Γαλλία | Στην κόψη του ξυραφιού κάτω από τη σκιά της ακροδεξιάς

Share on:

Παρά το γεγονός πως ο Εμμανουέλ Μακρόν παραμένει το φαβορί για τις εκλογές μόλις ένα τριήμερο προτού ανοίξουν οι κάλπες στη Γαλλία, οι δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για ψαλιδισμένη διαφορά μεταξύ αυτού και της εκπροσώπου της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν σε σχέση με αυτή του 2017. Βάσει αυτών, δίνεται ένα προβάδισμα 7% στον Μακρόν έχοντας συγκεντρώσει ένα ποσοστό 27% έναντι του 23% της Λεπέν, ενώ αίσθηση προκαλεί το ποσοστό 32% που συγκεντρώνει η ακροδεξιά με τον Ερίκ Ζεμούρ να συγκεντρώνει ένα ποσοστό 9%. Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2017, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε συντρίψει την Μαρίν Λεπέν με ένα εμφατικό ποσοστό διαφοράς της τάξεως του 32%.

Επομένως, οι δημοσκοπήσεις στην Γαλλία δίνουν στον γαλλικό λαό είτε την επιλογή της νέας τετραετίας του Μακρόν, είτε η επιλογή της κυριαρχίας της ακροδεξιάς στο Γαλλικό κοινοβούλιο.

Από την άλλη δεν θα πρέπει να παραλείπεται το όνομα ενός επιπλέον υποψηφίου. Ο λόγος για τον Ζαν-Λικ Μελανσόν ο οποίος συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 16%. Ιδιαίτερα αγαπητός από τον γαλλικό λαό σε σημείο που η Le Monde δεν δίστασε να κάνει λόγο για πιθανή έκπληξη από έναν έμπειρο πολιτικό με ιδιαίτερη ευχέρεια στην ρητορική. Ο Μέλανσον πρόκειται για τον μοναδικό αριστερό υποψήφιο που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις ενώ φημίζεται για την ιδιαίτερη ικανότητά του να ξεχωρίζει τις τελευταίες μέρες των εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, με τον Covid να βρίσκεται στα τελευταία στάδιά του και τον πόλεμο στην Ουκρανία να σημάδεψε το έτος αυτό, όλη η προσοχή της Ευρώπης είναι στραμμένη στις πολύ σημαντικές γαλλικές εκλογές.

Με πληροφορίες από: Kathimerini.gr

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE