Καραγκούνης | Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί σε ακραίες πολιτικές

Share on:

Ευθείες βολές στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να απέχει από τις ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου, εξαπέλυσε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης.

Ο κος Καραγκούνης, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει τι εννοούν οι πρώην Υπουργοί του με την φράση: «Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο»;

Αναφορικά με την ένταση που δημιουργήθηκε στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ο Βουλευτής της Ν.Δ. , τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μια αμυντική βιομηχανία, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να βάλει ούτε ένα ευρώ. Αντιθέτως σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά, δίνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες αλλά και άμεσης αποτροπής σε κάθε επίδοξο εισβολέα της Ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Ειδικότερα:

Αμυντική Βιομηχανία

«Είχαμε παραλάβει μια αμυντική βιομηχανία, για την οποία δεν είχε μπει ούτε ένα 1 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, επί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη αναβάθμιση που έγινε ήταν τα αεροσκάφη orion, τα οποία κόστισαν 500 εκατ. ευρώ και είναι αεροσκάφη, τα οποία είναι παλαιάς γενιάς. Εμείς παραλάβαμε ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες δεν είχε μπει ούτε μια βίδα. Σήμερα έχουμε μια τεράστια υπεροπλία και στον αέρα και στη θάλασσα.

Από την συμφωνία των 100 F35 της Τουρκίας, τα οποία είναι σχεδόν αόρατα και είναι ζητούμενο εάν θα κάνουν μια αναβάθμιση στα viber. Εμείς παράλληλα έχουμε 24 rafale, τα οποία έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα F35 και βεβαίως είμαστε στη διαδικασία συμφωνίας για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε στο επόμενο διάστημα και εμείς τα F35. Καταλαβαίνετε ότι πέρα από τις συμφωνίες, τις πολύ μεγάλες που έχουμε υπογράψει με Γαλλία και ΗΠΑ , είναι ο εξοπλισμός που έχουμε και στη θάλασσα και στον αέρα».

Νέο ειδικό μισθολόγιο για τις ένοπλες δυνάμεις το 2024

«Νομίζω ότι κάνουμε το παν. Και στα σώματα ασφαλείας και στις Ένοπλες δυνάμεις, αλλά και γενικώς στο δημόσιο τομέα με το νέο μισθολόγιο, το οποίο εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί, όπως ξέρετε αλλάζουμε συνολικά τις μισθολογικές απολαβές των Ενόπλων Δυνάμεων και βεβαίως θα αναπροσαρμοστεί, όπως είπε ο Πρωθυπουργός με το ειδικό μισθολόγιο από 1/1/24 γιατί πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν τη μάχη καθημερινά.

Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, με τις συνεχείς προκλήσεις από την Τουρκία, είναι να αυξήσουμε τις απολαβές των ανθρώπων των ενόπλων δυνάμεων και βεβαίως να ενισχύσουμε τα εξοπλιστικά μας προγράμματα, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Διότι αν δεν έχεις ισχυρή άμυνα δεν μπορείς να εφαρμόσεις και ισχυρή πολιτική».

Αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες

«Είναι μια τελείως αλλοπρόσαλλη πολιτική. Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με την απελπισία, στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι το μόνο που προσπαθεί αυτή τη στιγμή να προτάξει, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, είναι τα θέματα των θεσμών, της δικαιοσύνης, τα οποία τα διανθίζει με σκανδαλολογία και τοξικότητα. Δεν αντιπαρατίθεται στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής που είναι η οικονομία, η καθημερινότητα, η εξωτερική πολιτική.

Αντί να έρθει στο πεδίο της πολιτικής και να συζητάμε όλα αυτά τα θέματα και τις πολύ σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που έρχονται το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από όλα αυτά. Είναι η πιο λανθασμένη πολιτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει, ειδικά τώρα που οδεύουμε στις εκλογές».

Υπόθεση παρακολουθήσεων και Greek Mafia

«Οτιδήποτε έχει να κάνει με το ουσιαστικό μέρος αυτών των υποθέσεων, όπως ξέρετε η δικαιοσύνη τα ελέγχει. Και τις νόμιμες επισυνδέσεις από το 2019 και πριν, για τις οποίες οι ίδιοι οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ομολογήσει είναι νόμιμες επισυνδέσεις πριν το ’19.

Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση σε τέτοια αρχεία και να ελέγξουμε ποιες είναι αυτές οι νόμιμες επισυνδέσεις, πράγμα που δεν συνέβη με το κο Ράμμο.

Αυτό το οποίο προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κος Τσίπρας να αναδείξει είναι και το αδύνατο σημείο του. Ο κόσμος θυμάται ότι το μελανό σημείο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η υποτίμηση των θεσμών, η προσβολή της δικαιοσύνης, η υπονόμευση της Δημοκρατίας. Είναι γνωστά, τα όσα συνέβησαν την περίφημη 5ετια και νομίζω ότι οι φράσεις, τις οποίες εκστομίζουν πρώην Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λένε ότι όταν θα επανέλθουν θα είναι ακόμη πιο άγρια τα πράγματα. Νομίζω το ελάχιστο που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κος Τσίπρας είναι να μας διευκρινίσει τι σημαίνει αυτό; Τι μπορεί να σημαίνει σε μια Δημοκρατία και σε ένα κράτος δικαίου ότι θα επανέλθουν με το καλό ή το άγριο. Εγώ το ακούω ως τρομακτικό έως τρομοκρατικό και από εκεί και πέρα βέβαια θα κριθούν».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE