Γαλλικές εκλογές | Έχασε την πλειοψηφία ο Μακρόν

Share on:

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ipsos-Sopra Steria αναμένεται να συγκεντρώσει 224 έδρες – πολύ μακριά από τους 289 που χρειαζόταν, ενώ η αριστερή συμμαχία του Ζαν-Λικ Μελανσόν έρχεται δεύτερη με 149 έδρες.

Μεγάλο το άλμα για τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν που αναμένεται να εξασφαλίσει 89 έδρες, ενώ από την πλευρά τους οι δεξιοί Ρεπουμπλικανοί άλλες 78, σύμφωνα με τα exit poll που δημοσιεύει η Le Monde.

Σε μια άλλη εκτίμηση, όπως μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός LSI, η προσκείμενη στον Μακρόν παράταξη λαμβάνει στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία από 210 ως 250 έδρες. Η αριστερή πολιτική παράταξη του Ζαν Λικ Μελανσόν λαμβάνει από 150 ως 180 έδρες, η παράταξη της ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν από 80 ως 100 ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι από 60 ως 70 έδρες σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του τηλεοπτικού σταθμού BFM η προσκειμένη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη θα λάβει από 210 ως 230 έδρες, ενώ αρκετά μεγαλύτερος φαίνεται να είναι, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, ο αριθμός των εδρών της αριστερής συμμαχίας του Ζαν-Λυκ Μελανσόν που θα κινηθεί ανάμεσα στις 170 και τις 190 έδρες.Από 80 ως 95 έδρες εμφανίζεται να κερδίζει το κόμμα της Λεπέν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα κυμανθούν ανάμεσα στις 58 και τις 65 έδρες. Επίσης 20 με 25 βουλευτές εντάσσονται στους ανεξάρτητους.

Η γαλλική κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε όλα τα μετριοπαθή κόμματα ώστε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού η παράταξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στον σημερινό, δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.«Προσεγγίζουμε εκείνους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά», είπε η Ολιβιά Γκρεγκουάρ.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE