Λοβέρδος | Η υπόθεση των υποκλοπών και το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσουν τις συνεργασίες

Share on:

Η υπόθεση των υποκλοπών αλλά και το τελικό αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών θα είναι αυτό που θα κρίνει την επιδίωξη Κυβερνητικών συγκλίσεων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με τα υπόλοιπα κόμματα.

Αυτό ξεκαθάρισε με συνέντευξη του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Β΄Αθηνών Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κος Λοβέρδος απέφυγε να σχολιάσει τις εσωκομματικές διαφωνίες με τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Τόνισε δε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα καθορίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικότερα:

Κόμμα Κασιδιάρη | Η Κυβέρνηση δημιουργεί ακαταστασία στους πολίτες και δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει

«Εμάς ψηφίζουμε και την τροπολογία, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την τρομερή της προχειρότητα, δημιουργώντας επιχειρήματα σε όποιον δεν θέλει την διάταξη. Μπερδεύει τα πράγματα, ιδιαίτερα στον πολιτικό διάλογο, διότι κανένας δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι έχει συμβεί.

Η συνταγματικότητα της παρέμβασης θεωρώ ότι δεν συζητείτε. Είναι συνταγματική η διάταξη. Εμείς αποφασίζουμε ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί ένα κόμμα για να νοείται ότι υπηρετεί την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος όπως απαιτεί το άρθρο 21 παρ. 1. Δεν παραβιάζει το άρθρο 51 παρ. 23, που ορίζει πότε ένας άνθρωπος στερείται τα πολιτικά του δικαιώματα.

Επειδή υπάρχει η ανάγκη να κρίνει ο Άρειος Πάγος , όχι ασκώντας μια διοικητική του αρμοδιότητα αλλά μία 100% δικαστική αρμοδιότητα, να αξιολογήσει δηλαδή ένα σχηματισμό με τα κριτήρια που του δίνει ο νόμος και να κρίνει εάν είναι συμβατή η παρουσία του ως εκλογικού σχηματισμού. Για αυτό το λόγο οι εγγυήσεις πρέπει να είναι περισσότερες και συνεπώς από ένα μικρό τμήμα του Άρειου Πάγου να εκδικάζει την υπόθεσή η ολομέλεια του τμήματος του Αρείου Πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν ψηφίστηκε η διάταξη εμείς είχαμε προτείνει να εκδικάζεται από την Ολομέλεια του δικαστηρίου, από την μεγάλη ολομέλεια του Αρείου Πάγου δηλαδή. Φυσικά και ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν δέχτηκε τις απόψεις μας τότε και γιατί τώρα δημιουργεί μια ακαταστασία στου πολίτες που δεν καταλαβαίνουν ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα».

Σχολάζοντας την παραίτησή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ανέφερε πως ο κύριος Τζανερίκος έκανε πολιτική παρέμβαση.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει τον διάλογο του Ανδρουλάκη για συνεργασία

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο γραφείο του ΚΙΝΑΛ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έπειτα από την επικράτησή του στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2021.

«Θα πάμε τώρα στις εκλογές και το βράδυ των εκλογών ο Πρόεδρος θα κάνει τον σχετικό διάλογο ανάλογα και με τα αποτελέσματα. Ο ίδιος θα κρίνει τότε. Πάμε τώρα να πάρουμε ένα ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα. Για αυτά που θα γίνουν την Κυριακή το βράδυ πρέπει να έχουμε σκεφτεί τι θα γίνει το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα. Άρα πάμε για την ημέρα της Κυριακής και αφήστε το βράδυ της Κυριακής στους πολιτικούς αρχηγούς. Στοχεύουμε να έχουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό».

Ο Μητσοτάκης φταίει ο Μητσοτάκης

«Φταίει ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, καθώς επί 4 χρόνια δεν ολοκλήρωσε μια σύμβαση, ενώ είχε πει στον κόσμο να τον ψηφίσει για να ξεπεράσει την γραφειοκρατία, για να λειτουργεί εύρυθμα και γρήγορα το κράτος. Δεν τα κατάφερε, δεν ασχολήθηκε να προχωρήσει μια σύμβαση επί 4 χρόνια, άλλα 4 ο ΣΥΡΙΖΑ και 1 η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου που είχε βάλει τέρμινο το 2016 που δεν αν είχαμε πέσει θα το είχαμε τελειώσει. Επομένως, η ευθύνη είναι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, πρωτίστως όμως της Νέας Δημοκρατίας που κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Το κόστος εδώ ήταν οι ανθρώπινες ζωές».

Το θέμα των υποκλοπών στην επιδίωξη των κυβερνητικών συγκλίσεων

«Εμείς θα βάλουμε μέσα στα θέματα των δηλώσεων και των θέσεων, βάση των οποίων θα επιδιωχθούν οι κυβερνητικές συγκλίσεις, και το θέμα των υποκλοπών. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ενημερωθεί ως Έλληνες πολίτες τι έχει συμβεί. Θα είναι λοιπόν η υπόθεση των υποκλοπών θέμα πολύ σημαντικό σε ότι αφορά τις κυβερνητικές συγκλίσεις»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE