Νέα πρόκληση από τον Σοιλού | Η Ελλάδα κρύβει τρομοκράτες και πνίγει μετανάστες

Share on:

Κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Σοϊλού κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες και στη Frontex, ζητώντας να καταργηθεί. Παράλληλα, επανέλαβε τις αιτιάσεις Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βοηθά το PKK και πως υποθάλπει τρομοκράτες, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία.

Ο Σοϊλού ξεκίνησε να κατηγορεί την Ελλάδα και τη Frontex, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που λένε και οι ΜΚΟ για τους μετανάστες στο Αιγαίο.Οι Έλληνες βουλευτές απάντησαν ότι αυτός που εργαλειοποιεί τους μετανάστες είναι η Τουρκία και θύμισαν τα γεγονότα στον Έβρο το 2020, όπως και τη στάση της Τουρκίας με τους μετανάστες στη Λευκορωσία.«Είναι σημαντικά αυτά να τα ακούνε και οι Ευρωπαίοι βουλευτές», τόνισε ο Μ. Βολουδάκης.

Κατηγορίες στην Ελλάδα και για τρομοκρατία

Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών επέλεξε να παίξει το χαρτί της «τρομοκρατίας».

«Μας κατηγόρησε, όχι μόνον εμάς, αλλά και τη Σουηδία, τη Φινλανδία, ακόμα και τις ΗΠΑ λόγω του Γκιουλέν, ότι υποθάλπουμε την τρομοκρατία. Απαντήσαμε ότι είμαστε ένα δημοκρατικό κράτος κι ότι προφανώς δεν υποθάλπουμε κανέναν τρομοκράτη».

Πηγή :iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE