Δερμεντζόπουλος | Ο Ανδρουλάκης θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την επέκταση του φράχτη;

Share on:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, στην προοπτική συνεργασιών και να απαντήσει ευθαρσώς εάν επιθυμεί συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται κατά της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο. Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Σχολιάζοντας την Τραγωδία των Τεμπών και την αποκάλυψη ενός αδύναμου κράτους που έφερε στο φως το τραγικό αυτό συμβάν, ο κος Δερμεντζόπουλος υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε ευθαρσώς την ευθύνη και δεσμεύτηκε να μην αφήσει να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα.

Ειδικότερα:

Πλάνο φύλαξης των συνόρων μας με αποτρεπτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

«Έχουν πράγματι πραγματοποιηθεί 37,5 χλμ. και προχωράμε ακόμη 35 χλμ., τα οποία είναι 100 εκατ. ευρώ που προέρχονται από εθνικούς πόρους.

Ήδη από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για το μεταναστευτικό, ένα ζήτημα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια την περιοχή μας, τον Έβρο και νομίζω πως πλέον η στάση από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων με την διόρθωση αρχικά του φράχτη και την επέκταση του και άλλων 35 χλμ.

Το πλάνο για το μεταναστευτικό είναι μεγάλο και δεν αφορά μόνο τον φράχτη καθώς έχουμε προχωρήσει και σε 650 προσλήψεις συνοριοφυλάκων. Έχει υπάρξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών, drone που χτενίζουν την περιοχή, τα αυτοκίνητα της αστυνομίας αλλά και η συνεργασία στρατού και αστυνομίας.

Με άλλα λόγια σε αντίθεση κυρίως με την προηγούμενη κυβέρνηση εμείς έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο στο οποίο προσβλέπουμε στην ενίσχυση της περίφραξης των συνόρων με ένα αποτρεπτικό μήνυμα, καθώς είχαμε και για τα γεγονότα όπου πριν δύο χρόνια σημάδεψαν αρκετά την περιοχή και ακριβώς εκεί η ξεκάθαρη στάση του Πρωθυπουργού έδειξε την κατεύθυνση που θέλουμε να κινηθούμε και σαν χώρα αλλά και σαν Ευρώπη».

Η παγίδα της απλής αναλογικής μπορεί να δημιουργήσει τερατογενέσεις

«Είναι η παγίδα της απλής αναλογικής. Μια παγίδα που στην ουσία έχει στηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ίσως είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση ηττημένων. Για αυτό ακριβώς πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν ότι είναι υπαρκτό αυτό το ενδεχόμενο και για αυτό εμείς τους καλούμε από την πρώτη κάλπη να προσέλθουν. Να υπάρχει δηλαδή συλλογική συμμετοχή, και να στηρίξουν μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι αυτοδύναμη, σταθερή που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις, ειδικά σε περιόδους που βλέπουμε να παρουσιάζονται έκτακτες κρίσεις, που δεν ήταν και λίγες την 4ετία που μας πέρασε».

Η αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη

«Σίγουρα θα είναι υπαρκτή η αυτοδυναμία στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουλίου και για αυτό εμείς υπερθεματίζουμε ότι όλοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι. Να βγει και η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Ανδρουλάκης, ο κύριος Βαρουφάκης, ο κύριος Βελόπουλος και να εξηγήσουνε τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ξεκάθαροι. Έχουμε αναφέρει την παγίδα της απλής αναλογικής και προτάσσουμε το γεγονός ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία ψηφίζεις Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν μπορείς να ψηφίζεις Ανδρουλάκη και να σου βγει ο Τσίπρας. Για αυτό ακριβώς όλοι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι».

Προβληματική η τοποθέτηση του Ανδρουλάκη για την θέση του Πρωθυπουργού

«Θεωρώ την τοποθέτηση του κύριου Ανδρουλάκη στο ερώτημα “Ποιον πρωθυπουργό θέλετε αύριο” τελείως προβληματική και πως δεν είναι σοβαρή, καθώς σίγουρα ο κόσμος ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία ψηφίζει φυσικά το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, αλλά και γενικότερα μια πολιτική στάση.

Γυρνώντας πάλι στον μεταναστευτικό του Έβρου, βλέπουμε τις τελευταίες δυο ημέρες πως υπάρχει μια τεράστια συζήτηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον κύριο Παπαδημούλη, που ουσιαστικά υπάρχει πρόθεση να κοπεί η χρηματοδότηση για τον φράχτη, άρα για το μεταναστευτικό. Ο κύριος Ανδρουλάκης δηλαδή θα δεχθεί να συνεργαστεί με μια παράταξη η οποία είναι κατά του φράχτη, άρα στο να πάψει να υπάρχει και ένα ξεκάθαρο αποτρεπτικό μήνυμα; Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν και να απαντηθούν.

Στην στάση της Νέας Δημοκρατίας είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι όσο αφορά το μεταναστευτικό, το οικονομικό αλλά και για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν και προφανώς υπάρχει ένα σχεδιασμένο πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία που αφορά καλύτερους μισθούς και καλύτερες θέσεις εργασίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πραγματικά εγκλωβισμένος σε ένα δικό του αφήγημα, στο οποίο δεν γνωρίζει που ακριβώς και πως θα κινηθεί.

Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι στη δεύτερη κάλπη, μετά την απλή αναλογική εμείς προτάσσουμε την αυτοδυναμία μας, όπως ακριβώς κυβερνήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια που μειώσαμε τους φόρους, μειώσαμε τις εισφορές, αυξήσαμε τις συντάξεις, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε».

Τραγωδία των Τεμπών | Αναλάβαμε την ευθύνη, αναγνωρίσαμε τα λάθη μας

«Η τραγωδία των Τεμπών ήταν κάτι που πραγματικά μας ταρακούνησε όλους. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, κάτι το οποίο δεν το έχουμε δει να συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, χαμηλώσαμε το κεφάλι και εργαζόμαστε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις παθογένειες έτσι ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο. Έχουμε δείξει και αποδείξει με την γραφή μας πως και πλάνο έχουμε και κρίσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.

Με αυτά τα έργα μας στην ουσία θα κριθούμε αλλά ταυτόχρονα και με ένα πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο για την επόμενη 4ετία. Οι πολίτες θα πρέπει με μια αυστηρή κριτική, αλλά και να κάνουν τη σύγκρισή τους έτσι ώστε να δουν κατά πόσο ήταν συνεπής η συγκεκριμένη Κυβέρνηση».

Η Νέα Δημοκρατία ήταν συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις

«Εμείς κατεβαίνουμε στις εκλογές έχοντας μια αναφορά στο έργο που έχουμε κάνει, καθώς ο πολίτης πρέπει να κρίνει εάν μια Κυβέρνηση αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Η Νέα Δημοκρατία ήταν συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Αντιμετώπισε πολλές κρίσεις. Και φυσικά οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν υπόψην τους πως ήταν η χώρα πριν αναλάβει η Νέα Δημοκρατία και πως είναι τώρα. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουν τις συγκρίσεις τους και από εκεί και έπειτα δεν τους αφορά εάν γίνονται εκλογικά παζάρια ή όχι».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE