Νύχτα τρόμου στη Γαλλία | Επί ποδός 45.000 αστυνομικοί

Share on:

Νέα νύχτα ταραχών προβλέπεται να είναι η αποψινή ύστερα από τρία 24ωρα βίας στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία 17χρονου από πυρά αστυνομικού. Οι αναταραχές έχουν φουντώσει σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Λυών, η Τουλούζη, το Στρασβούργο και η Λιλ καθώς και το Παρίσι.

Τα δρομολόγια μεταξύ της Ελβετίας και της Γαλλίας διακόπηκαν την Παρασκευή από τις 7.30 αργά το απόγευμα, καθώς το Παρίσι αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία των λεωφορείων και των τραμ στη χώρα λόγω των ταραχών, ανακοίνωσαν οι δημόσιες συγκοινωνίες της Γενεύης.

Αργά το το βράδυ της Παρασκευής, η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει διαδηλωτές από την Πλας ντε λα Κονκόρντ, την εμβληματική πλατεία του Παρισιού, σήμερα το βράδυ, μετά από μια διαδήλωση που ξεκίνησε εν μέσω των ταραχών σε εθνικό επίπεδο. “Η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλας ντε λα Κονκόρντ“, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Στο σημείο επικρατεί ενταση, με τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν λεκτική επίθεση προς τους αστυνομικούς, ενώ έπεσαν και τα πρώτα δακρυγονα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στην Place des Terreaux στη Λυών. Περίπου 1.300 άτομα συγκεντρώθηκαν γύρω στις 8:00 το βράδυ παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης από τη νομαρχία. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκεί.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE