοδίους σ΄αυτά τα στοιχεία μόλις ετοιμαστούν οι μηνυτήριες αναφορές μάλλον θα κατατεθούν ένα μέρος αφενός στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. θεωρώ ότι υπάρχει εκεί τοπική αρμοδιότητα αφού αφορά την επικράτεια ολόκληρη και ένα μέρος των μηνυτήριων αναφορών θα κατατεθεί στην αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών Ροδόπης».

Είχαμε βεβαίως και την παρέμβαση του υπουργού εσωτερικών του κ.Μάκη Βορίδη

«Μέρος των μηνυτηρίων αναφορών αποτελούν και ο Νίκος Ανδρουλάκης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ Βουλευτής Ροδόπης και πολλά άλλα πρόσωπα και τοπικοί παράγοντες πρώην δήμαρχοι, νυν δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιάσμου και αυτό το λέω με βεβαιότητα με σαφήνεια και μετά λόγου γνώσεως. Από κει και ύστερα όμως θα αποφανθεί η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες εισαγγελικές αρχές για το τι θα πράξεις».

Αποφασίζεται δηλαδή να έρθετε σε μία απ΄ότι αντιλαμβάνομαι σε μία κατά μέτωπον αντιπαράθεση κύριε Δήμαρχε?

«Δεν αποφασίζω τίποτα κυρία μου δεν είναι αρμοδιότητα μου ούτε εμπίπτει σε μένα να αποοφασίζω εγώ απλώς ως υπηρεσιακός παράγοντας, ως Έλληνας Δήμαρχος, ο οποίος έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους της Ελληνικής πολιτείας, εφόσον έχω αντιληφθεί και έχουν υποπέσει στην αντίληψη μου ποινικά και πειθαρχικά κολάσιμες πράξεις έχω Ιερή υπόχρεωση αυτό να το μεταφέρω και να το αναφέρω στις αρμόδιες εισαγγελικές και Δικαστικές αρχές. Όσον αφορά την έρευνα που έχει διατάξει ο Υπουργός των Εσωτερικών ο Μάκης ο Βορίδης είμαι στη διάθεση και του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού του κύριου Πέτσα και του αποκεντρωμένου του doctor Ιωάννη Σάββα και όποτε και αν μου ζητηθεί να παράσχω εξηγήσεις εννοείται θα τις παράσχω. Δεν κρύβομαι».

Σας το ρωτώ αυτό γιατί τέθηκε και ζήτημα παύσης από τα καθήκοντα σας, φαντάζομαι το γνωρίζετε. Για να φτάσει στο σημείο να μιλήσει ο Υπουργός για παύση καθηκόντων ενός Δημάρχου, είναι σοβαρό το ζήτημα.

«Έχουμε επικοινωνία και με τον κύριο Πέτσα και προσπάθησα να επικοινωνήσω και με τον κύριο Σάββα τηλεφωνικώς, τον οποίο δεν τον βρήκα λόγω γιορτινών ημερών νομίζω. Ο κύριος Πέτσας θα είναι την Παρασκευή απ΄ότι ενημερώθηκα από τον πρόεδρο τον κύριο Μαυρίδη στη Κομοτηνή και θα έχει ευρεία σύσκεψη με όλους τους δημάρχους 9 μιση ώρα το πρωί στην Κομοτηνή. Θα έλεγα με λίγα λόγια ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εγώ είμαι στη διάθεση και του υπουργού, ο οποίος με ελέγχει και πειθαρχικά και του υφυπουργού και του αποκεντρωμένου, για να παράσχω τις απαραίτητες εξηγήσεις όταν και όποτε μου ζητηθεί».

Οι σχέσεις σας πως είναι με τον Βουλευτή Ροδόπης κύριο Στυλιανίδη? Καθ΄ότι είναι βουλευτής του Νομού Ροδόπης. Νομίζω θα πρέπει να υπάρχει μια επικοινωνία μεταξύ των Δημάρχων και μία συνεργασία από την άλλη.

«Ο κύριος Στυλιανίδης είναι εθνικά επικίνδυνος και πήγε μέσω παραγόντων οι οποίοι απασχολούνταν στο δήμο και μονιμοποιήθηκαν κατά την πρώτη θητεία του. Το έχω πει δημόσια, το επαναλαμβάνω. Μπορεί να παρέμβει και να απαντήσει. Τα λέω τόσο καιρό δεν έχει προνοήσει να απαντήσει. Προφανώς ‘’έχει λερωμένη τη φωλιά του’’. Δεν τολμάει να απαντήσει το καταλαβαίνετε? Έχει διατελέσει πλείστες φορές υπουργός ο κύριος Στυλιανίδης και να το επαναλάβω είναι εθνικά επικίνδυνος ο κύριος Στυλιανίδης και πήγε μέσω των υπαλλήλων, των εργαζομένων ορισμένων, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν κατά τη πρώτη και δεύτερη θητεία του Σταύρου Καζάκη του τέως Δημάρχου, του πρώην Δημάρχου Ιάσμου και στο ξεκίνημα της πολιτικής καριέρας του κυρίου Στυλιανίδη και κατά την πρώτη θητεία Διακυβέρνησης Καραμανλή να ανατρέψει, αποπειράθηκαν να ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση του δήμου Ιάσμου. Όλοι αυτοί θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη».

Βεβαίως εντάξει είναι η δική σας άποψη και η δική σας πλευρά τη σεβόμαστε. Βεβαίως και μεις από την άλλη ως δημοσιογράφοι οφείλουμε από την πλευρά μας να έχουμε και τις δύο απόψεις και τις δύο φωνές , οπότε σε δεύτερο χρόνο θα έχουμε και την άποψη του κύριου Στυλιανίδη.

«Είναι μηνυτήρια αναφορά δεν είναι άποψη. Αρκετοί στη Ροδόπη αποδοκιμάζουν στον κύριο Στυλιανίδη να ξέρετε δυστυχώς όμως ελάχιστοι τολμούν να μιλήσουν δημόσια».

Υπήρξε ένα δημοσίευμα της Tουρκικής Eφημερίδας Yeni Safak, η οποία σας κατηγορεί κύριε δήμαρχε πως καρατομηθήκατε από μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής, της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Mειονότητας Δυτικής Θράκης, η οποία ελέγχεται κατά κάποιον τρόπο από τη Τουρκία μέσω του Τουρκικού προξενείου, επειδή δεν συμπορεύεστε με τους στόχους του προξενείου?

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και θα ήθελα έτσι αυτή η δήλωση να καταγραφεί ότι είμαι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 332 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. Η Θράκη κατά τις συνθήκη Λωζάνης είναι ελληνική υπάρχει υποχρέωση από τα κράτη να σεβόμαστε τις συνθήκες. Έχει οριστεί ως Έλληνες πολίτες εκεί που γεννήθηκε η δημοκρατία να έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού κατά το άρθρο 5.1 του συντάγματος από κει και πέρα οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω ανάλυση ή συζήτηση εκτιμώ ότι παρέλκει και επειδή έβγαλα και ανακοίνωση δημόσια τιμώ τη χώρα μου εδώ γεννήθηκα εδώ θα πεθάνω,. Δεν έχω προβεί σε καμία έκνομη ενέργεια κατά των συμφερόντων της χώρας μου της Ελλάδας, της εθνικής δημοκρατίας, όπως επίσης όμως τιμώ και σέβομαι και τις γειτονικές χώρες είτε αυτή είναι η τουρκική δημοκρατία είτε αυτή είναι η βουλγαρική δημοκρατία».

Αναμένουμε εξελίξεις κύριε δήμαρχε πάνω στο ζήτημα αυτό εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την επικοινωνία μας αυτή και βεβαίως το μικρόφωνο εδώ της εκπομπής μας είναι πάντοτε ανοιχτό στη διάθεση σας για οποιοδήποτε ζήτημα. Να είστε καλά.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Να επισημάνω ότι το προξενείο της τουρκικής δημοκρατίας στη Κομοτηνή είναι μια επίσημη αρχή, όπως είναι και τα άλλα προξενεία και της Βουλγαρίας και στη Θεσσαλονίκη που είχαμε αγαθές σχέσεις όπως και των Η.Π.Α όλων των ξένων κρατών, όπως έχω επικοινωνία με τους υπουργούς Εσωτερικών, Άμυνας, Εξωτερικών στη χώρα μου με μία επίσημη αρχή μιας γείτονας χώρας τη Τουρκίας, εννοείται ότι έχουμε επαφές και επικοινωνίες και αυτές δεν είναι κρυφές».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ

Τα τεκταινόμενα του τελευταίου διαστήματος στον Δήμο Ιάσμου, σχολίασε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μέσα από το Ράδιο Χρόνος. Χαρακτηριστικά, σημείωσε: “Πρώτα απ’ όλα εκεί μερικοί πρωταγωνιστές να σοβαρευτούν διότι έχουν χάσει τη σοβαρότητά τους. Είναι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί άρχοντες που εκπροσωπούν μία τοπική κοινωνία. Κανείς δεν δικαιούται να διχάζει και να φανατίζει την κοινωνία και μάλιστα σε έναν Δήμο ιστορικό, όπου η συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική όλα τα προηγούμενα χρόνια, και σε έναν Δήμο που μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρο τον νομό. Μπορούμε να έχουμε τις πολιτικές μας διαφωνίες και να έχουμε τις προσωπικές μας επιλογές, αλλά αυτού του είδους οι ακρότητες και οι ακραίες συμπεριφορές έναντι υπαλλήλων ή έναντι πολιτικών αντιπάλων, κατά τη γνώμη μου δείχνουν ένα περιβάλλον έλλειψης πολιτικού πολιτισμού από κάποιους. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει λίγο να συλλογιστούν, να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος τους, και να συμπεριφερθούν με αντίστοιχο τρόπο. Γινόμαστε ρεζίλι τώρα χωρίς λόγο σε έναν Δήμο που έχει τόσα προβλήματα και αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα ασχολούμαστε τώρα με τη συμπεριφορά κάποιων αξιωματούχων, είτε λέγονται δήμαρχοι είτε λέγονται δημοτικοί σύμβουλοι είτε οτιδήποτε”.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE