Γρηγοριάδης | Τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή δεν προσφέρουν στο εμπόριο

Share on:

Σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία προχωρούν αυτή οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, αντιδρώντας στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που αποφάσισε η Κυβέρνηση, για τις 27 Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Θέμης Γρηγοριάδης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή δεν προσφέρει τίποτε στο εμπόριο.

Ο κος Γρηγοριάδης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι κάνει το χατίρι σε συγκεκριμένες μεγαλοεπιχειρήσεις να μονοπωλήσουν ακόμα και αυτόν τον αναμενόμενα μειωμένο τζίρο της Black Friday.

Ειδικότερα:

Καμία προσφορά στο Εμπόριο τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

«Είναι μια Κυριακή που αποφάσισε το Υπουργείο Ανάπτυξης να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο κατάργησε από τις 2 Σεπτέμβρη τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου και του Μάϊου, και αντί να μείνουν τα καταστήματα κλειστά βάση αυτού του νόμου, επιχείρησε στις 6 να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, αμέσως μετά το μετέφερε στις 13, ενώ τώρα θα ισχύει για τις 27 Νοεμβρίου σε μια λογική που λέει ότι τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να λειτουργούν όλες τις Κυριακές.

Έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα μια προσπάθεια και μια εμμονή από το Υπουργείο Ανάπτυξης να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές ή όσο το δυνατόν περισσότερες μπορούν. Είναι ένα μέτρο που μόνο στο εμπόριο δεν προσφέρει, ενώ ταυτόχρονα καταπατά μια σειρά από δικαιώματα καθώς εξωθεί και τους εργαζόμενους.»

Μόλις το 20% των καταναλωτών θα κινηθούν το τριήμερο

«Είναι αποδεδειγμένο ότι δεν προσφέρει κάτι στο τζίρο των εμπορικών καταστημάτων και σύμφωνα με έρευνες για την Black Friday ένας στους δύο δεν ενδιαφέρεται για την έκπτωση αυτή και για την Κυριακάτικη λειτουργία.

Μόλις το 20% των καταναλωτών θα κινηθούν το τριήμερο για αγορές. Η βασική ανάγκη αυτή τη στιγμή του εμπορίου είναι η αύξηση της αγοραστικής δύναμης, γιατί οι μισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλή, καταναλώνει το μεγαλύτερο αριθμό του εισοδήματος στους λογαριασμούς και στην ακρίβεια που υπάρχει στο ράφι των σούπερ μαρκετ.

Επομένως, το μέτρο που θα έφερνε μια ανάσα στο εμπόριο θα ήταν η αύξηση των μισθών.

Σε καμία περίπτωση δεν μας λείπει χρόνος για να ψωνίσουμε, αυτό το αντιλαμβάνεται και το σύνολο της κοινωνίας και δεν μπορεί να ισοπεδώνεται ο εμποροϋπάλληλος. Πάνω σε αυτή την λογική εμείς κινούμαστε αυτή την Κυριακή σε 24ωρη απεργία.

Στην προσπάθεια που κάνει η ομοσπονδία για τη κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της Κυριακάτικης λειτουργίας, ένα από τα μέτρα είναι και η απεργία, κάτι που αντιλαμβάνεται το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και οι μικροί έμποροι, ότι δηλαδή η υπόθεση της Κυριακής δεν συμβάλει στο εμπόριο.

Όσον αφορά τη Black Friday, αν αντιληφθούμε πόσο είναι η ακρίβεια και πόσο έχουν ανατιμηθεί τα προϊόντα αυτή τη στιγμή καταλαβαίνετε αυξήσεις του 30-40%, όπου δεν μπορεί ο κόσμος να ακολουθήσει λόγω χαμηλών μισθών να ανταποκριθεί.

Για να έχουμε αύξηση του τζίρου πρέπει να έχουμε αυξήσεις μισθών και επίσης αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων.
Η 24ωρη απεργία είναι μια απάντηση στην εμμονή που έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE