Κατερινόπουλος | Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ορθόδοξο

Share on:

Επίθεση στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τον φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων αλλά και της ακρίβειας που πλήττει τη χώρα, εξαπέλυσε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στον δυτικό τομέα Β’ Αθηνών Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ο κος Κατερινόπουλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει το νόμο Κατσέλη. Τόνισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έσωσε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Επιπλέον ο υποψήφιος Βουλευτής, τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί, στις προτεραιότητές του θα είναι το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγεία, την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ειδικότερα:

Οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική

«Αρχικά ζω στην περιοχή του Ίλιον 24 χρόνια, άρα είμαι γνώστης της περιοχής της Δυτικής Αθήνας και των προβλημάτων της.

Η αρχική μου σκέψη είναι πως πρέπει οι πολίτες να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική. Δεν αισθάνομαι πολιτικός, είμαι πολίτης. Ένας πολίτης που έχει δουλέψει στη ζωή του, ξέρω πως βγαίνει το μεροκάματο, ξέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι. Πιστεύω πως με αυτή τη λογική και τη διάθεση που υπάρχει από πλευράς μου να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι να αλλάξει αυτός ο τόπος προς το καλύτερο και να αλλάξει η νοοτροπία των συμπατριωτών μου προς το καλύτερο.

Πραγματικά, πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μην ενεργοποιηθούν, θα πρέπει να έχουν καταγράψει κάποια ένσημα στη ζωή τους, χωρίς να ακυρώνω φυσικά αυτούς που δεν έχουν δουλέψει.

Είναι όμως άλλο πράγμα να ζεις τις δυσκολίες και να φροντίζεις να αλλάξουν στην πορεία και άλλο να τα βρεις έτοιμα στη ζωή σου και να έχεις κουραστεί καθόλου».

Εάν εκλεγώ θα είμαι Βουλευτής και όχι «βολευτής»

«Κατεβαίνω μαζί με το ΠΑΣΟΚ γιατί ανήκω σε αυτό το χώρο.

Από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα, συμφωνώ με την ιδρυτική διακήρυξη του, με τις βασικές αρχές του, με το έργο που έκανε το ΠΑΣΟΚ καθώς άλλαξε τη χώρα σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό.

Δε σημαίνει ότι τα έχει κάνει όλα τέλεια, φυσικά και έχουν γίνει λάθη. Λάθη όμως κάνουν όσοι δουλεύουν. Ιδεολογικά λοιπόν ανήκω εκεί, πιστεύω στις αρχές και αξίες του και για αυτό κατέβηκα με το ΠΑΣΟΚ.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν είμαι άνθρωπος των υποσχέσεων. Όποιος με ξέρει γνωρίζει πως εάν εκλεγώ θα είμαι και πάλι ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ο πολίτης και όχι ο βουλευτής ή βολευτής. Ακόμη και μετά την εκλογή μου, θα συνεχίζω να ζω στην ίδια περιοχή, να συναντιέμαι και να πίνω καφέ με τους ίδιους ανθρώπους».

Η ασφάλεια στις προτεραιότητές μου

«Ένα αντικείμενο το οποίο γνωρίζω πάρα πολύ καλά, όσο ελάχιστοι είναι το αντικείμενο της ασφάλειας. Είναι το τρίτο θέμα, μετά τη φτώχεια, την ανεργία και τη μιζέρια που άπτεται της οικονομίας, είναι τα θέματα της Υγείας και στη συνέχεια τα θέματα της ασφάλειας.

Δεν κάνω λόγο μόνο για την ασφάλεια με την έννοια του κακοποιού και του εμπόρου ναρκωτικών, είναι γενικότερα για τα θέματα ασφάλειας σε όλους τους τομείς που αφορούν τη χώρα. Καθώς είναι ένα θέμα που ξέρω καλά, μπορώ να βάλω το λιθαράκι μου και τη σφραγίδα μου.

Από εκεί και πέρα θα είμαι παρόν σε όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Δυτική Αθήνα πέρα από το ποτάμι, που μόνο έτσι αντιμετωπίζουν τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, γιατί μας αντιμετωπίζουν ως κατοίκους τριτοκοσμικούς, Είναι μια περιοχή με πολλούς απλούς ανθρώπους, οι περισσότεροι μεροκαματιάρηδες από όλα τα σημεία της Ελλάδος, κατοικούν την περιοχή.  Θα βάλω πλάτη στα προβλήματα των ανθρώπων χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς υποσχέσεις. Δεν υπόσχομαι τον ουρανό με τα άστρα, όπως δεν υπόσχομαι διορισμούς και μεταθέσεις»

Εμείς ζητάμε ένα ισχυρό ποσοστό

«Η τοποθέτηση του κύριου Ανδρουλάκη ήταν ξεκάθαρη, κάθε μέρα τοποθετείται. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα και μάλιστα ο κύριος Ανδρουλάκης στην Αθήνα θα ξετυλίξει και σημεία του προγράμματος μας, που είναι βασισμένο στις αρχές και τις αξίες μας και στην διαδρομή που έχουμε ως πολιτικός φορέας.

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο γραφείο του ΚΙΝΑΛ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έπειτα από την επικράτησή του στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2021.

Η κουβέντα που γίνεται για την επόμενη ημέρα βολεύει τα άλλα δύο κόμματα, καθώς μπορούν να πουλήσουν το “παραμύθι” στον λαό στην προσπάθεια τους να τον παραπλανήσουν.

Εμείς ζητάμε ένα ισχυρό ποσοστό αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θέλουμε να εφαρμόσουμε. Ξέρουμε ότι μπορεί να είμαστε 3ο κόμμα και δεν αποκλείω καθόλου τις εκπλήξεις.

Δεν είμαι οπαδός των δημοσκοπήσεων. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή της κάλπης. Ας μην ξεχνάμε ότι στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισαν 2,2 εκατομμύρια πολίτες. Δεν μπορεί κανείς και ειδικότερα οι δημοσκοπήσεις να μας πουν εάν αυτοί οι πολίτες και ποιο κόμμα θα ψηφίσουν φέτος. Ας μη βιαζόμαστε λοιπόν να βγάλουμε ποσοστά, ο λαός έχει και μνήμη και κρίση».

Αν δεν συμφωνούν με το πρόγραμμά μας ας συγκυβερνήσει η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν πράγματι τα καταφέρουμε και πάρουμε την εντολή, ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος, έχουμε το πρόγραμμα μας όπου και θα βασιστούμε.

Από εκεί και πέρα εάν δε συμφωνούν ας πάνε να συγκυβερνήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε αυτό το έχουμε δει στο παρελθόν, ξέρουν καλά την οδό, όχι για τη σωτηρία της χώρας αλλά την οδό για την καταστροφή.

Αυτοί οι κατ’ επίφαση  προοδευτικοί μου θυμίζουν τις πατριαρχικές οικογένειες που όταν πάντρευαν την κόρη τους έλεγαν “Θα τον πάρεις αυτό τον άνδρα, επειδή το λέω εγώ.” Εμείς όμως δεν είμαστε νύφες. Είμαστε ένας πολιτικός φορέας, δημοκρατικά δομημένος και ακούμε πάντα τα μέλη και τους φίλους μας».

Ο Μητσοτάκης τα πήγε πολύ καλά στα λόγια

«Από λόγια τα πήγε πολύ καλά ο κύριος Μητσοτάκης την τελευταία 4ετιά και από υποσχέσεις αυτή τη στιγμή μοιράζει αβέρτα.

Ο κύριος Μητσοτάκης μιας και πολιτεύεται στην περιοχή που πολιτεύομαι και εγώ αυτή τη στιγμή, και μάλιστα εκλέχτηκε στη Δυτική Αθήνα, την είχε ξεχάσει όμως. Ήρθε ξανά προεκλογικά για να τη θυμηθεί και δεν έκανε τίποτα. Δεν είναι κάτι που λέω εγώ αλλά ο λαός της περιοχής. Το έργο του ποιο ήταν; Υποθέτω ότι το ζείτε. Υπάρχει ανεργία, φτώχεια, ανέχεια, πάει 18 ο μήνας και ο κόσμος ψάχνει δανεικά για να βγάλουν τον μήνα. Οι τιμές του ρεύματος έχουν πάει στα ύψη. Όταν το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για την πράσινη ενέργεια και για τα φωτοβολταϊκά, όλοι μας κορόιδευαν.

Τώρα θυμήθηκαν να μιλήσουν για αυτό και μάλιστα μας λένε πως έπεσε η τιμή των καυσίμων. Βλέπουμε την τιμή του πετρελαίου να πέφτει και την τιμή της βενζίνης να αυξάνεται»

Το ΠΑΣΟΚ έσωσε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

«Δεν μπορώ να βρω κάποιο σημείο όπου Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν λιθαράκι για την ανάπτυξη. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή είναι στην Αγία Βαρβάρα, και πάνω από 10 πολίτες με ρώτησαν τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια που θα χάσουν τα σπίτια τους. Σε αυτό το σημείο θέλω να επαναφέρω στη μνήμη κάποιων ανθρώπων πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που το 2010 μέσα στην κρίση έσωσε τα υπερχρεωμένα σπίτια. Ήρθε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτά τα κόκκινα δάνεια τα πούλησε σε funds. Και ήρθε τώρα η Νέα Δημοκρατία και έβαλε ταφόπλακα. Εμείς αυτό που λέμε τώρα είναι πως θα επαναφέρουμε το νόμο Κατσέλη, θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για 150.000 κατοικίες που μπορεί να είναι κλειστές, για να πάνε τα νέα ζευγάρια, με ευρωπαϊκά χρήματα και να πληρώνουν ένα συμβολικό ενοίκιο. Πού είναι η Νέα Δημοκρατία; Έφτιαξε και παρέδωσε λέει 100 κατοικίες. Αυτό ήταν το έργο που παρέδωσε;

Όταν η οικονομία διαχειρίζεται από στυγνούς τεχνοκράτες και αριθμομνήμονες, εκεί οι άνθρωποι υποφέρουν. Θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία και το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει στο παρελθόν ότι και τον απλό λαό κοίταξε και την οικονομία φρόντισε να τακτοποιήσει».

 Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ορθόδοξο

«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ενιαίο και αδιαίρετο, έρχεται από μακριά και πάει μακριά, έχει βασικές αρχές και αξίες, οι οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν και προσαρμόζονται κάθε φορά με τα δεδομένα της εποχής. Επομένως το ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο ήταν πάντα, είναι πάντα και θα είναι για πάντα, με τα όποια λάθη μπορούν να γίνουν. Όσοι αναπολούν το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι γιατί αναπολούν τις καλές ημέρες που έφερε στη χώρα».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE