Ιταλία | Τραγωδία σε οίκο ευγηρίας με 6 νεκρούς και 81 τραυματίες από φωτιά

Share on:

Τραγωδία στο Μιλάνο με έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας στην πόλη του ιταλικού Βορρά. Θύματα της φονικής πυρκαγιάς είναι πέντε γυναίκες και ένας άνδρας με τους δύο εξ’ αυτών να απανθρακώνονται και οι άλλοι τέσσερις να καταλήγουν από αναθυμιάσεις. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 80 τρόφιμοι του οίκου Casa dei Coniugi κατέληξαν σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Από τους τραυματίες, οι δύο διακομίστηκαν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία Niguarda και San Raffaele, οι 14 σε σχετικά σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι 65 με πιο ελαφριά τραύματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική της περιοχής μόλις τρία άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Το μεγαλύτερο μέρος της δομής έχει καταστραφεί, ενώ όσοι κατάφεραν να διασωθούν μεταφέρθηκαν σε άλλη πτέρυγα. Παράλληλα, οι πυροσβέστες αποκλείουν το σενάριο του εμπρησμού. 

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στη 1:20 τα ξημερώματα της παρασκευής στον πρώτο όροφο του κτιρίου που ανήκει στον Δήμο του Μιλάνου, ο οποίος βρίσκεται υπό την διαχείριση του συνεταιρισμού Proges και διαθέτει 210 κλίνες. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα διάσωσης και 11 ασθενοφόρα όπου με πολλαπλά δρομολόγια μετέφεραν τους τραυματίες στα νοσοκομεία. 

Πηγή: reader.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE