Γιαλάμας | Σοκ η εμπλοκή συνοριοφυλάκων με τα κυκλώματα διακινητών

Share on:

Σοκ αλλά και θλίψη τόσο στην κοινωνία, όσο και στις υπηρεσίες φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας στον Έβρο, προκάλεσε η είδηση της εμπλοκής πέντε συνοριοφυλάκων σε υπόθεση διευκόλυνσης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας μας.

Οι πέντε συνοριοφύλακες αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, κακουργηματικού τύπου.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, δήλωσε σοκαρισμένος και προδομένος από τους συναδέλφους του. Υποστήριξε επίσης ότι τέτοιου είδους περιστατικά θα καταδικάζονται πρώτα από το ίδιους και επανέλαβε ότι ο αγώνας για την διαφύλαξη των συνόρων μας συνεχίζεται με πολύ κόπο καθημερινά.

Ειδικότερα:

Σοκ για τις υπηρεσίες των συνοριοφυλάκων στον Έβρο

«Μας έχει προβληματίσει και μας έχει σοκάρει αυτή η υπόθεση. Σίγουρα το σοκ είναι πολύ μεγάλο. Περιμένουμε να αποφανθεί και η δικαιοσύνη. Βέβαια οι κατηγορίες είναι πάρα πολύ βαριές .

Πραγματικά εγώ μείνει άναυδος, καθώς γνώριζα αυτούς τους ανθρώπους. Τα παλαιότερα  χρόνια είχαμε κάνει και ίδιες υπηρεσίες μαζί, πριν 15 χρόνια καθώς είναι 23 χρόνια στην υπηρεσία. Και όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που θεωρείς οικογένειά σου και μετά από χρόνια υπάρχουν όλες αυτές οι κατηγορίες για τον αγώνα που δίνουμε όλοι μας κατά των διακινητών και υπάρχουν άνθρωποι, που θεωρείς οικογένειά σου και συνεργάζονται με αυτά τα κυκλώματα σοκάρεσαι. Εγώ θεωρούμαι προδομένος. Υπάρχει ένα σοκ στις τάξεις των υπηρεσιών μας.

Εμείς είμαστε οι πρώτοι που βγαίνουμε και καταδικάζουμε οποιοδήποτε γεγονός έχει να κάνει με διαφθορά, παρανομία μέσα στις τάξεις μας και δεν θα αφήσουμε να αμαυρώσει τον αγώνα μας, που συνεχίζει με πάρα πολύ κόπο».

Ο αγώνας μας κατά της διακίνησης παράτυπων μεταναστών δεν σταματά

«Ο αγώνας μας, που δίνεται όλα αυτά τα χρόνια, δεν πρόκειται να σταματήσει. Έχουμε φάει ένα πολύ μεγάλο χαστούκι για το ηθικό μας, αλλά δεν πρόκειται να αμαυρωθεί κανένας αγώνας.

Το περυσινό καλοκαίρι ήταν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο για εμάς και το λέω ωμά φτύσαμε αίμα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθια, με πάρα πολύ κόπο. Από εκεί και πέρα, αυτή τη στιγμή οι ροές είναι ελεγχόμενες. Δεν έχουμε αυτή την αύξηση που είχαμε πέρυσι το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι όμως όσο καλυτερεύει ο καιρός και με τις πολιτικές εξελίξεις που πάντοτε επηρεάζουν αυτές τις καταστάσεις, θεωρώ ότι οι ροές θα αυξηθούν».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valunews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE