Qatargate | Εμπλοκή Τούρκου δικηγόρου που χρηματοδότησε τον Τζόρτζι

Share on:

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο προσκήνιο ο ξένος τύπος σχετικά με την υπόθεση Qatargate. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η έρευνα των Βρυξελλών βλέπει την εμπλοκή του τούρκου δικηγόρου Χακάν Καμούζ, ο οποίος φέρεται να κατέβαλε 75.000 ευρώ σε Ιταλική εταιρεία των Παντσέρι και Τζόρτζι.

Qatargate: Εταιρεία των Παντσέρι και Τζόρτζι έλαβε 300.000 ευρώ από Αγγλία και Τουρκία

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Financial Times, την οποία επικαλείται η Corriere della Sera, οι Τζόρτζι και Παντσέρι είχαν ιδρύσει μεταξύ του 2019 και του 2021 μια συμβουλευτική εταιρεία, τάδε Equality, στο Μιλάνο. Η εταιρεία βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των εισαγγελέων που εξετάζουν το Ιταλικό παρακλάδι του Qatargate, και ερευνάται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μάλιστα η Ιταλική εφημερίδα αποκαλύπτει πως η εταιρεία έλαβε, στη σύντομη ζωή της, περίπου 300.000 ευρώ από Αγγλία και Τουρκία.

Financial Times: Εμπλοκή τούρκου δικηγόρου προσκείμενου στον Ταγίπ Ερντογάν 

Η Financial Times αναφέρεται εκτενέστερα και στον ρόλο του διακεκριμένου τούρκου δικηγόρου Χακάν Καμούζ, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και φιλικά προσκείμενο στον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Ο Χακάν φέρεται να κατέβαλε 75.000 ευρώ στην εταιρεία Equality των Τζόρτζι και Παντσέρι, ενώ γίνεται αναφορά και σε καταβολή άλλων 200.000 ευρώ από τουρκική εταιρεία άγνωστης ιδιοκτησίας το 2018, όταν ο Panzeri ήταν ακόμη εν ενεργεία ευρωβουλευτής.

Ξένος Τύπος: Πληρωμή για “υπηρεσίες ηθικού lobbying” 


Όπως αναφέρει η Corriere della Sera επικαλούμενη την Financial Times, η πληρωμή των 75.000 ευρώ πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο Χακάν να αποκτήσει τις λεγόμενες “υπηρεσίες ηθικού lobbying” σε θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της σύγκρουσης στη Συρία και των εγκλημάτων πολέμου στην Υεμένη. Ο ίδιος ο Χακάν δήλωσε “συντετριμμένος” εφόσον φέρεται να έκανε μια συμφωνία με τον Τζόρτζι πιστεύοντας ότι η Ιταλική εταιρεία ήταν “μια νόμιμη οντότητα που θα βοηθούσε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης” για τις υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται.

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE