Γιαννακόπουλος | Τα πτώματα είναι λιγότερα από τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν

Share on:

Για το πρώτο επίγειο δυστύχημα στην ιστορία, όπου ένας στους δύο που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Ο κος Γιαννακόπουλος, ανέφερε ακόμη ότι τα ανθρώπινα μέλη που ανευρέθηκαν ήταν πολύ περισσότερα από τα πτώματα.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τόνισε ότι η προσοχή όλων στρέφεται πια σε όσους βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ειδικότερα:

Σε κρίσιμη κατάσταση στις ΜΕΘ νεαροί επιβαίνοντες του μοιραίου τρένου

«Τα δύο νοσοκομεία αυτή τη στιγμή δέχονται και τον μεγαλύτερο όγκο των τραυματιών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο έχουν πάρει μερικοί εξιτήριο, κάποιες ελαφριές περιπτώσεις, ενώ νοσηλεύονται 12 ασθενείς και ένας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένα νέο παιδί 20-21 ετών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

 Ένα δεύτερο άτομο που ήταν εκεί, επίσης 20-21 ετών με κρανιοεγκεφαλική κάκωση διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου εκεί υπάρχει νευροχειρουργική κλινική, χειρουργήθηκε και τώρα παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μαζί του υπάρχουν ακόμη 3 ασθενείς με επίσης βαριά τραύματα και σε κρίσιμη κατάσταση. Οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκτός ΜΕΘ όπως και του Γενικού είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση.

Τα περισσότερα τραύματα σε αυτούς που βρισκόντουσαν στα πιο πίσω βαγόνια ήταν κυρίως κατάγματα, όπου χειρουργήθηκαν και αποκαταστάθηκαν. Υπάρχουν ακόμη πολλοί ασθενείς με εγκαύματα, περιορισμένης όμως έκτασης, όπως επίσης και νοσηλευόμενοι με προβλήματα στο αναπνευστικό εφόσον αυτοί που βρισκόντουσαν κοντά στα πρώτα βαγόνια εισέπνευσαν θερμούς καπνούς.

Τα περιστατικά που διακομίσθηκαν στην Θεσσαλονίκη ήταν ελαφρύτερα και είναι όλοι καλά, εκτός από 2 περιστατικά που ήταν λίγο πιο βαριά, όμως οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο και επιστρέφουν στις οικογένειες τους».

Πάνω από 10 σάκοι με ανθρώπινα μέλη

«Τα πτώματα λίγα, τα υπόλοιπα είναι απανθρακωμένα.

Πάνω από 10 είναι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που έφτασαν στα νοσοκομεία. Στην περιοχή της σύγκρουσης έχουν απομείνει μόνο αποκαΐδια και πιστεύω πως θα πρέπει να πάρουν επιτόπου βιολογικό υλικό για να ταυτοποιήσουν μέσω του DNA τα θύματα. Για τη διαδικασία ταυτοποίησης μέσω DNA είναι αρμόδια ένα ειδικό τμήμα της Αστυνομίας και δυστυχώς παίρνει αρκετές μέρες.

Είναι ίσως το πρώτο επίγειο δυστύχημα όπου ο ένας στους δύο που διακομίζονταν στο Νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.

Εμείς προετοιμαστήκαμε μετά από το άκουσμα ενός τέτοιου ατυχήματος να περιθάλψουμε τραυματίες και αντί για αυτό οι περισσότεροι ήταν ήδη νεκροί».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE