Ουκρανία | 18 νεκροί και 36 αγνοούμενοι από την πυραυλική επίθεση των Ρώσων

Share on:

Στους 18 ανέρχεται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ουκρανικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό πλήγμα με ρωσικούς πυραύλους σε εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ της κεντρικής Ουκρανίας.Πυροσβέστες και στρατιώτες αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια του πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου που επλήγη σε μια επίθεση, την οποία καταδίκασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η Δύση.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο εμπορικό κέντρο όταν αυτό επλήγη από δύο ρωσικούς πυραύλους, όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολτάβα, Ντμίτρο Λουνίν, 25 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ 36 αγνοούνται.Η πόλη Κρεμεντσούκ που βρίσκεται στο κέντρο της Ουκρανίας είχε περίπου 220.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο και μέχρι τώρα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς.

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μετά την επίθεση, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί σήμερα Τρίτη κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας.Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει την επίθεση, αλλά ο Ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εκμεταλλεύεται το γεγονός για να κερδίσει τη συμπάθεια ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 28-30 Ιουνίου. «Θα πρέπει να περιμένουμε τι θα πει το υπουργείο Άμυνάς μας, αλλά ήδη υπάρχουν υπερβολικά πολλές έντονες αποκλίσεις», έγραψε ο Πολιάνσκι στο Twitter.

Πηγές: REUTERS, DPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE