Μητρόπουλος  | Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν ένα μηνιάτικο με δύο αυξήσεις

Share on:

Όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν ένα μηνιάτικο με δύο αυξήσεις, ενώ όσοι δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις του λόγω της προσωπικής διαφοράς θα λάβουν έκτακτο επίδομα από 200 έως 300 ευρώ.

Τα παραπάνω διευκρίνισε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναφορικά με τις αυξήσεις των επιδομάτων στους ένστολους,  ο κος Μητρόπουλος ξεκαθάρισε ότι αφορά ειδικές κατηγορίες και αναμένεται η υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για αυξήσεις στο μισθολόγιο των ενστόλων από 1/1/24.

Ειδικότερα:

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων Μαρτίου

«Θα έχουμε νωρίτερα την καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου διότι οι συντάξεις στην πατρίδα μας προκαταβάλλονται. Άρα οι συντάξεις Μαρτίου θα καταβληθούν από 22 έως 26 Φεβρουαρίου και μαζί θα πάρουν ένα μηνιάτικο οι συνταξιούχοι και δύο αυξήσεις. Δύο επί 7, 75%. Θα πάρουν του Ιανουαρίου που δεν την πήρανε και έπρεπε να καταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2022 και θα πάρουν και του Μαρτίου την αύξηση μαζί με το μηνιάτικο της σύνταξης. Άρα όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν ένα μηνιάτικο με δύο αυξήσεις»

Επίδομα προσωπικής διαφοράς –  δικαιούχοι

«Το ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός. Είναι μια δέσμευσή του. Φαίνεται ότι 910 με 920.000 συνταξιούχοι, κάποιοι που δεν πήραν καθόλου λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς και κάποιοι που πήραν μια μικρή αναλογία λόγω μικρής προσωπικής διαφοράς, αυτές οι δυο δεξαμενές συνταξιούχων που συμποσούνται στις 900.000, οι οποίοι πήραν μόνο μικρή αύξηση, τώρα θα λάβουν το επίδομα κλιμακούμενο σε τρεις κλίμακες των 200, 250 και 300 ευρώ, ανάλογα και με τα εισοδηματικά κριτήρια αν συγκράτησαν μια επιστροφή του Πρωθυπουργού που συνάρτησε τις τρεις αυτές κλίμακες, με την διαπίστωση εισοδηματικών κριτηρίων».

Αυξήσεις των επιδομάτων των ένστολων

«Μιλάμε για ενίσχυση μέσω κάποιων επιδομάτων, αναδρομικών, μερισμάτων κ.ο.κ. γιατί το μισθολόγιο των αστυνομικών και στρατιωτικών μαζί με τα άλλα μισθολόγια θα σχεδιαστούν εντός του 2023 αλλά θα ισχύσουν με τις αυξήσεις τους από 1-1-24. Επομένως λοιπόν, κάποιες ειδικές κατηγορίες θα λάβουν κάποιες αυξήσεις αλλά είναι παρελθούσες αυξήσεις μέσα από αφομοιώσεις μνημονιακών νόμων. Αλλά δεν είναι ένα γενικό μέτρο αύξησης των μισθών και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά είναι ειδικές κατηγορίες. Το γενικό μισθολόγιο των ένστολων θα εφαρμοστεί, όπως δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση από 1/1/24».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE