Γαϊτάνης | Συμπεριφορές σαν του κ.Πάτση δεν γίνονται ανεκτές στη Νέα Δημοκρατία

Share on:

Συμπεριφορές και πράξεις σαν του κου Πάτση δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του στην Valuenews.gr, τον Ελλάδα FM και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, σχολιάζοντας την υπόθεση Πάτση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Αναφορικά με το μέτρο που αφορά το καλάθι της νοικοκυράς και προκάλεσε την δυσαρέσκεια ορισμένων καταναλωτών και εμπόρων, ο κος Γαϊτάνης υποστήριξε ότι η καταστροφολογία δεν οδηγεί πουθενά και μόνον η πράξη θα δείξει στη συνέχεια ένα σωστά λήφθηκε.

Ειδικότερα :

Διαγραφή Πάτση

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα αρχών και αξιών. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πράξεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και για αυτό το λόγο ο Πρωθυπουργός πήρε αυτή την απόφαση».

Καλάθι της νοικοκυράς

«Θα δούμε πως θα λειτουργήσει το καλάθι της νοικοκυράς. Εγώ πιστεύω ότι είναι μια πολλά υποσχόμενη πράξη που θα φέρει και διαφάνεια και ανταγωνισμό σε μια σειρά πολύ βασικών προϊόντων. Θέλω να σας θυμίσω δε, επειδή και άλλες φορές σε ανάλογες περιπτώσεις, η Κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση για να κάνει καινοτόμα πράγματα, τα οποία στην αρχή είχανε συναντήσει την αντίδραση αλλά μετά υιοθετήθηκαν.

Κλασσικό παράδειγμα είναι ότι το Δεκέμβριο του 2020 λήφθηκε απόφαση για το click away στο εμπόριο, με τα μέτρα του Κορωνοϊου. Τότε είχανε υπήρχανε πάλι αντιδράσεις, όταν μετά τον Ιανουάριο του ’21 που ο Κορωνοϊός είχε πολύ περισσότερα κρούσματα και έπρεπε να πάμε σε νέα περιοριστικά μέτρα, οι ίδιοι οι έμποροι λέγανε ότι εντάξει το click away είναι κάτι το οποίο μας εξυπηρετεί μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Άρα λοιπόν, δεν χρειάζεται από πριν κανείς να μηδενίζει και να καταστροφολογεί και να λέει ότι ένα μέτρο δεν θα επιτύχει. Να το δούμε στην πράξη και να το αξιολογήσουμε τότε. Εγώ πιστεύω ότι θα πετύχει, θα είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει τα βασικά είδη να κρατηθούν οι τιμές πιο χαμηλά».

Ενεργειακή κρίση

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ακόμη δεν έχουν ξετυλιχθεί σε πλήρες εύρος.

Βλέπετε ότι η υιοθέτηση της Ελληνικής πρότασης για το πλαφόν στο φυσικό αέριο φέρνει αποτελέσματα και ρίχνει το κόστος του φυσικού αερίου. Υπάρχει μια οριζόντια στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Από εκεί και πέρα όσα γίνονται, γίνονται εντός των δημοσιονομικών πλαισίων. Ούτε οι πόροι είναι απεριόριστοι, αλλά και καμία Κυβέρνηση μπορεί να απορροφήσει το 100%. Ξέρουν όμως οι Έλληνες πολίτες ότι δίπλα τους υπάρχει μια Κυβέρνηση που κατανοεί τα προβλήματα και στο μέτρο του δυνατού στηρίζει την Ελληνική κοινωνία επί δυόμιση χρόνια τώρα».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE