Ξανθόπουλος | Γιατί διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη – Οι μειονοτικοί Βουλευτές είναι υπεύθυνοι των λόγων τους

Share on:

Σε νομοθετικό προσδιορισμό των Ναζιστικών ιδεών, που θα αποτρέπει την ύπαρξη κομμάτων που σχετίζονται με το έγκλημα και προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη, εστίασε την διαφορετική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη που επιδιώκει η Κυβέρνηση, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Σε συνέντευξή του, στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο κος Ξανθόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Νομοθετική πρωτοβουλία της Ν.Δ. για το κόμμα Κασιδιάρη πάσχει από αντισυνταγματικότητα.

Σχολιάζοντας την ύπαρξη και δράση του Τουρκόφρονου κόμματος DEB , αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις μειονοτικών Βουλευτών υπέρ της Τουρκίας, που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης τόνισε απλά ότι ο κάθε Βουλευτής είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του.

Ειδικότερα:

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

«Η Ιστορία των φασιστικών ιδεών, των Ναζιστικών ιδεών και των κομμάτων που εκπροσωπούν αυτές τις ιδέες είναι μια ιστορία, η οποία έχει σχέση με τις κοινωνικές συνθήκες. Οι φασιστικές επωάζονται σε συνθήκες φτώχειας, σε συνθήκες μισαλλοδοξίας, σε συνθήκες αποκλεισμού. Αυτό είναι το είναι το θερμοκήπιο της ανάπτυξης αυτών των ιδεών. Επομένως εάν θέλουμε να έχουμε μια ουσιαστική αντιπαράθεση και να εκριζώσουμε τις ιδέες αυτές πρέπει να διαλύσουμε τις αιτίες που τις δημιουργούν και εννοώ όπως προείπα την ανεργία, τη φτώχεια, τον αποκλεισμό κπλ.

Σε ότι αφορά την Νομοθετική πρωτοβουλία, λέμε ως ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρωτοβουλία αυτή πάσχει πρωτίστως από αντισυνταγματικότητα, διότι προβλέπει την δυνατότητα του Αρείου Πάγου να κρίνει με ουσιαστικά κριτήρια εάν κόμμα εμφορείται από ιδέες ανατρεπτικές του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Αυτό πάσχει από πλευράς συνταγματικότητας.

Δεν είναι σωστό ένα δικαστήριο, ακόμη και εάν είναι ο Άρειος Πάγος να κρίνει από ουσιαστικής πλευράς το τάδε κόμμα είναι συμβατό με το Δημοκρατικό καθεστώς και το τάδε όχι. Θα πρέπει να γίνει ένας προσδιορισμός των Ναζιστικών ιδεών αποκλειστικά.  Αυτές οι είναι (ιδέες ) που λέμε απέναντι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτές είναι απέναντι σε αυτό που λέμε άνθρωπος, γιατί αμφισβητούν την ανθρώπινη ιδιότητα με εξωτερικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Τι χρώμα έχει η επιδερμίδα του, τι πιστεύει ο ίδιος από άποψη θρησκευτική, τι σεξουαλικό προσανατολισμό έχει. Όλα αυτά δηλαδή που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, έτσι όπως έχουμε καταλήξει από τον καιρό του διαφωτισμού και μετά, η φασιστική αντίληψη τα αναιρεί.

Άρα λοιπόν, θα πρέπει να είναι σαφώς προσδιορισμένο στην απόκρουση των φασιστικών ιδεών και να μην γίνεται συμψηφισμός με άλλου είδους ιδεολογίες.  Αυτό είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο της Νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουρκόφρονο κόμμα DEB και μειονοτικοί Βουλευτές που μεταφέρουν πολιτικές της Τουρκίας

«Το αν υπάρχουν κόμματα, τα οποία έχουν έναν προσανατολισμό, ο οποίος αποκλίνει από τον κεντρικό προσανατολισμό της χώρας, είναι διαφορετικής τάξης πρόβλημα από ένα κόμμα, το οποίο έχει ναζιστικές ιδέες. Άρα, δεν μπαίνει στη ζυγαριά, οποιαδήποτε άλλη σύγκριση. Εδώ η συζήτηση είναι για το αν ένα κόμμα, που έχει ιδέες που είναι απέναντι στον άνθρωπο, γιατί αυτό είναι ο πυρήνας του φασισμού. Είναι απέναντι στον άνθρωπο που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να έχει κάθε ανθρώπινη υπόσταση. Η στόχευση είναι αυτού του τύπου οι ιδέες να μην έχουν την νομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, αλλά να καταδειχθούν ως κοινώς εγκληματικές ιδέες, εγκληματική οργάνωση αυτή που τα πρεσβεύει και να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.

Με αυτή την έννοια, δεν θα πρέπει να γίνεται κανενός είδους σύγκριση με άλλου τύπου κόμματα.

Ο Βουλευτής είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει και κρίνεται από τους ψηφοφόρους του και δεν πρέπει εκ των προτέρων να έχουμε συνταγές ομιλιών των Βουλευτών. Επομένως, ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που εκστομίζει και από το βήμα της Βουλής, αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις του και για αυτά θα κριθεί».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE