Αυγερινοπούλου | Δίνουμε κίνητρα στους γιατρούς να μπουν στο ΕΣΥ

Share on:

Κίνητρα στους γιατρούς ώστε να μπουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δίνει το νέο Νομοσχέδιο για την Υγεία, που έχει προκαλέσει τριγμούς στον ιατρικό κλάδο, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, η Βουλευτής της Ν.Δ. Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Η κα Αυγερινοπούλου, επεσήμανε την αύξηση στους μισθούς των γιατρών, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, αλλά και την συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

Η Βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε ακόμη στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, μεταξύ των οποίων και ο Νομός Ηλείας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα:

Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα στους γιατρούς μας να μπουν στο ΕΣΥ

“Το νομοσχέδιο προσφέρει μια μεγαλύτερη ευελιξία στην στήριξη που μπορεί να γίνει από όλο το ιατρικό προσωπικό της χώρας προς το εθνικό σύστημα υγείας. Όπως γνωρίζεται με μια σειρά νομοθετημάτων, αλλά και με νέες προσλήψεις, έχουμε προσπαθήσει να στηρίξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε το εθνικό σύστημα υγείας. Εκτός από τις χιλιάδες θέσεις επικουρικού προσωπικού, οι οποίες διέθεσαν νοσηλευτικό, ιατρικό αλλά και βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας μας κατά την διάρκεια της πανδημίας, τώρα έχουν ανοίξει και διαδικασίες μόνιμων διορισμών μέσω ΑΣΕΠ για τους νοσηλευτές. Προκηρύσσονται συνεχώς θέσεις για τους ιατρούς μας, ενώ επίσης θα ακολουθήσουν κι άλλες προσλήψεις όσον αφορά το βοηθητικό προσωπικό. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά, ότι στη χώρα μας δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι υποχρεωτική η απασχόληση των γιατρών στο εθνικό σύστημα υγείας, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον γιατρό να πάει χωρίς να θέλει. Κάπως έτσι λοιπόν, προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε τους γιατρούς.

Ήδη από την έκθεση της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός ανέφερε αύξηση στους μισθούς των γιατρών της τάξεως του 10%. Αναμένουμε την ακόμη καλύτερη και βελτιωμένη οικονομική κατάσταση του κράτους”. 

“Ο πολίτης αυτή τη στιγμή πληρώνει ήδη την περίθαλψη του και τους γιατρούς του. Οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να έχει μια καλή περίθαλψη, δεν είναι κάτι που καθίσταται εύκολο στις νοσοκομειακές μονάδες της περιφέρειας, καθώς δεν βρίσκει όλους τους γιατρούς. Εμείς για αυτό αποφασίζουμε και δίνουμε την δυνατότητα και την θεσμοθετούμε την συμμετοχή ιδιώτη γιατρού και στα νοσοκομεία. Δεν είναι κάτι παράλογο κάποιοι γιατροί να έχουν και το δικό τους ιατρείο, αλλά να μπορούν να έρχονται και στα νοσοκομεία να παρέχει τις υπηρεσίες του. Εμείς στον Πύργο δεν έχουμε αρκετούς παθολόγους, δεν κάνουμε καν λόγο για εξεζητημένες ειδικότητές αλλά για τις βασικές.

Για αυτό το λόγο δίνουμε παραπάνω κίνητρα στους γιατρούς να ενισχύσουν και να ενταχθούν είτε πλήρως είτε μερικώς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από εκεί και πέρα δίνουμε μεγάλη έμφαση στις υποδομές της υγείας, για παράδειγμα από το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει η κυβέρνηση και του Υπουργείο Υγείας σημαντικά ποσά σε κέντρα υγείας που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές. 

Για παράδειγμα στην Ανδρίτσαινα είναι μια ιστορική πόλη της Ηλείας, η οποία ναι μεν έχει επισκεψιμότητα είναι όμως απόμακρη από άλλες περιοχές. Εάν δηλαδή κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο η απόσταση είναι τουλάχιστον 1 ώρα. Κάπως έτσι λοιπόν δεν είναι ασφαλές, ούτε είναι εύκολο να πηγαίνει στις πόλεις, πρέπει ο πολίτης να έχει την περίθαλψη εκεί που μένει και ιδίως στον επισκέπτη που θα πάει τα Χριστούγεννα κτλ. στα ιστορικά χωριά. Έχει την βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, την ιστορική βιβλιοθήκη της χώρας”. 

Ενισχύεται με 1 εκ. ευρώ το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας

Με κονδύλι που αγγίζει το 1 εκ. ευρώ ενισχύεται το Κέντρο Υγείας της Ανδρίτσαινας, καθώς το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με το  ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιεί ένα πλήρες πρόγραμμα για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής του υποδομής, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μια ανάγκη που είχε τονίσει η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου τόσο κατά την διάρκεια  προσωπικής συνάντησης που είχε στα τέλη Ιουλίου με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη όσο και με αναφορές στην Βουλή, στο πλαίσιο  της διαρκούς μέριμνάς της για την Δημόσια Υγεία.

Η κα. Αυγερινοπούλου, που βρίσκεται πάντα σε επικοινωνία τόσο με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής όσο και με την τοπική  κοινωνία και τους ετεροδημότες που διαμένουν εκτός Ηλείας, χαιρετίζει την σχετική ανακοίνωση που έκανε από την Πάτρα ο Υπουργός  Υγείας για την αναβάθμιση των υποδομών στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, που αποδεικνύει έμπρακτα και το βάρος που δίνει η  Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψης. Άλλωστε, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνάντησης πριν από λίγους μήνες και την πλήρη ενημέρωση από την πλευρά της Δρος. Αυγερινοπούλου, ο Υπουργός Υγείας  την είχε διαβεβαιώσει ότι οι ενέργειές του θα ήταν άμεσες για την ευαίσθητη περιοχή της ορεινής Ηλείας και τους κατοίκους της

Πρόγραμμα ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών

“Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε δύο περιοχές της χώρας: στη Βόρεια Εύβοια με την επιτροπή Μπένου και στην Αρχαία Ολυμπία μια μελέτη που έχει αναλάβει η Διανεοσις.

Αυτές οι δύο μελέτες στηρίζονται στη φιλοσοφία πως μετά από μια φυσική καταστροφή χρειάζεται ένα οργανωμένο σχέδιο για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί μια περιοχή, τόσο ως προς το περιβάλλον καθώς επίσης και με την οικονομία της. Μας έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας έχει πληγεί αλλεπάλληλα από φυσικές καταστροφές ότι η αποσπασματική, η τμηματική θεραπεία μιας περιοχής δεν φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, γιατί η φύση αργεί να ανασυγκροτηθεί, η τοπική οικονομία σε μια περιφέρεια στηρίζεται στη φύση είτε είναι αγροτική είτε είναι αγροτουρισμός και δεν μπορεί να ανακάμψει.

Η Ηλεία μετά τις πυρκαγιές μόλις τα τελευταία χρόνια βρίσκει τον βηματισμό της και ακόμη έχουμε τις πληγές και τις συναισθηματικές αλλά και τις αποτυπωμένες στην ύπαιθρο από τις πυρκαγιές. Έτσι λοιπόν χρειάζεται μια συνεκτική προσέγγιση, αυτό κάνουν αυτές οι δύο επιτροπές. Αυτή τη στιγμή ειδικά για τη Αρχαία Ολυμπία αναμένουμε πως και πως να βγει στη διαβούλευση η μελέτη που κάνει η Διανέοσις, η οποία έχει λάβει υπόψιν πολλές από τις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών συλλόγων, των οικονομικών φορέων και νομίζω θα είναι ένα απαύγασμα γνώσεων και προτάσεων από όλους εμάς. Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους“. 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE