Κελέτσης | Ο Λαός θα καταδείξει τον επόμενο Πρωθυπουργό, όχι ο Ανδρουλάκης

Share on:

Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα ξεκαθαρίσει το τοπίο διακυβέρνησης της χώρας και είναι πολύ πιθανόν να δώσει την αυτοδυναμία στο Κυβερνών κόμμα, καθώς οι πολίτες επιθυμούν σταθερότητα και όχι πισωγυρίσματα.

Την εκτίμηση αυτή έκανε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για το ποίο θα είναι το πρόσωπο του θα καταλάβει την θέση του Πρωθυπουργού σε μια ενδεχόμενη Κυβέρνηση συνεργασιών, ο κος Κελέτσης τόνισε με έμφαση ότι αυτό είναι δουλειά του Ελληνικού λαού και κανενός πολιτικού παράγοντα.

Τέλος ο Βουλευτής της  Ν.Δ. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, εξαιτίας των κομματικών συμφερόντων που δεν πρέπει να τελούνται σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Ειδικότερα:

Η Τραγωδία των Τεμπών επηρεάζει την ισχύ της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό. Ο Πρωθυπουργός το είχε ξανά αναφέρει πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας και πράγματι η τετραετία λήγει όπου να ναι.

Επομένως είμαστε ακριβώς μέσα στα πλαίσια τα οποία είχε θέσει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δείχνει πως έχει μια συνέχεια θεσμική και του αρέσει να ακολουθεί το σύνταγμα. Ασφαλώς και η προκήρυξη των εκλογών συμπίπτει με το τραγικό αυτό δυστύχημα που κόστιζε τη ζωή σε νέους ανθρώπους και συμπολίτες μας και είναι πραγματικά υπό το βάρος αυτού του γεγονότος. Θεωρώ πως είναι επόμενο και λογικό να έχει επηρεαστεί όλο το κλίμα».

Η δεύτερη κάλπη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο

«Προσωπικά εκτιμώ πως θα τελειώσουμε στην 2η κάλπη, καθώς μετά την 1η κάλπη που θα γίνει με τη μέθοδο της απλής αναλογικής, ένα σύστημα που δεν βγάζει κυβέρνηση σε καμία χώρα.

Εκτιμώ πως αφού γίνει η πρώτη επιλογή και ο λαός δείξει ποιο πρόσωπο θα θέλει να κυβερνήσει, θα προχωρήσουμε σε μια δεύτερη εκλογή όπου θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα δίνει κυβέρνηση στον τόπο.

Ο εκλογικός νόμος που έχουμε ψηφίσει εμείς είναι ένας νόμος πλειοψηφικός. Έχει καθιερωθεί να λέγεται ενισχυμένη αναλογική στην Ελλάδα, όπου δίνει ένα μπόνους ευρόν στον πρώτο.

Εκτιμώ πως το μπόνους το οποίο είναι 40 έδρες στο maximum, στην δεύτερη εκλογή θα το πάρει η Νέα Δημοκρατία και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, διότι τα διλήμματα που θα τεθούν από τις πρώτες εκλογές στις δεύτερες θα είναι πάρα πολύ σκληρά. Το κυριότερο είναι εάν η χώρα θα έχει σταθερότητα και αν θα συνεχίσει να κυβερνάτε με συγκεκριμένο πρόγραμμα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και με αποτέλεσμα».

Φυσικά υπάρχουν αδυναμίες και ελλείψεις, όλα αυτά που αναδείχθηκαν μέσα από το δυστύχημα των Τεμπών.  Δηλαδή μια αναποτελεσματικότητα και όλες οι κακοδαιμονίες του συστήματος της κρατικής λειτουργίας αλλά και του πολιτικού συστήματος. Το θέμα όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ποιος μπορεί να τα διορθώσει, να κάνει κάτι έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν».

Δουλειά του Ελληνικού λαού είναι να πει ποιος θα κυβερνήσει την χώρα, όχι του κυρίου Ανδρουλάκη

«Θεωρώ πως η προσέγγιση του κύριου Ανδρουλάκη σε σχέση με το πως θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη ημέρα δεν βοηθάει, ούτε την χώρα αλλά ούτε και τον ίδιον. Διότι τελικά αποδεικνύει πως είναι ένας παράγοντας κομματικός στον χώρο τον οποίον κινείται, όπου την επόμενη ημέρα βάζει παράλογα προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις, πράγματα που δεν στέκουν με λογική.

Εκτιμώ πως η όποια πιθανή συνεργασία που θα μπορούσε να υπάρξει μόνο μια βάση μπορεί να έχει και αυτή είναι η προγραμματική βάση. Από εκεί και πέρα το ποιος θα κυβερνήσει είναι κάτι που πει ο ελληνικός λαός και όχι κάποιος ανώτερος- ανώτατος δικαστής πάνω από τον λαό, έναν ρόλο που βλέπω να διεκδικεί ο κύριος Ανδρουλάκης. Θα μας πει αυτός ποιος θα είναι μετά τις εκλογές αυτός που θα ηγηθεί της Κυβέρνησης. Ε όχι αυτό είναι δουλειά του Ελληνικού λαού να το πει, κανενός παράγοντα πολιτικού».

Η Χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη

«Η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη, διότι οι προκλήσεις που υπάρχουν σήμερα, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της χώρας είναι πολύ σημαντικές.

Για να κυβερνηθεί όμως δεν μπορούμε να πάμε σε ένα σχήμα που θα είναι ένα σχήμα συναλλαγής πολιτικής, που δίνεις σου δίνω και μέχρι εκεί, πρέπει να υπάρξει μια σύγκλιση προγραμματική, μια συναίνεση προγραμματική, ότι αυτό θα εφαρμοστεί και από εκεί και πέρα να προχωρήσει. Δεν πιστεύω παρόλα αυτά πως θα χρειαστεί να πάμε σε αυτήν την φάση και σε αυτήν την συζήτηση διότι εκτιμώ πως στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση».

Η Κυβέρνηση αντεπεξήλθε με σοβαρότητα σε όλες τις κρίσεις

«Το βάρος της τραγωδίας είναι μεγάλο και είναι σημαντικό, ανέδειξε κακοδαιμονίες χρόνων και ολιγωρίες, αν θέλετε διαχρονικές και διακομματικές. Όμως τα όπλα της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή την μάχη είναι πολύ ισχυρά, με το πιο δυνατό να είναι το έργο της.

Σε όλους τους τομείς έχουμε να αναδείξουμε έργο. Έγιναν τεράστια βήματα παντού και αυτό είναι το όπλο μας. Εκτός από τους τομείς όπως είναι η οικονομία, η παιδεία, η υγεία, η άμυνα της χώρας έχουμε να επιδείξουμε και το αποτέλεσμα στην διαχείριση των κρίσεων.

Πρέπει νομίζω να παραδεχτούμε πως αυτή την τετραετία, με την συγκεκριμένη κυβέρνηση είχαμε δυο μεγάλες κρίσεις. Η πρώτη αφορά την περίοδο της πανδημίας όπου η κυβέρνηση το διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτελεσματικότητα και η δεύτερη κρίση που επήλθε μετά το ξέσπασμα του πολέμου με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έφερε όλη αυτή την ανατροπή στην παγκόσμια οικονομία με συνέπειες στο κόστος της ενέργειας».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE