Κεφαλίδου –Αυγερινόπουλου |  Το μαχαίρι στο κόκκαλο για κάθαρση σε ΕΛΑΣ και ΕΥΠ

Share on:

Το κράτος πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να μην αφήνει υποθέσεις, όπως της Greek Mafia και των παρακολουθήσεων να διαιωνίζονται και να αμαυρώνουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή της, στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, η Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου.

Από την πλευρά της, η Βουλευτής της ΝΔ Θεοδοσία Αυγερινοπούλου, ανέφερε ότι ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να ακυρώνει το σύνολο της δουλειάς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κεφαλίδου και Αυγερινόπουλου, συμφώνησαν στην θεσμική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ και δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στην δικαιοσύνη, ώστε να μπει άπλετο φως στην υπόθεση.

Ειδικότερα:

Κεφαλίδου | Για όσα κατηγορεί τη Ν.Δ. ως Κυβέρνηση ο κος Τσίπρας τα έχει πράξει ως Κυβέρνηση

«Μετά το αυτογκόλ με το θέμα της πρότασης δυσπιστίας, ο κ.Τσίπρας προχωράει σε μια κίνηση πολύ υψηλού ρίσκου γιατί μη γνωρίζοντας πότε θα γίνουν οι εκλογές, ουσιαστικά αυτό για το οποίο μάχεται, όπως λέει και ο ίδιος για τη δημοκρατία και τους θεσμούς ,ακριβώς αυτό έρχεται και το τορπιλίζει με μια απόφαση να απέχει από τις ψηφοφορίες. Πόσο Δημοκρατικό είναι αυτό; Αυτό είναι σεβασμός στους θεσμούς;

Για να μην μιλήσω για την γελοιοποίηση των βουλευτών, οι οποίοι βγαίνουν να ρωτήσουν εάν το κόμμα τους θα ψηφίσει στις επιτροπές, είναι γελοιοποίηση και της ίδιας της Βουλής. Κάποιοι είχαν ισχυριστεί ότι τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεπεράσει τον κακό του εαυτό, τον λαϊκισμό, τον πολιτικό εξτρεμισμό και τον ριζοσπαστισμό, τον αντικοινοβουλευτικό. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά δεν αλλάζουν γιατί ένας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτός.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει γιατί αυτό είναι ο πυρήνας της πρακτικής του, της πολιτικής του και του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Τελικά αυτό το οποίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θεωρεί εκτροπή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δεδηλωμένη, ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η δημοκρατίας μας. Αυτά είναι στοιχειώδη και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια συνεχή αντίφαση, και για όσα κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία τα έχει κάνει ο ίδιος ως κυβέρνηση».

Αυγερινοπούλου | Πρωτόγνωρη η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες

«Είναι πρωτόγνωρο αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ καταρχάς έναντι των ίδιων των πολιτών που των ψήφισαν. Πρώτα από όλα ψηφιζόμαστε οι βουλευτές για να εκπροσωπήσουμε στην Βουλή τους ψηφοφόρους μας. Δεν κάνει δηλαδή ο κ. Τσίπρα αυτό για το οποίο του έδωσαν εντολή. Δεύτερον, αυτό που συμβαίνει δείχνει ότι υπάρχει μια αλλεργία του ΣΥΡΙΖΑ στην κανονικότητα, η οποία έχει να κάνει με την τετραετία.

Ο λόγος που θέλει να κάνει λιγότερους μήνες από τη θητεία για την οποία ψηφίστηκε ο ίδιος ως Βουλευτής, μας είναι άγνωστος, δεν δικαιολογείτε από πουθενά. Είναι δηλαδή μια αψυχολόγητη και ενδεικτική κίνηση, το οποίο πράγματι το κόμμα λειτουργεί εκτός θεσμικού ρόλου. Οπότε πραγματικά αντιδημοκρατική η κίνηση και ενδεικτική των πραγματικών προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυγερινοπούλου | Η Δικαιοσύνη θα ρίξει φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

«Είναι ξεκάθαρο πλέον το ζήτημα, υπάρχουν οι ανακοινώσεις, οι οποίες σε πολιτικό αλλά και σε νομικό επίπεδο δείχνουν πως οι υποκλοπές δεν είναι με την έννοια της παράνομης υποκλοπής, αλλά είναι νόμιμες επισυνδέσεις για τις οποίες ακολουθήθηκε η διαδικασία, χωρίς να έχουν κάτι το παράνομο, σε σχέση τουλάχιστον με αυτές που έγιναν γνωστές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δεν γνωρίζουμε από ποια παράνομα λογισμικά ή από ποιόν έχει παρακολουθηθεί. Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια διαδικασία παρακολούθησης ευρωβουλευτών και μάλιστα κατά κύριο λόγο του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού χώρου. Δεν γνωρίζω αν είναι κάτι που σχετίζεται με αυτό το επίπεδο. Εδώ υπάρχει μια δικαστική διαδικασία, η οποία σαφώς θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η θέση της Νέας Δημοκρατίας έχει εκφραστεί ξεκάθαρα. Εμείς και αυστηροποιήσαμε το καθεστώς και θέλουμε όλες οι διαδικασίες να είναι τυπικά νόμιμες. Νόμιμες διαδικασίες και κυρίως η ΕΥΠ. Νομίζω ότι σε ένα κράτος δομημένο σαν την Ελλάδα που έχει εξωτερικούς εχθρούς, πρέπει να ξέρουμε τι κάνουν άλλες χώρες σε εμάς, που έχουμε εσωτερικά προβλήματα».

Κεφαλίδου | Αποκαλύφθηκε πρόβλημα διάβρωσης της ΕΥΠ

«Καλώς ή κακώς στις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο Κοινοβούλιο, είτε αυτό είναι ο τρόπος που λειτούργησε η εξεταστική επιτροπή είτε ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκε συνολικά η κυβέρνηση, υπάρχουν αστοχίες, απαντήσεις δεν έχουν δοθεί. Είναι αλήθεια ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καπελώσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη πρωτοβουλία που πήρε να έρθουν όλα στο φως, μια πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος με γενναιότητα βγήκε και έκανε τις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες και προς την δικαιοσύνη και προς την ελληνική Βουλή, όπου αξίζει να σημειωθεί πόσο βοήθησε ο δημοσιογραφικός κόσμος αναδεικνύοντας το θέμα.

Εμείς θέλουμε πραγματικά η ΕΥΠ να λειτουργεί, γιατί είναι μια υπηρεσία που προσφέρει στην πατρίδα, ειδικά σε τέτοιες περιόδους, όμως αυτό που έχει αποκαλυφθεί εδώ είναι ότι υπάρχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα και είναι η διάβρωση της ίδιας της ΕΥΠ. Θέλουμε άμεσα να υπάρξει αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, και να κινείται θεσμικά. Προτείναμε μια σειρά από αλλαγές, που θα μπορούσαν να αλλάξουν την δομή της υπηρεσίας, να εκσυγχρονιστεί, να γίνει λίγο πιο Ευρωπαϊκή στα πρότυπα της. Έγιναν κάποια δειλά βήματα, απέχουμε όμως πάρα πολύ από το να μπορούμε να πούμε ότι φθάνουμε στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και πως θα μπορεί να δουλέψει η υπηρεσία αψεγάδιαστα.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά για αυτό δεν χρειάζεται ούτε να υπάρχει όξυνση, ούτε αυτή η τοξική αντιπαράθεση. Όλα αυτά λύνονται μέσα από διάλογο, για να μπορείς την επόμενη ημέρα να προχωρήσεις ένα βήμα παρά πέρα και να μπορέσεις θεσμικά να διασφαλίσεις τέτοιες υπηρεσίες που είναι υπηρεσίες κλειδιά για οποιαδήποτε κυβέρνηση και φυσικά για την ασφάλεια της χώρας μας.

Όμως όλο αυτό το κλίμα και αυτή η ένταση που δημιουργείτε με ακραίες εκφράσεις και διχαστικές δηλώσεις και με κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε απαντήσεις δίνουνε και τελικά συζητάμε θέματα παρεμπίπτοντα χωρίς να ακουμπάμε την ουσία του θέματος».

Αυγερινόπουλου | Ένα πρόσωπο δεν μπορεί να ακυρώσει το σύνολο της δουλειάς της Ελληνικής Αστυνομίας

 «Σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο, ακόμη και στα σώματα ασφαλείας μπορεί να υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι ηθικά σωστός. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιβαρύνει κάτι τέτοιο την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να το ανάγουμε σε επίπεδο Υπουργών ή του Πρωθυπουργού μια συμπεριφορά ενός ανθρώπου.

Από εκεί και πέρα αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη, η οποία επενδύει και στηρίζει την νομιμότητα, τη διαφάνεια. Έχουμε κάνει πάρα πολλές θεσμικές αλλαγές, πολλές αναβαθμίσεις και των σωμάτων ασφαλείας. Δεν νομίζω πως μια μεμονωμένη συμπεριφορά ενός ή περισσότερων ατόμων είναι κυβερνητικό ζήτημα, αλλά ενδο-υπηρεσιακό. Δεν αγγίζει το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας, εμείς είμαστε πραγματικά περήφανοι με την δουλειά την οποία κάνουν καθημερινά οι αστυνομικοί μας, είτε αντιμετωπίζοντας το έγκλημα είτε αντιμετωπίζοντας και μάλλον ανταποκρινόμενοι στο πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο που έχουν σε θέματα ασφάλειας αλλά και σε θέματα βοήθειας του κοινωνικού συνόλου. Νομίζω πως το 0,κάτι δεν μπορεί να εκμηδενίσει τη δουλειά την οποία κάνει το 99,9 % της Ελληνικής Αστυνομίας».

Κεφαλίδου | Το μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκκαλο

«Προφανώς και υπάρχουν και έντιμοι αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ και προφανώς και πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, με τον τρόπο που ξέρουν αμερόληπτα ώστε αυτές οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι υπάρχει ένα θέμα.

Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και είναι κάτι που εμείς ζητούμε. Είναι μια από τις σκοτεινότερες υποθέσεις των τελευταίων χρονών. Δεν είναι θέμα μόνο αυτής της κυβέρνησης, η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από παλαιότερα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα που υπάρχουν είναι πενιχρά, δεν μπορεί κανένας να θεωρεί ότι είμαστε σε καλό δρόμο όταν έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν υπάρχει δυνατότητα καταδίκης αυτών των ανθρώπων και μάλιστα αθωώνονται διότι δεν υπήρξε δυνατότητα τεκμηρίωσης με στοιχεία. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Για αυτό λοιπόν εμείς πιστεύουμε ότι επειδή πραγματικά το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας αυτή τη στιγμή παράγει, είναι σε υψηλό επίπεδο και δεν μπορούμε να τα τσουβαλιάζουμε όλα. Καλό είναι να δοθούν οι απαντήσεις, να πέσει φως. Να κάνουν ανεμπόδιστα τη δουλειά τους οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να δώσουν πληροφορίες και να τεκμηριωθεί αυτή η υπόθεση. Να ολοκληρώσουν το έργο τους και να μην υπάρχει κίνδυνος εάν θα γίνει ολοκληρωμένη δουλειά ή να βρεθούνε στο στόχαστρο και να κινδυνεύουνε προσωπικά. Ή θα βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και θα αποφασίσουμε σαν πολιτεία ότι αυτά τα φαινόμενα δεν θέλει να τα συντηρεί και να τα βάζει κάτω από το χαλί ή αλλιώς θα αιφνιδιαζόμαστε κάθε φορά που θα μαθαίνουμε ότι έχουν συμβεί τέτοια πράγματα, γνωρίζοντας όλοι ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το οργανωμένο έγκλημα είναι με γενναιότητα και με καθαρές και κρυστάλλινες πολιτικές πρωτοβουλίες».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:


Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE