Ασημακοπούλου | Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην Χρυσή Αυγή για να κερδίσει ψήφους

Share on:

Ευθείες βολές στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τήρησε στη διάρκεια ψήφισης της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη, επέρριψε με συνέντευξή της στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα Ασημακόπουλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην Χρύση Αυγή και ψαρεύει ψηφοφόρους. Τόνισε δε, ότι η αυτοδυναμία της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές είναι εφικτή καθώς οι πολίτες θα κληθούν να κρίνουν το παλιό της κακής διακυβέρνησης Τσίπρα και το νέο και σταθερό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. προειδοποίησε επίσης για την έλευση νέων δημοσιονομικών περιορισμών από την Ευρώπη, οι οποίο ωστόσο θα ισοσκελιστούν με ένα σημαντικό πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ειδικότερα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή

 «Θα ήθελα να μπορώ να πω ότι τουλάχιστον σε ορισμένα βασικά πράγματα ομονοούμε στο
πολιτικό σύστημα και στα κόμματα στην Ελλάδα σήμερα. Αν μη τι άλλο, στο ότι
πρέπει αυτό το νεοναζιστικό
φασιστικό μόρφωμα, μια εγκληματική οργάνωση να μην επιτρέπεται να ενδύεται τον
μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος.

Δυστυχώς όμως, από ότι πληροφορήθηκα το κόμμα
της αξιωματικής αντιπολίτευσης απείχε από την ψηφοφορία. Είναι λυπηρό. Όμως θα
πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, η οποία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή και ψαρεύει στα θολά νερά των ψηφοφόρων της για την επόμενη ημέρα. Αυτό που
σκέφτεται είναι πως εάν απέχει από αυτή την ψηφοφορία, εάν δεν μπορούν να
ψηφίσουν τον Κασιδιάρη θα ψηφίσουν εμάς».

Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε με θαρραλέο τρόπο την ευθύνη για την Τραγωδία των Τεμπών

«Το ότι φάνηκε να πέφτει το ποσοστό της ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών είναι λογικό και δικαιολογημένο. Η εθνική αυτή τραγωδία μας άγγιξε όλους και ανέδειξε κάποιες χρόνιες παθογένειες, τις οποίες ξέραμε αλλά ίσως δεν καταλαβαίναμε τον βαθμό που υφίστανται. Βεβαίως, όλοι έχουν τις ευθύνες τους και νομίζω πως αυτή η κυβέρνησή και πρωτίστως ο πρωθυπουργός, το μερίδιο που αντιστοιχεί στον ίδιο και στην κυβέρνηση, το έχει αναλάβει με καθαρό και θαρραλέο τρόπο. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε η επόμενη ημέρα ποια θέλουμε να είναι».

Στις εκλογές ο κόσμος θα κρίνει το παλιό με το νέο και σταθερό

«Η αλήθεια είναι πως συγκρίνουμε δυο πράγματα που έχουμε ήδη ξαναδεί. Έχουμε δει και τον κύριο Τσίπρα, έχουμε δει και τον κύριο Μητσοτάκη. Όμως ποιος ξέρει τι προκλήσεις έχουμε μπροστά μας;
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτά που ζήσαμε αυτά τα χρόνια, ούτε την πανδημία μπορούσε να φανταστεί κανείς, ούτε τον πόλεμο, ούτε την ενεργειακή κρίση. Επομένως, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει».

Επανέρχονται οι δημοσιονομικοί περιορισμοί

«Από την πλευρά της Ευρώπης, σίγουρα οι δημοσιονομικοί περιορισμοί θα επανέλθουν λίγο, πάει δηλαδή ο χαλαρός καιρός της πανδημίας από μεριάς μέτρων ανακούφισης. Έχουμε όμως ένα σημαντικό πακέτο με χρήματα που έρχονται στην Ελλάδα.

Όλο αυτό το διάστημα είχαμε μια χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, για να μπορέσουμε να δώσουμε τις επιστρεπτέες προκαταβολές, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που βρέθηκαν να μην
μπορούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για να επιδοτήσουμε τον κόσμο ο οποίος αντιμετώπιζε δυσκολίες στην πληρωμή του ρεύματος. Όλα αυτά ήταν μια χαλάρωση των κανόνων της δημοσιονομικής πειθαρχίας της Ευρώπης, η οποία τώρα είμαστε στη συζήτηση πότε και πως θα επανέλθει. Όταν λοιπόν επανέλθει, θα υπάρχει λιγότερο περιθώριο τέτοιου τύπου διαχείρισης και αυτό θέλει μια προσαρμογή. Δεν λέω ότι μας περιμένουν χρόνια μνημονιακά, γιατί η ελληνική οικονομία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν. Δεν θα έχουμε όμως τα ίδια περιθώρια να κινηθούμε, οπότε θα θέλει καλή διαχείριση της κατάστασης. Ακόμη ένας λόγος να εμπιστευτεί κανείς μια κυβέρνηση που μπορεί».

Είναι δυνατή η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

« Η πρώτη κάλπη είναι στις 21 Μαΐου και υπάρχει σενάριο όπου δεν έχουμε δεύτερη κάλπη αν οι ηττημένοι όλοι μαζί μπορούν να κάνουν κυβέρνηση. Στην πολιτική τα πάντα είναι πιθανά. Όπως και να έχει ότι ψηφίσεις την πρώτη Κυριακή θα ψηφίσεις και τη δεύτερη.

Είναι δυνατόν αν συμβεί μια αυτοδυναμία, προϋποθέτει όμως την πρώτη Κυριακή να έχει ένα πολύ καλό ποσοστό η Νέα Δημοκρατία και διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Να δώσει δηλαδή το μήνυμα του ο κόσμος από την αρχή, ξεκάθαρα τι θέλει να δει την επόμενη ημέρα».

Ας αποφασίσει ο κύριος Ανδρουλάκης τι θέλει

 «Ας αποφασίσει τι θέλει να δει ο κύριος Ανδρουλάκης γιατί κάθε μέρα λέει διαφορετικά πράγματα. Δεν ξέρω τι θα ήθελε ο κύριος Ανδρουλάκης. Εγώ ξέρω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει διαχρονικά, και επί κυβερνήσεως Σαμαρά, αλλά κυρίως ο κύριος Μητσοτάκης με τα στελέχη που έχει αξιοποιήσει, ότι είτε είναι είτε δεν είναι αυτοδύναμη ξέρει να συνεργάζεται. Επομένως, από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία είναι ανοιχτή. Εννοείται ότι με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί ότι της πει ο λαός και θα ζητήσει συνεργασίες ούτως ή άλλως. Ας αποφασίσουν οι υπόλοιπο τι θέλουν να κάνουν».

Υπόθεση Qatargate

«Δεν περίμενα να δω ποτέ τέτοια πράγματα. Το ξέρουμε όμως χρόνια πως υπάρχουν λόμπι και όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά στην πολιτική γενικώς, και πως προφανώς θα υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να ενδώσουμε σε αυτά (λόμπι) με έναν λάθος τρόπο μπορεί να ενδώσουν. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι όμως ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο έχει πραγματικά συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό “οικοδόμημα”, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να θωρακιστούμε καλύτερα, χωρίς να είμαι σίγουρη πως υπάρχουν. Ότι κανόνες και να βάλεις δηλαδή, άμα θέλει κάποιος να πάρει λεφτά σε μια βαλίτσα για να υπερασπιστεί να κρατήσει μια θέση, θα το κάνει».

Στήριξη της Ευρώπης στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα

«Εξάλλου και από την πλευρά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, όλοι θα θέλαμε να έχουμε μια πιο ομαλή κατάσταση με την Τουρκία, και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Από αυτή την άποψη υπάρχει και κατανόησή και στήριξη, μετά από την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από πλευρά της Τουρκίας και την υπέρμετρη προκλητικότητα που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια.

Μην ξεχνάτε όμως πως υπάρχουν χώρες που έχουν οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία, αυτό δεν έχει αλλάξει σε ριζικό βαθμό. Επομένως, όταν έρχεται η στιγμή των κυρώσεων, βλέπεται ότι δεν υπήρξε η ίδια αντιμετώπιση που υπήρξε για την Ουκρανία, όπου αμέσως μπήκανε τεράστιες κυρώσεις οικονομικής φύσεως στους Ρώσους. Το ίδιο πράγμα ζητάμε και εμείς από την Τουρκία χρόνια τώρα και δεν έχει συμβεί, άλλο οι δηλώσεις και άλλοι οι κυρώσεις».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE