Κιοσές | Οι Έλληνες όχι μόνον δεν θα κάνουν διακοπές αλλά κόβουν και βασικά είδη τροφίμων

Share on:

Υπάρχουν σημαντικές αλλαγές το τελευταίο διάστημα στις καταναλωτικές συνήθειες σε διάφορες περιοχές συμπεριφορών, οι οποίες αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι ξεκάθαρη μία τάση των καταναλωτών για εξοικονόμηση χρημάτων για τις αγορές βασικών αγαθών και υπηρεσιών και δευτερευόντως διαχείρισης χρημάτων. Αυτά μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται σε έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Γενικός Δ/ντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) Λευτέρης Κιοσσές, υποστήριξε ότι τόσο η πληθωριστική κρίση και η κακή ψυχολογία των καταναλωτών όχι μόνον δεν τους επιτρέπουν να κάνουν διακοπές, αλλά τους προτρέπει και να περικόψουν βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ειδικότερα:

Οι καταναλωτές στρέφονται σε μη επώνυμα προϊόντα και είδη διατροφής

«Αυτή η πληθωριστική κρίση έχει τροποποιήσει σε ένα σημαντικό βαθμό τις αγοραστικές μας συνήθειες. Είναι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν. Ήταν η ενεργειακή κρίση, η οποία μετατράπηκε σε κρίση πληθωρισμού σε βασικά καταναλωτικά είδη και μετά έχουμε να κάνουμε με μια γενικότερη κακή ψυχολογική κατάσταση του καταναλωτικού κοινού. Αυτό είναι μια προσπάθεια των καταναλωτών να εξοικονομήσουν χρήματα οι καταναλωτές, αλλά και να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

Οι καταναλωτές προσπαθούν να κόψουν δαπάνες για διασκέδαση και μετά επιχειρούν να μειώσουν τις αγορές τους, ακόμη και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα. Ένας στους δύο καταναλωτές λέει ότι έχει αλλάξει την επωνυμία του προϊόντος που αγοράζει, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα».

Πολυτέλεια οι διακοπές για πολλούς Έλληνες

«Ένας στους δύο καταναλωτές δεν θα κάνει διακοπές. Και από αυτούς που θα κάνουν θα έχουν μειωμένη δαπάνη. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που είναι αποκομμένο από αυτή τη διασκέδαση».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE