Στην Κύπρο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ | Ανοίγει ανθρωπιστικός διάδρομος στη Γάζα (vid)

Share on:

Στην Κύπρο θα βρίσκεται την Τετάρτη ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Ελί Κόεν, όπως ανακοίνωσε σε Ενημέρωση των ΜΜΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, η επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών σχετίζεται με τους σχεδιασμούς ανάπτυξης και υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

Όπως σημείωσε, την προηγούμενη ομάδα τεχνική ομάδα από το Ισραήλ επισκέφθηκε την Κύπρο όπου πραγματοποίησε συναντήσεις και επισκέφθηκαν τις υποδομές που εντάσσονται στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, στην παρουσία τεχνικών ομάδων, για να συζητήσουν τεχνικά θέματα αναφορικά με την πρωτοβουλία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος είχε την Δευτέρα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Βρετανό και τη Γαλλίδα ομολόγους τους όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή αλλά και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

iellada.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE